Social

Liceul Silvic Transilvania Năsăud, implicat activ în Luna Plantării Arborilor (FOTO)

Ne aflăm în plină Lună a Pădurii, cunoscută sub denumirea de Luna Plantării Arborilor, iar elevii Liceului Silvic Transilvania Năsăud și cadrele didactice au agenda plină de activități, a transmis prof. ing. Cristian Cosma, directorul școlii, într-un comunicat.

”Acestă manifestare se desfășoară în România de peste 60 de ani, în perioada 15 martie-15 aprilie. Elevii silvicultori desfășoară atât activități practice specifice viitoarelor lor meserii, de pădurar și tehnician în silvicultură și exploatări forestiere, cât și activități de promovare a rolului și funcțiilor păduri

Laboratorul lor îl constituie suprafețele forestiere puse la dispoziție de către ocoalele silvice partenere: OS Bistrița, OS Valea Șieului, OS Feldru, OS Romuli, OSA Lunca Ilvei, ai căror angajați, evident, sunt în marea lor majoritate absolvenți ai acestei școli silvice și îndrumă cu mare pasiune și pricepere viitorii silvicultori.

Lucrările de împăduriri au fost deschise anul acesta la Ocolul Silvic Valea Șieului exact în 15 martie, unde tinerii silvicultori din clasa a XI a A au realizat timp de o săptămână, în cadrul practicii comasate, atât lucrări de împăduriri, cât și lucrări de îngrijire a culturilor forestiere tinere.

Ziua Mondială a Pădurii, 21 martie a fost marcată în școala noastră prin manifestări multiple, una notabilă fiind cea cu reprezentantul Administrației Parcului Național Munții Rodnei, care a realizat o prezentare captivantă a ariei protejate. De asemenea am primit vizita unor clase de gimnaziu ale școlilor năsăudene.

În această perioadă vor mai fi derulate următoarele activități:

  • Împăduri și lucrări de îngrijire a plantațiilor tinere și regenerărilor naturale la ocoalele silvice partenere
  • Înființarea și îngrijirea culturilor din pepinieră
  • Lucrări de întrețirere a Parcului Dendrologic aflat în incinta școlii și plantarea a circa 25 de specii exotice de arbori
  • Activități comune cu profesorii și elevii celorlalte școli năsăudene pentru promovarea rolului și importanței pădurii (acțiuni demonstrative de plantare de arbori, proiectarea de filme tematice)
  • Activități de promovare a ofertei educaționale școlii

Menționez faptul că în portofoliul de activități practice ale elevilor noștri figurează o gamă variată de lucrări silvice care se desfășoară pe parcursul aproape a întregului an calendaristic, însă cele enumerate mai sus sunt specifice acestei perioade.

Împreună cu reprezentanții celorlalte școli năsăudene dorim să punem bazele unui program de educație silvică și ecologică, atât de necesară tinerelor generații.

Atât elevii cât și profesorii de la Liceul Silvic Transilvania doresc ca, prin toate activitățile desfășurate, să contribuie la promovarea valorilor de mediu , iar școala să devină un veritabil pol de educație verde, local și zonal”, a transmis prof. ing. Cristian Cosma, director.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.