Actualitate

Se modifică facturile la gaze. Ce trebuie să știți

Conținutul minim al tuturor facturilor de gaze naturale, respectiv al informațiilor obligatorii a fi incluse de către furnizor în acestea, se va simplifica, a decis ANRE, proiectul de ordin fiind în consultare publică până la începutul lunii martie, după care va fi emis.

Astfel, pentru o mai bună înțelegere de către clientul final a facturii, s-a stabilit că:

– prima pagină a facturii va cuprinde doar informațiile prioritare esențiale, astfel încât clientul final să știe consumul facturat şi cât trebuie să plătească pentru acesta;

– a doua pagină a facturii va cuprinde detaliile facturii, inclusiv defalcarea componentelor din care este format prețul final facturat de către furnizor clientului final;

– anexa facturii va cuprinde informaţiile adiţionale care nu se referă la facturare, dar care pot fi utile clientului final pe parcursul derulării contractului de furnizare a gazelor naturale, precum și informaţiile privind facturarea, care oferă periodic clientului final o perspectivă cuprinzătoare asupra consumului efectiv realizat şi a costului actual cu gazele naturale astfel încât acesta să aibă posibilitatea de a-şi ajusta propriul consum, vor fi trecute de furnizor în anexa la factură;

Totodată, va fi posibilă eşalonarea la plată a facturii pentru clienții vulnerabili, la cererea acestora, pe o perioadă de minimum 3 luni sau convenită de părţi.

În cazul în care furnizorul emite factura pentru o perioadă de facturare mai mare decât cea prevăzută în contract sau stabilită conform reglementărilor în vigoare, acesta este obligat să eşaloneze la plată sumele datorate de către client, pe o perioadă cel puţin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura.

Clientul final nu este obligat să achite factura pentru care a înaintat o plângere furnizorului, până la soluționarea plângerii.

Etichete

4 comentarii

  • ..ca nu se stie cum sta pe net un parlamentar ce cauta idei electorale , pune botul crezznd ca e …dorintza poporului!!!

    9
    1
  • Pretul gazului a crescut din cauza ca toată lumea a cumparat. Exact ca atunci când toti au cumparat ulei si hârtie igienica, de teama sa nu rămână fără. Normal ca a crescut pretul.
    Toate statele au cumparat gaz, su supralicitat, sa isi umple rezervele, depozitele sa nu cumva sa rămână fără gaz. Si ce s-a întâmplat? Pretul gazului a crescut.
    La fel s-a întâmplat in cazul lemnelor. Toti au cumparat sa nu cumva sa nu rămână fără lemne si pretul a crescut de 4 ori.
    Acum se găsesc lemne la un sfert fata de cât costa in Noiembrie, iar gaz este pana-i lumea, depozitele sunt umplute ka 60% din capacitate.
    Asa se ntâmplat când fiecare cumpara msi mult decât are nevoie, asa pentru orice eventualitate…,,

    9
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.