Actualitate

VIDEO: Traseul Liniei Albastre. Studiul de fezabilitate, în lucru

În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului ”Linia Albastră – Coridor de mobilitate urbană aferent râului Bistrița”. Valoarea estimată a obiectivului de investiții este de 144.109.000 lei.

Primăria Bistrița vrea să realizeze cu bani europeni un nou coridor de mobilitate urbană pe traseul DN 17 – DJ 154 (Sărata) – DC 8G (Parcul Industrial Bistrița Sud, str. Zăvoaie) – DJ 173C (str. Mihai Viteazul) – str. Codrișor – DJ 173 – DC 8 – str. Valea Ghinzii – DN 17 (Unirea), care să interconecteze zonele funcționale de pe malul stâng al râului Bistrița cu DN 17 și cu zonele funcționale de pe malul drept.

Pe pagina de Facebook a primarului Ioan Turc este prezentat traseul Liniei Albastre.

Intervențiile prevăzute de-a lungul traseului au în vedere:

– o nouă linie de transport public care să unească localitatea componentă Sărata, Parcul Industrial Bistrița Sud, noua zonă de dezvoltare Zăvoaie, zona de promenadă Codrișor, noua zonă de dezvoltare Valea Ghinzii, zona Dealului Cocoș și localitatea componentă Unirea;

– extinderea infrastructurii pietonale pe noul coridor de mobilitate;

– extinderea infrastructurii cicliste pe întreg coridorul creat;

– modernizarea a două punți pietonale peste râul Bistrița care să unească zonele rezidențiale Grănicerilor și Independenței-Sud de zonele funcționale de pe traseul noului coridor de mobilitate;

– o nouă punte pietonală care să unească Parcul ”Regele Mihai I al României” de zona Codrișor;

– modernizarea a două poduri peste râul Bistrița (în zona DJ 154 Sărata și în Unirea pe străzile Asfințitului – Aerodromului), pentru accesibilitatea benzii dedicate/prioritare transportului public, infrastructurii pietonale și cicliste;

– construcția unui nou pod în zona Zăvoaie pentru conectarea optimă a noii linii de transport public la Linia Verde;

– extinderea rețelei de iluminat public aferent infrastructurii pietonale și cicliste;

– un park & ride în zona Unirea (zona Dealului Cocoș);

– pregătirea infrastructurii pentru amplasarea de noi stații de transport public pe traseul realizat;

– achiziția de autobuze electrice care să funcționeze pe noua linie de transport public, inclusiv stații de încărcare electrice.

23 comentarii

 • Grijă mare primare sa nu fie făcut cu aceiași viteza că și videoclipul,lasă la viteza lucrului de Romania se vor aglomera prea multe inaugurări la această viteza 😁😏

  13
  10
  • Acolo în zona podului trebuie făcut podul mai larg și făcut un sens giratoriu și cu benzi de preselecție și atunci sar fluidiza traficul ,în zona de la Mol Sud acolo unde e acuma surpat drumul spre lac se poate face pod și trotuare piste de biciclete și atunci nu sar mai aglomera traficul la podul jelni toți cei ce vin din zona ghinzi ar circula pe acolo dacă au trebă în zona de sus ,ținînt cont că se va mai aglomera zona de sus ,în urmă cu 3 Ani a fost vorba în campania Electorală că de face în inconta de la Armată chisr în colțu de sud lîngă puntea de lîngă lac ,o construcție cu spați pentru a se muta ,servicile de Evidență a populației ,pasapoarte permise,cazier si alte servici publice ,o construcție spațioasă aerisită cu zonă de asteptare birouri frumoase ,parcare mare e loc acolo ,Ce ziceți stimați gospodari și Cetăteni ai orasului

   12
   1
  • primaria cred ca nu are bani nici de harcie igienica d-apoi de linii verzi albastre, titluri alese asa sa sune numa.
   La Pastele cailor a mai face toate aceste linii.
   Nu era vorba ca face o noua organigrama? Sau totul se rezuma la faptul ca l-o trimis pe Cretiu de la DSP?
   Asta o fi marea schimbare din organigrama?

 • Chiar dacă se mărește podul peste râul Bistrița de lânga strada Arerodromului tot nu este suficient fiindcă traficul se va bloca pe străzile înguste din Unirea așa că este necesară prelungirea străzii Valea Ghinzi pe lângă Aerodrom până în DN17 între Unirea și Livezi.

  49
 • Un drum de rahat printre case și zone verzi ! Acest drum nu rezolvă setea de a te da cu mașina bengoasă de cocalari și pițipoance emancipate . Într-un cuvânt circulația va rămâne în viitor axa sud-nord spre Mall tot pe Bulevardul Republicii sau pe Strada Decebal dacă reabilitarea străzii se va termina cândva prin anii 2025 ???

  6
  32
 • Este mandatoriu construirea unui Pod care să plece din DN17 înaintea de intrare in Viișoara și să ajungă în Parcul Industrial Bistrița Sud. Acum tot traficul destinat Parcului Industrial trece prin Sărata de aceea nimeni nu se îngesuie să vină in Parcul Industrial.

  53
 • Dacă caietul de sarcini pentru acest drum a fost elaborat de aceeași ” specialiști din primărie ” 🤣 care au fușărit caietul de sarcini pentru Pasajul subteran Gării Tărpiului atunci și acest drum va ieși o tâmpenie la fel ca și pasajul.

  55
  1
 • Dacă am avea un primar serios mi-as face reale griji pentru proiectul acesta pentru ca e dezastru. Cum sa treci cu un asemenea drum printre case, pe străzile acelea înguste?
  Dar când îmi amintesc ca il avem pe Turc ma liniștesc.
  Rămânem doar cu „vom face”

  12
  14
 • Neluzzu ctitorul , va face râul Bistrita navigabil.Urmatoarele achizitii ,dupa trenuletz,sanie de vara,bideu smart vor fi yachturi pentru oligarhii din conducere,veliere in care va sufla Balan,slepuri si barje sa preia lemnul adus de plutasii de pe Bargau sa nu mai treaca vajaind tirurile cu busteni pe langa militieni pe dn 17 sa le sufle kashketele.

  21
  8
 • Oare ce firmă face acest SF . Tot ” marea ” firmă din Dej care face și SF-ul pasajului subteran Gării Tărpiului ? 🤣

  36
  • Nu va duce la sania pe șine de pe Cocoșu cea mai importantă investiție a primarului după Trenuleț 🤣😂🤣😂🤣

   48
  • Nu, Puntea pietonală va duce spre zona de clădiri care se va construi în mijlocul Păduri Codrișor pe str. Tabără. Adio Pădurea Codrișor va fi distrusă definitiv nu mai are nicio șansă.
   ” Trecui asară prin Codru și codru era tare mânios ”
   https://www.youtube.com/watch?v=JG4P6PS1VZw

   43
 • Parcă și văd că și aici se vor băga pensionarii ” civici” și ” ecologiști ” și va ieși o altă tâmpenie și aici.

  20
 • @ Citizen, La ce este utilă doar o punte ?! Este mult mai mai util un pod mixt pe care cine are nevoi să poată meargecu mașina, cine vrea să poată merge cu bicicleta sau pe jos. Fac puntea de pe strada Tudor Vladimirescu care nici aceea nu este gata, dacă gândeau un pic putea face acolo un pod cu o singură bada auto cu sens unic spre Bistrița pe care să poată ieși spre oraș măcar salvările când intersecția de la podul Jelnei va fi blocată. Însă asta se întâmplă când ești prost și nu gândești.

  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS