Potrivit unei analize gândul.info, cele mai slabe rezultate la prima examinare au fost în judeţul Harghita (67,10% din candidaţi au fost respinşi), urmat de Giurgiu (66,47%) şi Covasna (66,44%). Rezultate slabe au fost înregistrate şi în judeţele Olt (63,69%) şi Ilfov (61,67%). La polul opus, cel mai bine s-au descurcat aspiranţii din judeţele Prahova (54,71% dintre candidaţi au reuşit din prima încercare ), Bihor (53,29%), Sibiu (52,16%) şi Cluj (52,21%).
În Bistriţa-Năsăud, au fost examinaţi anul trecut 12.515 candidaţi. Dintre aceştia, 5.700 au fost admişi (45,55%), iar 6.814 respinşi (54,45%).
Potrivit unor anunţuri postate pe internet, şcoala de şoferi poate fi făcută la Bistriţa chiar şi cu 800 de lei, iar elevii care aduc şi alţi cursanţi beneficiază de reduceri de până la 50 de lei. Tarifele mici percepute de instructori duc la apariţia maşinilor-şcoală pe toate străzile Bistriţei, elevii reuşind să blocheze traficul la ore de vârf în special în intersecţii cu sens giratoriu.
stimati Domni,
in Bistrita si eu mi-am cazut permisul cu 21 de puncte dupa care am scos 25, apoi , culmea …in USA si mai tarziu intr-un stat membru UE l-am luat din prima cu punctaj aproape maxim, chiar daca nu stiam limba asa de bine.Romanii doar te incurca prin formularea intrebarilor la teorie si o fac bucurosi pentru a te reprograma, alte ore, alti bani, alta distractie si ei isi mentin locul de munca pentru ca asa multi candidati sunt la examen.
Soferul trebuie psihologic sa fie apt, sa stie indicatoarele, marcajele, sa stie bazele practice ale sofatului si primul ajutor, apoi eventual informativ sa stie despre contraventii si infractiuni, pentru ca aici sunt depunctari majoritatea…”cate puncte primesti daca …bla …bla,?” apoi iti dau niste variante care nici ei nu le pot descifra, insa norocul lor e ca au rezultatele…..PROSTIE MARE !
Invata bietul viitor sofer toate magariile pentru ca se cer la examen si api uita elementarul….Tipic sistemului LATIN ” de ce sa fie simplu si practic daca putem face complicat si costisitor ?”
Imi pare rau, sunt putin revoltat…dar cum am specificat, comparand cu alte tari…e o prostie examenul si metoda din Romania iar cifrele sunt intentionat mentinute la aceste procente, va dati seama ce industrie e acolo, nu ca ar fi romanul de rand mai prost ca alte natii.
Cu respect