Actualitate

VIDEO: Doi bărbați, reținuți pentru trafic de droguri. Cum au fost prinși

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc, se arată într-un comunicat.

În 8 martie, doi bărbați, de 34 respectiv 36 de ani, au fost prinși în flagrant delict, în timp ce transportau, cu ajutorul unui autoturism, un geamantan.

În urma controlului efectuat în interiorul geamantanului, polițiștii au descoperit și ridicat 3 kilograme de substanță vegetală, de culoare oliv, ambalată în 7 pachete (cannabis).

Drogurile ar fi fost expediate din Spania, cu un autocar, în care a călătorit și unul dintre bănuiți, care a supravegheat coletul în timpul transportului.

La data de 8 martie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea celor doi bănuiți, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cursul zilei, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistriţa – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru 30 de zile.

5 comentarii

  • Foarte bine!
    Cum au fost prinși?
    În majoritatea cazurilor fraierii prinși au fost “sifonați la gardă” chiar de principalii dealeri; fie direct, fie prin intermediari (sifoane cunoscute). Acești tineri prinși se numesc “săgeți” sau “gâște”, iar operațiunea se numește “cheie”.
    Când capii rețelei sifonează la gardă niște “gâște” fie studiază propriile lor breșe, fie filiera de transport a fost deja “mâncată” și știu că odată prinse niște gâște controalele se mai slăbesc din intesitate. DAR uneori pot dealerii sifona niște “gâște” cu scopul de a “distrage atenția gărzii”, adică au un transport mare pe acea rută (gen 1 camion) și ca să fie siguri că ajunge camionul la destinație, trimit 1-2 “săgeți” ca momeală pentru gardă; ca să le distragă atenția de la camion!
    Stimați cetățeni (tineri) naivi, nu mai visați la câștiguri din transportul drogurilor, fiindcă este doar o chestiune de timp până când capii rețelei vă vor da la gardă drept “gâște” sau vă vor folosi drept “săgeți” (alegeți voi care vă place)!

    24
    2
    • E cam de netflix povestea ta.Dar daca luam in considerare in cazul de fata ,scenariul spus de tine ,se poate naste banuiala ca politistii s au grabit si au capturat pestele mic .Puteau sa tina sub supraveghere sagetile si sa urmareasca autocarul care venea cu grosul.Ca asa zice articolul.Ca au venit cu autocarul.Daca mai facem speculatii suplimentare putem trage concluzia ca politia face jocul jupanilor si prinde doar gastele si nu vrea sa deranjeze firmele detinatoare de autocare cu care se presupune ca vine transportul cel mare.Si la transportul cel mare putem avea suspiciuni de colaborare cu traficantii CEL PUTIN din partea soferilor.Deci…unde e neconcordanta…Cine pe cine pacaleste si cine joaca la dublu?

      7
      1
    • Ca sa rezumam tu zici ca politia a pus botul la manevra jmekerilor si in timp ce arata presei 3 kile de iarba ,mormanul a intrat in Romania prin vami ,pe langa DIICOT si drogalaii se afuma si fac caterinca de gabori.

    • Lumea interlopă a dezvoltat de sute de ani mijloace de dezinformare-manipulare -control al forțelor de ordine.
      Mafia nord-americană opera localuri de jocuri de noroc în aceiași clădire pe 3 niveluri. Primul accesibil publicului larg, unde Poliția putea să facă descinderi pentru alcool , pariuri etc. Următorul etaj mai jos la subsol era destinat jocurilor private unde doar cu invitație privată se putea intra, iar Poliția datorită infiltraților- a plicurilor cu bani nu călca, sau anunța dinainte când va fi o razie ..iar ultimul nivel la subsol practic era inaccesibil forțelor de ordine era destinat VIP-urilor în cerc restrâns.
      În România există sisteme oarecum similare la nivelul protecției din partea clasei politice , pentru anumite industrii care rulează bani serioși, că vorbim de asigurări , reciclarea gunoaielor(societățile controlate de entități din zona mafiei care s-au albit) , că vorbim de monopoluri care nu beneficiază de concurență., mafia lemnului.
      Mai nou, se vorbește de mafie imobiliară.. obținerea autorizațiilor cu trecerea cu vederea a riscurilor și interesului public.
      Adevărul e că în momentul când intri la disecat -biznisurile- cele mai profitabile miroase destul de urât.

  • Cannabisul e legal în mai multe țări.
    Unii au văzut ca și un model de comercializare similar cu cel al alcoolului și tabacului în România.
    Prin anii 30 când prohibiția cu alcoolul în USA făcea multe victime, calitate proastă, războaie-conflicte între clanuri, unii au înțeles că legalizarea, trecerea sub controlul statului a fluxului financiar legat de consumare-distribuire (societăți de stat ) e o soluție mai inteligentă decât practica de represie.
    1. Alimentarea costurilor publice legate de încarcerarea dealerilor mai ales la sume -cantități mici caracterul disuaziv redus al pedepselor, arestărilor. Dovada, cu toate știrile și publicațiile aproape zilnice despre arestări în traficul de droguri…acesta continuă să existe bine mersi, există cerere pe piață și cumpărători dispuși să ia riscuri.
    2. Controlul calității produsului pe piață de către agențiile sanitare publice, garanție a evitării efectelor secundare. Plus posibilitatea identificării consumatorilor de către stat, cantităților consumate, oferă mai multă informație pentru strategiile de prevenție, reducere a dependenței.
    Există argumente și argumente, dar nu mi se pare că de exemplu în Europa, Elveția care se pregătește să legalizeze are o calitate a vieții mai redusă a populației. Cred că cea mai bună prevenție sunt educația și exemplele pozitive.

    3
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.