Actualitate Recomandări

La benzinăriile OMV Bistrița se va colecta ulei alimentar uzat

SC OMV PETROM MARKETING SRL a solicitat revizuirea autorizaţiilor de mediu pentru staţiile de distribuţie carburanţi din municipiul Bistriţa, str. Calea Moldovei, și str. Libertății nr. 54, informează Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Astfel, se va revizui activitatea existentă (comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule) prin introducerea activității de colectare deșeuri nepericuloase: uleiuri şi grăsimi comestibile (ulei uzat alimentar).

Pentru colectarea uleiului uzat alimentar de la terți, stațiile au fost dotate cu containere speciale cu capacitatea de 240 l, capacitatea maximă de stocare fiind de 110 kg.

Pentru valorificarea uleiului uzat alimentar s-au încheiat contracte cu firma GASTROFILTER SRL Sfântu Gheorghe.

Cum colectezi corect uleiul alimentar uzat? Pentru a putea fi reutilizat, este foarte important să ții cont de câteva reguli de bază privind colectarea uleiului alimentar uzat: folosește pentru colectarea uleiului un recipient din plastic, transparent, cu o capacitate de min. 2 litri; asigură-te că reziduurile, sau resturile de mâncare, nu ajung și ele în recipientul de colectare. Poți evita acest lucru folosind o strecurătoare. Este foarte important ca uleiul să nu conțină apă, pe cât posibil.

Ce se întâmplă când arunci uleiul uzat la canalizare? În primul rând, uleiul gras se va solidifica pe țevi și în final va duce la înfundarea acestora; în plus, uleiul uzat ajuns în sistemul de canalizare va produce defecțiuni la sistemele din stațiile de epurare, iar costurile de curățare și de reabilitare se vor reflecta în costurile consumatorului final, respectiv în sporirea cheltuielilor noastre, ale tuturor. Pe lângă efectele mecanice pe care le produce, uleiul uzat ajuns în natură are efecte devastatoare și asupra mediului. Uleiul uzat aruncat la coșul de gunoi poate să se scurgă în sol și să se infiltreze în apele subterane, care sunt o sursă importantă de apă potabilă.

Etichete

2 comentarii

  • Este o inițiativă foarte bună. Dna Cristiana Sabău, vă rog să reluați , câteva zile la rând, acest mesaj pentru ca el să fie recepționat de cât mai mulți cetățeni. Voi face auzit și eu acest lucru , acolo unde lucrez.
    Mulțumesc.

    5
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS