Bistrița va mai avea încă o zonă de relaxare și de picnic unde, în anotimpul cald, oamenii vor putea ieși în aer liber să facă grătare, a anunțat primarul Ioan Turc, potrivit căruia este vorba de lacul MHC.
”Zona MHC va arăta cu totul și cu totul deosebit, va fi o oază de relaxare în aer liber pentru bistrițeni, acolo gândim și o anumită clădire care va arăta într-un anumit mod, care va fi construită din materiale prietenoase cu mediul. Vom avea zonă de picnic. Știu că bistrițenilor le place să iasă și să-și facă un grătar în aer liber, iar Pădurea Schullerwald e asaltată vara, așa că avem nevoie de mai multe centre de acest fel.
Proprietarul lacului MHC, care nu locuiește în Bistrița, m-a contactat în legătură cu un anumit lucru, am avut o discuție cu dânsul și l-am rugat ca, în contextul în care Primăria face o invesatiție mare în zona MHC, să facă și domnia sa o investiție pentru ca lacul să poată intra în circuitul de agrement. Acolo poți avea hidrobiciclete, bărcuțe, adică putem să integrăm foarte bine lacul într-o zonă de relaxare”, a spus primarul într-o emisiune la AS TV.
Lacul de agrement a fost finalizat în 1987 și funcționa ca bază de agrement, cu terase și bar. Tot acolo funcționa un debarcader și două bazine de înot care făceau legătura cu lacul propriu-zis, iar terenul era folosit ca zonă de camping.
Încă din anul 2005, Primăria Bistrița s-a judecat pentru zona de agrement Lac, dar magistrații au atribuit întregul patrimoniu către Hidroelectirca. După ce a câştigat lacul în instanţă, Hidroelectrica a intabulat terenul. În 2013, Hidroelectrica a intrat în reorganizare judiciară şi a decis să vândă unele bunuri imobile din patrimoniul companiei. MHC Bistriţa a fost achiziţionat de Mineral Oil SRL din Braşov.
Primăria Bistrița a scos la jumătatea anului curent la licitație elaborarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”Regenerare urbană în zona Lac MHC” Bistrița, lucrare pentru care a prevăzut suma de 391.888 lei. Proiectul, în totalitatea lui, în valoare de 43,2 mil. lei a fost inițiat de vechea administrație PSD a orașului.
Anul acesta, Consiliul Local Bistrița a aprobat credite de angajament peste acest proiect în sumă de 480.000 de lei. Pe site-ul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, proiectul este inclus în portofoliul de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru România în perioada de programare 2021-2027. Finanţarea este acordată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020) şi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM 2014-2020).
Foto credit: Facebook Ovidiu Alexandru Micu
Stiam ca vine vremea ca visul ECOLOGISTILOR sa se implineasca odata.
Am facut o presiune uriasa pe administratia rosie din anii trecuti insa dansii nici nu au vrut sa auda sa trateze cumva subiectul.
Acuma eu ce sa mai zic fiind initiatorul protestelor de la Palatul Culturii si mitimgurile cu 350 pescari dupa mine la Prefectura in anii trecuti. Aveti totul in arhiva presei si As tv.
Nu mai am ce sa adaug decat. FELICITARI si multumesc mult lui IOAN TURC pentru ca se
implica si in aceasta zona aducandu-ne noua un loc excelent unde sa ne simtim bine.
Sa TRAIESTI domn Primar !!!
Ma simt obligat sa amintesc rolul mare al Soc.Civile la acest proiect.
Un alt mare corifeu din BN , activistul nr.1 CRISTIAN TETCU a supervizat non-stop aceasta idee impreuna cu pescarii bistriteni postand zeci de filmulete cu explicatii.
Astept totusi ca domnul Primar sa pomeneasca rolul nostru si implicarea mare de pana acuma.
faceti-i domnule o statuie si domnului Balan, in parc! si noua cate una ca citim osanalelel!!! acuma ne cerem laude si ofrande? zau asa!!!! PSD a initiat, Turc continua! foarte bine! ce atat tura vura! de aia sunt platiti!
Cuvintele de ordine la primarul Turc sunt: va fi, fom face. Numai promisiuni parcă e într-o permanentă campanie electorală.
Bindea ma numesc d-le Balan daca pentru d-voastra asta era important
E si acesta un proiect frumos
Daca vor fi si realizari vom vedea
Alaturi de proiectul Bistrita-Civica care se numeste Padurea Codrisor ooaza de verdeata si zona MHC cu lac si imprejurimi sunt un tot unitar.
DA , sunt foarte importante pentru toti bistritenii.
Mai mult decat atat am spus actualului patron ca daca se prinde in hora voi dona din padurea personala postele de stejar gata fasonate pt. refacerea celor trei pontoane de acces la lac.
Nu e bine asa ?
Pina la urma cine este proprietarul?Toti fac proiecte dar cel ce are terenul tace.O fi dl.Balan stapinul inelelor ecologiste de isi asuma asa multe merite? Doar intreb.
Corneliu nu e vorba de merite ci de incununarea unor asteptari mari de la miile de bistriteni si ecologisti si prieteni pescari care asteapta cu sufletul la gura sa li se inapoieze cumva macar pe jumatate un loc drag.Imi amintesc cu drag de cei 302 pescari care au facut miting la Prefectura pt. aceasta poveste. Tu nu ai fost printre ei, sunt sigur ca altfel nu ai scrie ceva fara sens.
Asta-i fisa postului de activist si cetatean nascut in Bistrita cu vechime mare.
Desigur ca mai la toate actiunile ecologiste eu am fost capul rautatilor care tin de bine in tot cazul.
Nu ma cunosti absolut deloc.
Corneliu. Eu m-am intalnit cu domnul care este patronul lacului in 2015 si impreuna am fost la O. Cretu si la presedintele CJ. RADU MOLDOVAN. Nu am dreptul sa-i dau numele. Am promis atunci in biroul presedintelui ce voi oferi din padurea mea numai sa inceapa tratativele pentru o amenajare la acel loc. Nimeni nu s-a implicat mai tare ca mine pe acest subiect. As fi tare multumit sa se intample ceva concret . Ce vrei mai mult ?