Actualitate

Viitorul PUG al Bistriței trebuie să rezolve problemele orașului, nu să le complice, spune primarul

”Sunt bani europeni pentru PUG-uri electronice. Noi avem implementat sistemul GIS, de aceea suntem eligibili pentru finanțare. Este foarte laborios acest demers, îmi doresc un PUG care să rezolve problemele orașului, nu să complice problemele din oraș, așa cum s-a întâmplat cu PUG-ul adoptat în 2013 și reaprobat în 2018. Am constituit o comisie care se ocupă de tema de proiectare pentru acest PUG dar vom avea și consultant extern, este vorba de o echipă coordonată de un profesor universitar e la Facultatea de Arhitectură ”Ion Mincu”. În momentul în care vom da drumul la achiziție, în baza unei teme de proiectare corect gândită și calibrată, vom avea grijă ca în caietul de sarcini să reținem acele elemente care să trieze foarte bine participanții care vor veni la procedură”, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc.

El a explicat: ”Nu vreau să mă mai întâlnesc cu firme de genul celor care au făcut PUG-ul în 2013 și care după ce l-au terminat au murit subit, nu știu, de moarte bună, de moarte provocată, nu știe nimeni, asasinat, sinucidere. Știm doar că n-am mai avut cu cine discuta pe această temă. Poți să-i întrebi orice pe cei care au lucrat la vechiul PUG, răspunsurile sunt lapidare, lipsite de conținute, deci practic nu avem cu cine discuta pe tema unui document fundamental pentru municipalitate”.

Municipalitatea participă la apelul de proiecte prin PNRR pentru ”Elaborarea și transpunerea în format GIS a Planului Urbanistic General al municipiului Bistrița și transpunerea în format GIS a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Bistrița”. Valoarea proiectului este de 4.200.374,25 lei fără TVA.

Obiectivele urmărite prin elaborarea PUG Bistriţa sunt: optimizarea relaţiilor localităţii cu teritoriul administrativ şi judeţean; stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan; stabilirea şi delimitarea zonelor construibile; stabilirea şi delimitarea zonelor funcţionale; stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară sau definitivă de construire; stabilirea şi delimitarea zonelor protejate şi a zonelor de protecţie a acestora; stabilirea cadrului de modernizare şi dezvoltare a echipării edilitare; evidenţierea deţinătorilor terenurilor din intravilan; stabilirea obiectivelor de utilitate publică; stabilirea modului de utilizare a terenurilor şi a condiţiilor de conformare şi realizare a construcţiilor.

GIS (Geographic Information Systems) este un standard de codificare a informațiilor geografice într-un fișier digital.

Etichete

1 comentariu

  • Cetățeni orașului tratați cu curu. Am făcut o serie de propuneri pentru noul PUG nu am primit nici-un răspuns nici până acum nici măcar că se vor uita peste ele. Aflu acum că este o comisie de care nu știe nimeni din oraș care lucrează la ceva și care este total ruptă de cetățeni orașului și nevoile lor. Atunci nu ne mai mirăm de toate tâmpenile ce încep să apară în oraș !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS