Social

Obiceiuri și tradiții de Buna Vestire. Mănăstirea Cormaia își sărbătorește hramul

Astăzi, 25 martie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Buna Vestire sau Blagovestenia, ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. La Mănăstirea Cormaia, de al Sângeorz-Băi, își sărbătorește hramul.

Buna Vestire este prima sărbătoare din Postul Paștelui în care creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte în această perioadă.

Se mai numește și Ziua Cucului pentru că e ziua în care, se spune, aflăm câți ani mai avem de trăit numărând de câte ori cântă cucul.

Obiceiuri și tradiții de Buna Vestire:

  • Nu e bine să dormi prea mult fiindcă vei fi somnoros tot anul
  • Nu e bine să cauţi păsările de ouă sau să le pui sub cloşcă pentru că puii se vor îmbolnăvi
  • Ouăle găsite azi nu se păstrează şi nici nu se consumă
  • Nu e bine să te cerţi pentru că vei avea parte de necazuri tot anul
  • Cum este vremea azi, așa va fi și în ziua de Paște

Astăzi își sărbătorește hramul Mânăstirea Cormaia din Sîngeorz-Băi, reînființată în 1994 de patru măicuțe care au venit de la mănăstirea Timişeni, cărora, în scurt timp, li s-au mai alăturat trei. În primăvara anului 1995, au început lucrările de construcţie ale noii mănăstiri. În ianuarie 2015 mânăstirea a primit o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, făcător de minuni în timpul vieţii, precum este şi după moarte, primind darul tămăduirii neputinţelor sufleteşti şi trupeşti.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.