Actualitate

Diana Morar: În 19 iulie se lansează Programul Start-Up Nation

Marți 19 iulie, la ora 10.00, se va lansa Programul START-UP NATION 2022 pentru microîntreprinderi și IMM-uri, ce are inclus un subpilon dedicat românilor din Diaspora.

Bugetul este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I și 20.031.000 lei pentru Pilonul II Diaspora.

Pentru crearea unui loc de muncă se acordă maxim 100.000 de lei, iar pentru crearea a două locuri de muncă – maxim 200.000 de lei.

Înscrierea este 100% electronică și se vor puncta activitățile cu plus-valoare în România, investițiile în tehnologii noi, inovative, energia verde, digitalizarea, pregătirea antreprenorială, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului PNL Diana Morar.

Pentru Diaspora, aplicanții vor face dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii.

Cheltuieli eligibile: echipamente tehnologice; disteme, instalații, echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie și vehicule 100% electrice; spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ; mijloace de transport; mobilier, aparatură birotică şi sisteme de protecţie; salariile, utilitățile; pachet digital (voucher de digitalizare); active necorporale referitoare la brevete de invenție, francize, etichetare ecologică; cursuri de dezvoltare a abilităţilor antreprenoriale; TVA nedeductibilă pentru aplicanții neplătitori de TVA conform Codului Fiscal; consultanţă; plăcuțe informative.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.