Florin Urîte le-a prezentat colegilor şi conducerii Consiliului Judeţean o broşură editată la Sibiu în care sunt cuprinse toate evenimentele culturale de peste an şi a cerut ca toate cele trei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură, Muzeul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană, să se pună de acord ca să facă la fel. Consilierul judeţean PDL a afirmat că şi comunitatea de business se va implica pentru sponsorizarea acţiunilor culturale, ştiind că poate beneficia de pe urma lor.
„E mai scump să angajezi tu, ca firmă, formaţii care să cânte pentru un anume eveniment pe care îl organizezi. E mai simplu să sponsorizezi o acţiune organizată de o instituţie de cultură. Un calendar al evenimentelor culturale de anvergură ar atrage şi turişti şi ar aduce bani companiilor din domeniul serviciilor”, a spus Florin Urîte.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a spus că este întru totul de acord cu ideea ca toate cele trei instituţii subordonate CJ să aibă un plan de acţiune comun. El le-a cerut lui Gavril Ţărmure (directorul Centrului Judeţean pentru Cultură), Alexandru Gavrilaş (directorul Complexului Muzeal) şi pr. Ioan Pintea (directorul Bibliotecii Judeţene) ca până în luna septembrie să se întâlnească şi să gândească un astfel de calendar de acţiuni comune pentru ca el să fie discutat şi în Consiliul Judeţean.
De asemenea, Radu Moldovan a adăugat că va avea o discuţie şi cu primarul Bistriţei Ovidiu Creţu pentru sincronizarea evenimentelor organizate de municipalitate cu cele ale CJ.
Consilierul judeţean PDL Emil Neia Lăcătuş i-a cerut la rândul lui preşedintelui CJ să recupereze de la Primăria Bistriţa manifestările rromilor ocazionate de ziua de 15 august care au fost „confiscate” de municipalitate şi să le readucă la Centrul Judeţean pentru Cultură, instituţie cu care rromii spun că s-au înţeles mai bine. Şi acest subiect va fi discutat la nivel Primărie – CJ pentru ca să nu mai existe neînţelegeri.
CJ a aprobat bugetele Centrului Judeţean pentru Cultură (2,7 milioane lei), Bibliotecii Judeţene (1,7 milioane lei) şi Complexului Muzeal (2 milioane lei), organigramele şi programele de activităţi pe 2013 ale celor trei instituţii.
Foarte frumoasă propunerea domnului Urîte. Ar fi interesant să vedem (din punct de vedere calitativ) ceva peste evenimentele banale ale Centrului Cultural Municipal