Actualitate

Platformele de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri vor fi monitorizate video. Contractul, semnat

”Din păcate, platformele de colectare a deșeurilor reciclabile nu sunt utilizate corespunzător de către o parte din cetățenii județului nostru. Sunt mulți cetățeni care aduc la aceste platforme deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase sau vegetale, sau nu respectă inscripționările de pe recipienții de colectare. Pentru a corecta aceste lucruri, în termen de 10 luni vor fi instalate 180 de camere video care vor monitoriza activitatea de pe platformele de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri și din zonele expuse abandonului de deșeuri din orașele Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Această investiție este derulată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a semnat zilele trecute contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Acest proiect este finanțat din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare pentru Proiectele de Dezvoltare a Infrastructurii Serviciilor Publice.

Vor fi amplasate 90 de camere video în municipiul Bistrița, 30 în orașul Beclean, 30 în orașul Năsăud și 30 în orașul Sângeorz-Băi.

29 comentarii

    • @Gigi
      Las’ ca nici cu actualii nu ma dau mare. A trecut un an si tot cu proiectele lui Cretu isi fac reclama.

    • Mno, da’ ce săriți așa cu toții și vă impacientați? Ce aveți cu aceste camere?
      Ele vor fi puse să-i ardă pe cei ce nu fac ceea ce trebuie, nu pe cei ce respectă legea.
      Keep calm și păstrați curățenia, mocicoșilor!

  • O nouă cretineală pe bani mulți, absolut degeaba!
    Sunt platforme de colectare îngropate în gunoaie de luni de zile al căror amplasament Niculae nici nu-l mai cunoaște. Pe la marginea orașului Supercom a abandonat cu totul platformele puse de-a-n praștia. Desigur acolo nu se va pune nici o camera. Și desigur că acolo unde se vor pune nu vor servi la nimic. Tot printre rahați și gunoaie va trebui să se descurce fiecare temerar.
    Pentru ca platformele să fie corect folosite e nevoie în primul rând să fie corect gestionate. Asta înseamnă să fie curate și containerele golite la timp. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată și nici n-o să se întâmple atâta vreme cât va exista monstruosul ADI, făcătura pesedistă de încasat sinecuri din taxe. Acum vor mai angaja câțiva cioloveci să se uite la televizoare, detectivi ca să identifice infractorii pe îi vor dota cu stații radio, mașini de intervenție rapidă, de ce nu și un helicopter și mulți mulți juriști care să poarte acțiunile prin instanțe. În timpul asta Ciuclea va lăsa în continuare gunoaiele neridicate pe platformă că s-a scumpit combustibilul și limuzinele din dotare au consumuri mari.
    https://timponline.ro/sefii-supercom-din-nou-la-bistrita-se-poarta-discutii-pentru-o-noua-majorare-a-taxei-de-salubrizare/

    • Esti plin de venin Alex. Du-te și cată-te la doctori! Zău așa. Ce n-ai mers tu la ADI în locul lui Niculae să faci treabă mai bine?
      La dat lecții te pricepi.

    • @Alex: din spatele ecranelor, toti suntem destepti si vizionari. Mai greu este cu facutul efectiv.
      Sa schimbi mentalitatea unor oameni care arunca aiurea orice, oricand si oriunde e o sarcina foarte dificila.
      Iar aceste camere vor contribui masiv la schimabrea acestei mentalitati.

  • Alex te esti ca caca si fomeia la dracu-n spate.
    Vrei probabil sa ai un oras curat insa sa nu se ia nici o masura.
    cu romanii necivilizati nu merge cum crezi tu.
    In alta ordine de idei constat ca incep sa fiu luat in seama si fix ce am cerut eu de ani de zile constata directorul MARIUS NICULAE amicul meu ca este foarte necesar.
    Da CAMERE de SUPRAVEGHERE domnilor ! Abordarile proaste trebuie stopate, nu suntem nici in campanii electorale sa numaram voturi.
    In fapt de asta a trecut atata timp si nu ati miscat cum trebuie de frica voturilor si a pierderii procentelor pt. masurile nepopulare.
    Gata , nu mai merge asa, ci exact cum v-am spus eu si ati pierdut mult timp si ati ajuns la concluziile pe care eu le cer de foarte mult timp.
    Cine crede ca ma dau mare sa mearga sa caute stenograme de sedinte CL si CJ precum si zecile de petitii depuse de zece ani la toate institutiile.

    • Bai bosorog ametit, si cine va sta sa monitorizeze cele 160 de camere de supravhere 24 din 24 ore pe zi si 7 zile din 7 ?!?
      Mai angajeaza niste trântori care sa se uite la ecrane (de astea nu zice nimeni nimic câte se cumpara si cât costa) , ca nu-s destui cele 800 de putori angajate ale primariei pe care-i ducem toti în spate?
      Asta în timp ce aia de la politia locala se fac ca nu vad de ani de zile tiganii care „parcheaza” zi de zi pe strada Industriei pe spatiul verde si se duc la rasturnat de tomberoane pe Dragos Voda?
      Pe aia nu-i monitorizeaza nimeni?!?

  • Problema nu e ca se pun camere, problema e ca se pun numai chinezării de 2 lei pe care nu vezi mai nimic, desigur la pret de pret, că deh se poate!

  • Camerele video sunt foarte necesare pentru a civiliza bistritenii care arunca gunoaiele aiurea. Aia doar cu amenzi mai pot fi educati.
    Fara actiuni de acest fel, nu vom avea un oras curat.

  • O scurta povestioara…am terminat facultatea in ’88,la zi,5 ani,inginer ce mai,repartitia in tara undeva,stagiatura obligatorie,primul meu sef un subinginer,maghiar,venit si el din alte parti,un om si profesionist de nota 10,directorul societatii sau intreprinderii ,cum se numea atunci,absolvent de liceu dar cu dosar bun,nepricepandu-se la altceva ,cand venea in control in santier ,singurul lucru de care se lega era curatenia ,restul erau treburi de profesionisti si nu se baga,trageti Dv. concluziile ,observand interesul maxim al celor de la butoane,pentru gestionarea gunoaielor,pardon ,deseuri…

  • Cand au pus camere pe DN1 de la Ploiesti la Bucuresti ca sa-i potoleasca pe vitezomani, multi au luat in deradere aceasta masura pana au inceput sa le vina acasa amenzi. Apoi s-au linistit si merg si azi cu 70 / h in acele zone
    La fel va fi si la gunoaie. Multi vor rade de aceasta masura pana se trezesc in posta cu amenda pentru gunoaiele aruncate aiurea. Si atunci o sa se schimbe.
    Bravo pt initiativa.

    • Da ai perfecta dreptate si sunt de acord cu tine, dar trebuie vazuta si latura cealalta prin care se fac achizitii de bunuri la preturi enorme si calitate indoielnica.
      Nu de alta am pus intrebarea din primul comentariu pentru ca cunosc firma si problemele care au fost si sunt in relatia cu administratiile locale pe unde a castigat lucrari de genul acesta.

    • @pasoptist.
      Daca se face licitatie, se aplica principiul “pretul cel mai mic castiga”. Si atunci nu mai conteaza calitatea produsului vandut atat timp cat respecta specificatiile tehnice cerute.
      Asta-i marea problema a achizitiilor publice.
      In rest, foarte bine ca fac. Poate se mai dezvata dintre tembelii care arunca aiurea gunoaiele.

  • Intr-o tara in care se arunca deseuri pe apa sau in padure si in care toata lumea se declara revoltata de mizeria de pe strazi si din natura, mi se pare anormal sa ataci orice initiativa care vrea sa rezolve aceasta problema.
    In loc sa spijinim si sa incurajm orice initiativa in acest sens, noi, romanii, ne trezim sa comentam in sens negativ.
    Ne mai facem bine vreodata?

  • Poate trebuia ca mai intai sa se faca imprejmuirea platformelor si restrictionarea accesului numai pentru cei arondati , pe baza de cartele magnetice. Ca de obicei se incepe cu ce aduce bani multi firmelor de casa (fara multa munca) si nicio raspundere. Se pune „cocosul de aur” pe o „casa” cu fundatie de nisip. Camerele video nu pot opri raufacatorii .Asta-i parerea mea.

    • Subscriu. Si ma pricep. E o prosteala din disperare, ca sa vada populimea ca se actioneaza energic, se iau masuri gandite si drastice pt stoparea gunoiadei si cerstoriei. Stropi in ochi. Sa-mi spuna mie cineva, daca apare criminalul pe camere, seara si dimineata, cand arunca infractorii seriosi gunoaiele, pe intuneric, cum stii cine este? Cum afli? Ca se vede doar o momaie, care te pomenesti ca poarta masca anti-covid sau gluga, hainele, culorile si fetzele se vad ciuciu, cu tot IR–ul si iluminatul public alla giorno… Sau se pune in practica vreun plan peeseeedeee-peeeneeeleee-useeereee-etc, de lipire pe fesierii populimii a unor numere de inmatriculare, pentru recunoasterea instatntanee in fata camerelor video? Nici alea nu se vad, parol ! Aaaaa, daca sistemul video costa 5 mil. de euro, este de la Avigilon sau similar, cu video-analiza si tot ce trebuie, e ok, atunci se poate. In cazul asta, se vor gasi cam 1 din 100 dintre infractorii fara masini si circa 50-70% din cei prosti, care vin cu masina pana sub camera, ca sa arunce gunoaiele. In rest, toate sunt aiureli, bagari in seama si hrana pt prosti.

    • Da, Leo, aveti dreptate in sensul ca incepem un pic cu refrenul in loc de prima strofa. Cu siguranta camerele vor fi eficiente dar ar trebui inceput cu simpla incuiere a casutelor cu containere de catre lucratorii de la salubritate, care le ridica. Altfel ce vor filma camerele, niste concetateni care scormonesc in gunoaie, arunca pe jos ce nu le este de interes si pleaca. Alora nici amenda nu le poti da, stiti la ce persoane ma refer.

  • Visați mai departe , colorații au grija de gunoaiele voastre și le sortează pe loc fără mila lăsându-le împrăștiate peste tot iar monitorizarea ie ca si măsurile de combaterea cerșetoriei adică rezultat 000.

    • Poate daca îi vad pe camere pe scormonitorii in gunoaie o sa binevoiasca autoritatile sa scoata ,,trupele speciale” de la politia locala locala sa stopeze fenomenul.Apropo,cu ce se mai ocupa politia locala inafara ca ard combustibil degeaba la plimbarile prin oras?

  • Bravo! Am salvat coșurile de gunoi de „infractori” și vom umple șanțurile dintre localități de toate gunoaiele. Ce să facem, dacă suntem conduși de oameni fără prea multă minte…

  • Alex , tu ai mancat o pita buna acolo in cladirea de la Prefectura. Militianul Balan te-a ajutat sa fi luat in serios asa cu apucaturile lui hazlii, dupa astea ai promovat si tu.

  • Se pare ca nu sa inteles ce am scris.
    Nicaieri in articol nu apare cuvintul licitatie si nici numele firmei care a luat lucrarea cu tot cu proiectare si atentie asistenta adica un contract caldut de intretinere pe viitor.
    Fiti atenti la detalii si nu la impresii artistice.

  • Filmati si cum se golesc containerele, cand „tot ce este mai valoros” in ele acea zeama fetida este desertata pe jos, duc resturile solide si ce e lichid ramane pe asfalt in zona containerelor, desigur se va lua pe talpile noastre si transportate inclusiv in apartament, imprastiata involuntar pe toata zona. O rusine la cum se transporta frumusetea de gunoi ales cu mult sarg de locatarii binevoitori !

  • Problema este ca sunt cartiere in Bistrița, în care mulți concetățeni nu au măcar contracte de salubrizare, dar saci întregi aruncă la platformă.

  • Faptul că platformele de colectare a deșeurilor vor fi monitorizate video este un prim pas. Dar nu este suficient!

    Întrebarea este: cine va urmări informațiile colectate video și cum le va analiza ca să dovedească mânăria? Implicit să aplice amenzi!

    Problema invaziei de deșeuri în Bistrita (mai exact în tot județul) se datorează:
    1. Firmele private semnează un contract cu firma de salubritate pe minim ca nr. de kg de deșeuri colectate, implicit au un preț mai mic la factură (deci sunt legali). Firma de salubritate le ridică acele deșeuri conform contractului, dar surplusurile de deșeuri sunt aruncate prin terți (zilieri / angajați) la pubelele publice. Ce rezolva proba video aici? Cum dovedești mânăria?
    2. În unele dimineți s-au observat mașini care vin cu 10-20 de saci de deșeuri, uneori și cu o remorcă mică. Este vorba despre cetățeni din jurul Bistriței care aduc și aruncă deșeurile la prima pubela de la periferia orașului. “Unii” patroni de afaceri mici din jurul Bistriței se pot mândri de șmecheri ce sunt!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.