Actualitate

Horațiu Pașca se întoarce la Gloria 2018 să redreseze corabia. Cine îl va ajuta și care sunt obiectivele

(FOTO-VIDEO) Noul antrenor al echipei de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud este Horațiu Pașca. Acesta revine la echipa bistrițeană după nouă luni de la momentul în care a fost demis.

După șase ani și jumătate pe banca CSM și ulterior a Gloriei 2018, timp în care a promovat în prima ligă și a jucat în cupele europene, Horațiu Pașca a fost înlocuit la sfârșitul lunii martie a.c., cu două etape înainte de finalul turului din sezonul trecut, când echipa se afla pe locul 7, poziție pe care a și terminat cu interimarul Radu Alexandru Moldovan. Înainte de startul actualului sezon, obiectivul anunțat a fost clasarea pe podium și implicit un loc în cupele europene. În vară, echipa a fost preluată de Kim Rasmussen, sub comanda căruia Gloria 2018 a coborât până pe locul 9 la finalul acestui an, contractul cu antrenorul danez fiind reziliat.


Horațiu Pașca va avea un nou staff, niciunul dintre foștii săi colaboratori nemaifăcând parte din echipa sa. El va lucra alături de fostul internațional Marius Novanc (antrenor secund și preparator fizic), de Mihaela Ciobanu (antrenor de portari) și de team managerul Dan Dumitru. Stafful va fi completat cu un kinetoterapeut și un analist video.

”Nu cred în reveniri miraculoase, în ciorbe reîncălzite, dar cred în profesionalism, în muncă asiduă. Este un nou început de drum. Când am venit în 2014 echipa era în Liga a 2-a, acum preiau Gloria care e deja mare, care își poate permite să spere la câștigarea unei medalii sau chiar a campionatului. Cand vrei să lupți cu șanse reale ai nevoie să te înconjori de oameni care sunt obișnuiți cu presiunea și rezultatele. Mihai Novanc are peste 150 de meciuri în echipa națională, a fost căpitanul ei, are 4 titluri naționale. Mihaela Ciobanu este medaliată cu bronz cu naționala Spaniei la CM și JO. Lotul are suficientă calitate, chiar dacă performanțele actuale nu mulțumesc. Cred că vom reuși în scurt timp să readucem liniștea, bucuria și plăcerea de a juca. Efectiv a dispărut plăcerea de a juca, din ce am văzut în meciurile din ultima perioadă. Ne dorim ca la finalul sezonului să obținem un loc de cupe europene. Am semnat pe un an și 6 luni, obiectivele mele personale coincid cu ale clubului, sezonul următor vrem să ne luptăm cu șase reale la unul din primele 4 locuri. Negociem cu o serie de jucatoare”, a afirmat Horațiu Pașca într-o conferință de presă.

”Am venit să facem perfomanță, poziția actuală din clasament nu e una care să onoreze pretențiile. Cred că suntem capabili să facem niște lucruri importante și să ne îndreptăm spre obiectivele propuse”, a spus Marius Novanc.

”În primăvară a fost o despărțire amiabilă, din punctul meu de vedere, de Horațiu Pașca. Am avut o experiență interesantă cu un antrenor titrat, cu nume, am ajuns în situația de a închide amiabil și povestea cu acest antrenor titrat și cu nume. Clubul a avut discuții cu mai mulți antrenori si mărturisesc că eu sunt cel care i-am rugat să ia în serios varianta de a începe discuțiile cu Horațiu Pașca. S-a ajuns la un final, aveam și alte variante, dar cred că este decizia cea mai bună în momentul de față. Pot să îmi asum că am greșit, nu cred că am greșit când mi-am dat acordul pentru rezilierea cu Horațiu Pașca, dar după ce s-a întâmplat s-a demonstrat că nu am făcut ceva care să schimbe fundamental lucrurile. Fiecare merită o a doua șansă, el o merită deplin. N-am avut de reproșat nimic în afara de situația în care era echipa atunci și n-a fost greu deloc să ne reîntâlnim și să discutăm de continuarea acestui proiect. El și-a ales noul staff. Sper să producă un reviriment la calitatea jocului, pentru că din păcate în România rezultatele nu depind doar de jocul din teren. Vreau să văd echipa jucând chiar dacă pe tabelă pun punctele alții. Aș vrea să revăd bucuria din sală din urmă cu 2-3 ani, o atmosferă cu mai puțină încrâncenare”, a declarat președintele CJ Radu Moldovan.

El a menționat că în mai-iunie va fi gata complexul sportiv din Unirea, fiind rezolvată și problema parchetului din sala polivalentă, care va fi din lemn de arțar adus de peste Ocean.

4 comentarii

  • Va fi greu cu o parte dintre jucatoare care nu inteleg bine limba romana. Va trebui ca si d-l Pasca sa invete putina engleza pentru a-si expune schemele. Este bine ca are o echipa noua si ca nu a acceptat vechiul staf in care se aflau insi care „l-au capalit” din interior /”l-au lucrat” pe la spate. Daca mai este un loc liber in echipa tehnica cred ca nu ar fi rau sa se apeleze si la un psiholog. Si as indrazni sa sugerez necesitatea aducerii unei conducator de joc de meserie (poate Cristina Laslo , poate Rebeca Nicula ). Astept cu nerabdare sa o vad jucand pe Tarsoaga , un mar talent. Personal am mare incredere in d-l Horatiu Pasca care este un „om al pacii” si nu jigneste niciodata jucatoarele . Ma bucur sincer pentru revenirea dansului acasa si sunt absolut convins ca la sfarsitul campionatului Gloria va ajunge cel putin pe locul 7.

  • Eu zic s-o aducem pe Neagu! Ce mai sunt cei 250.000 de Euro în plus, pentru salariul ei, la ambițiile și bugetul lui tov. prim?! Nu se pune problema să nu-i aprobe coaliția.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS