Actualitate

Anul viitor, Bistrița se va înfrăți cu două orașe din Spania

Primăria Bistrița va demara, de anul viitor, procedurile pentru înfrățirea orașului nostru cu două localități din Spania unde sunt stabiliți cei mai mulți bistrițeni, a declarat primarul Ioan Turc.

”Urmează să ne înfrățim cu două orașe din Spania, anul viitor, cu Alcalá de Henares și Roquetas de Mar. Acolo locuiesc foarte mulți români din Bistrița”, a spus primarul într-o emisiune la AS TV.

Edilul a menționat că e sunat de tot mai mulți bistrițeni stabiliți în Spania care au aflat despre inițiativa sa de a deschide un centru de consiliere și suport pentru românii care revin din străinătate.

”Am fost sunat de doi bistrițeni care locuiesc în Spania. Unul dintre ei a apreciat faptul că urmează să dăm drumul la un centru de consiliere și suport pentru românii care revin din străinătate. Mi-a spus că anul viitor va veni în țară. E limpede că românii care locuiesc de mulți ani în străinătate nu vin în Bistrița ca să întindă mâna, dar vor să se asigure că vor găsi în Bistrița un mediu prietenos, un mediu instituțional prietenos, vor să știe că își vor putea integra în societatea bistrițeană copiii, că există politici pentru acest lucru. Un alt bistrițean mi-a spus că are o suprafață de teren, dar care este îngustă și că nu își poate construi o casă. În situația în care Primăria, care are teren în proximitatea terenului lui, ar fi dispusă să îi concesioneze o suprafață de teren sau să îi vândă ca să-și poată construi o casă, va reveni anul viitor în țară cu toată familia, el, soția și trei copii. La distanță de câteva zile de la afirmația pe care am făcut-o de Ziua Națională a României, deja vin semnale și din țară, și din străinătate”, a spus Turc.

Edilul a fost felicitat pentru inițiativă și de alți primari. ”Am fost plăcut surprins să-mi spună primari de municipii de reședință și inclusiv miniștri: Domnule Turc, inițiativa dumneavoastră cu privire la constituirea unui centru de consiliere și suport pentru românii care se întorc este excepțională și ea trebuie preluată ca și politică națională. Trebuie să jucăm tare, trebuie să jucăm la nivel. Este singura modalitate prin care putem să facem din Bistrița cu adevărat un loc foarte bun pentru bistrițeni, dar în același timp și pentru alții”, a mai spus primarul.

Ioan Turc a anunțat de 1 Decembrie că Bistrița se va înfrăți în 2022 și cu un oraș din Republica Moldova.

În prezent, Bistrița este înfrățită cu Besancon (Franța), Zielona Gora (Polonia), Columbus (SUA), Herzogenrath (Germania), L’Aquila (Italia), Wels (Austria), Wiehl (Germania) și Rehovot (Israel).

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS