Primăria Bistrița, prin Direcția de Servicii Publice, organizează licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor bunuri scoase din funcțiune, deșeuri feroase și neferoase, care pot fi văzute de către cei interesați în locația fostei centrale de producere a energiei termice din strada Zefirului, anunță municipalitatea.
Licitația va avea loc în 28 aprilie, ora 11.00, la sediul DSP de pe pietonalul Liviu Rebreanu. În caz de neadjudecare, se va organiza o nouă licitație în luna mai.
Pretul de pornire a licitației este de 854.500 lei.
Cota de cheltuieli de participare este de 500 lei.
Documentația de atribuire se poate obține de la sediul DSP. Documentele de participare se primesc cu cel mult cinci zile înaintea licitației.
În februarie, construcțiile aferente fostei centrale de producere a energiei termice din strada Zefirului nr. 1 Bistrița au fost trecute din domeniul public în domeniul privat al municipalității în vederea demolării, casării și valorificării. ”Ne dorim să valorificăm fierul vechi care pur si simplu grevează domeniul public. Prețul fierului vechi este la un maxim istoric, e momentul să-l valorificăm. Avem nevoie de bani și e nevoie și de curățenie în zona respectivă”, spunea primarul Ioan Turc în ședința de Consiliu Local.
Construcțiile respective nu au mai fost utilizate cu această destinație încă din anul 2004, când sistemul centralizat de termoficare a încetat să mai funcționeze în Bistriţa, astfel că şi-au încetat uzul şi interesul public încă din acea perioadă, acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare. Este vorba de: sediu administrativ și ateliere, hală mașini, anexă păcură, anexă ateliere, anexă tratare apă, anexă combustibil, stație de pompare, coș de fum din beton armat (120 m înălțime), linie pentru aprovizionare cu păcură, drumuri și platforme din beton, rezervoare de păcură, instalații și motoare eferente centralei termice, cazane de abur. Valoarea totală de inventar este de peste 1,5 milioane lei.
VEZI ȘI:
Pot să vă spun de-acum câți se vor înscrie la licitație, exact 0 persoane. Dacă valoarea de inventar este de 1,5 mil lei, cu siguranță valorificarea acestora ca deșeuri nu se ridică la 850k lei. Unde mai pui cheltuielile cu dezafectarea, care sunt uriașe. Primăria ar trebui să ofere GRATIS aceste deșeuri în schimbul eliberării terenului. Chiar și așa ar fi cu semnul întrebării, dacă stai și aduni cheltuielile cu dezafectarea: organizarea de șantier, utilaje și scule, forța de muncă, sortarea, transportul deșeurilor, nivelarea terenului. S-ar putea să dea cu minus. D-apoi ce să mai vorbim de un start de -850mii lei, vise taică, vise…
Io zic sa lase accesul liber vreo 2 saptamani si tot feru dispare..