Social

Berze și urși, capturați sau uciși accidental. Unde s-a întâmplat

În cinci comune din județul Bistrița-Năsăud au fost capturate sau ucise păsări și animale sălbatice ocrotite prin lege, pentru investigarea cauzelor care au dus la aceste situații fiind formate comisii cu participarea Agenției pentru Protecția Mediului.

Potrivit raportului de activitate al instituției, anul trecut o barză a fost capturată accidental pe raza comunei Galații Bistriței, iar alta a fost ucisă la Josenii Bârgăului.


Au fost uciși urși pe raza UAT Măgura Ilvei, fondul cinegetic nr. 16 Ilva Mare, gestionat de AV Buia, și pe raza UAT Urmeniș, fondul cinegetic nr. 39 Micești, gestionat de AJVPS BN.

De asemenea, a fost capturat accidental un urs pe raza UAT Lechința, fondul cinegetic nr. 32 Sâniacob, gestionat de AV Artemis Lechința.

În cursul anului trecut, au fost emise 88 de autorizaţii conform Ordinului nr.410/2008 pentru recoltarea/capturarea şi/sau achiziţionarea şi/sau comercializarea, în stare vie, proaspătă sau semiprelucrată, de plante şi animale sălbatice din flora şi fauna sălbatică, precum şi a florilor de mină, a fosilelor de plante şi a fosilelor de animale vertebrate şi nevertebrate de către persoane fizice şi juridice

Au fost emise 10 puncte de vedere în cadrul comisiilor constituite pentru analiza documentațiilor depuse în vederea obținerii derogării de la statutul de specie strict protejată, în cazul speciilor de urs și lup, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante.

Etichete

5 comentarii

  • De ursi nu-mi pare rau absolut deloc . Sa-si f**a toti ursii de peste tot, ca numai pagube fac pe unde umbla de sunt oamenii ngroziti de ei , ca nu le da nimeni de mancare si s-au inmultit atat de mult incat au fost scapati de sub control .

    • Oameni sau inmultit de nu mai au ursi si celelalte animale pe unde să trăiască. Sau tăiat toate pădurile și habitatul natural s-a diminuat. Cultivăm mai mult decât avem nevoie dar suntem educați să aruncăm surplusul decât să hrănim animalele sălbatice deși cultivăm pe ce o dată au fost păduri.

  • Doamne fereste sa nu creada aliatii astia locali ai nato ca berzele sunt drone rusesti si sa scoata mig urile lancer la interceptat.

    • Tu esti seful la toti ,Balane… La orice adjectiv folosesti ,bineinteles daca stii ce i ala ,sa stii ca esti ala suprem.Pofta buna la Rudotel..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS