CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va avea și secții de box, rugby, tenis, schi și baschet, un proiect de hotărâre în acest sens fiind pe agenda ședinței din 16 decembrie a Consiliului Județean, în subordinea căruia se află clubul sportiv.
Până în prezent, în cadrul clubului Gloria 2018 au fost înființate secții de handbal, oină, atletism, gimnastică ritmică, taekwondo WT, volei, golf, fotbal.
Proiectul de hotărâre:
Super tare! Se pare că Radu Moldovan chiar iubește sportul. Nu același lucru îl poți spune despre alți lideri PSD de prin județul BN care nu știu decât să închidă totul doar pentru a-și satisface orgoliile personale.
Nu era mai simplu să se înființeze cu toate ramurile de sport deodată? Ca firmele înființate în anii 90 cu toate codurile CAEN că ti mira la ce-or fi bune. Dar, ce mai lucrau consilierii județeni pentru 2000 de lei pe lună? Auzi tu avem noi oină, taekwondo WT, volei, golf și nici n-am știut. Ce mișto!
Cu cat investesti mai mult cu atat parandaratul este mai mare si votanti mai multi, desigur alti ‘boieri’ nu au facut nimic pentru sport, sa nu credem ca actualii investesc de dragul sportului, e mult mai iteresant numele, faima, oameni care se duc cu caciula in mana sa ceara bani pentru cantonamente si deplasari, asa se fac datori cu o stampila bine pozitionata !
Rugby, Multă baftă secției de rugby Bistrițean, avem nevoie de un sport pentru bărbați adevărați nu numai sporturi pentru balerini. Un stadion de rugby ar fi foarte necesar în oraș pe strada Drumul Cetății acolo unde au fost Drumurile Județene.
Locația este foarte bună pentru un stadion de rugby în mijlocul orașului pe Drumul Cetății și nu la ” Cucuieții din deal” pe pășunea Cocoșul. O altă opțiune pentru stadionul de rugby ar fi pe terenul unde a fost fabrica de teracotă.
Ar fi superb să avem în Bistrița un stadion de rugby lafel de frumos ca și stadionul Parcul Copilului din București.
Multă baftă echipelor de rugby speră să le vedem cât mai curând printre fruntașe.
Orașul Bistrița are mulți pasionați de sporturi tehnice cu motor dar nu prea au unde să practice aceste sporturi. Lângă aerodrom ar vi un loc perfect pentru amenajarea unui circuit ca lumea de karting și a unui circuit modern de motocros.
Excelent și eu sunt pasionat de sporturi tehnice și nu am unde să mă duc să le practic aproape de casă trebuie să mă duc în alte județe pentru a mă da cu motorul.
Secțiile pentru sporturile cu motor de la Cocoșul ar putea fi organizate împreună cu ACR-url și alte organizați de profil.
Pentru iubitori de adrenalină ar putea fi construit chiar un circuit de motociclism viteză în Cocoșu.
Bistrița nu se poate numi oraș, toate orașele au un Mall însă Bistrița nu are niciunul ce avem noi sunt doar niște Retail Park-uri. Un Mall adevărat se poate realiza foarte ușor acolo unde a fost filatura Roseyanis. Ar avea o parcare supergeneroasă și ar putea trebui să se facă niște baze sportive așa cum au fost prevăzute în contractul de vânzare a terenului către Roseyanis de către Gloria Bistrița.
La rugby am avea șansa să devenim campioni naționali și să avem rezultate Europene mult mai ușor și cu banii mult mai puțini decât la fotbal sau handbal. Un exemplu de investiție deșteaptă este de exemplu echipa de volei din Blaj un oraș din Transilvania mult mai mic ca Bistrița care nici măcar nu este reședință de județ dar care a jucat o finală de cupă Europeană la volei.
Ar vrea să văd o finală de campionat național de rugby Bistrița – Baia Mare sau Bistrița-Timișoara.
Da sunt premize frumoase pentru secția de Rugby.
Multă Baftă !
Ținând cont de faptul că în județ avem mulți Munți poate ar fi bine să se înfințeze și o secție de alpinism în sală unde alpiniști și munțomani să-și desăvârșească tehnica.
Ceva de genul ClimbCafe ar fi excelent și sport și sănătate și relaxare unde ar putea practica alpinismul în sigurață și cei care să spunem că condiția fizică nu îi avantajează.
Și secția de oină este un lucru foarte bun pentru a se păstra singurul sport tradițional românesc. Chiar s-ar putea organiza un campionat Mondial de oină la Bistrița dacă ar putea veni echipe din Republica Moldova.
Nu stiu cum e la volei dar la rugby e mai greu pe plan european sunt echipe in federale 1 poate si 2 ( federale 1 este liga 3 de rugby din franta iar federale 2 liga a 4a) care au buget de milioane de euro , sa nu mai vb de 14 unde sunt adunati cei mai buni jucatori de rugby din lume…. dar , pe plan national sunt sanse foarte mari sa faci performata la rugby cu buget resus, echipele romaneati de rugby avand statut de semiprofesioniste, participam doar la european challenge cup cu nationala care la aceasta competite poarta numele de rugby bucuresti, oricum … bafta!
Orientarea sportiva,nu ar fi de neglijat.Este un sport ,practicat foarte mult in tarile civilizate.Un sport tehnico-aplicativ ,individual, organizat in alergare,montain bike, si schi fond,care dezvolta aptitudinile fizice si intelectuale ale tinerei generatii.Si nu este un sport costisitor.Pacat,este un sport minunaaat!!!
Dacă tot vom avea multe piste de biciclete în oraș cred că ar fi nimerit să se construiască și un Velodrom în Bistrița pe strada Simion Mândrescu.
Următoarea Cupă Mondială la rugby va fi în Franța toamna anului 2023, sper ca să participe din nou și echipa României, eu deja am pregătit drapelul și mașina să merg la meciuri în Franța. Acum pentru calificări avem adversari grei cum este Georgia, mai mult ca probabil că vom susține un baraj de calificare cu o echipă din Oceania.
Avem multi mascarici si saltimbanci, ar fi necesar si un Circ.