Niciuna dintre primăriile din județul Bistrița-Năsăud nu și-a actualizat Planul Urbanistic General (PUG) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU), dintre cele 62 de UAT, doar 43 având la sfârșitul anului 2022 PUG și RLU în curs de elaborare.
Consiliul Județean a transmis însă către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației solicitări pentru alocări de bani de la bugetul de stat pentru Elaborarea și/sau actualizarea PUG și a RLU în valoare de: 6.168.414,69 lei, din care: 2.906.664,69 lei pentru lucrări în continuare și 3.261.750,00 lei pentru lucrări noi.
Suma alocată Consiliului județean în acest scop fost de 337.653 lei pentru finanţarea următoarelor 15 PUG-uri+RLU ale UAT-urilor: Bistrița-Bârgăului, Chiochiș, Coșbuc, Dumitrița, Livezile, Maieru, Măgura Ilvei, Nușeni, Rodna, Runcu Salvei, Spermezeu, Șieu Odorhei, Telciu, Uriu, Zagra, se arată în raportul de activitate al președintelui Consiliului Județean.
În cursul anului trecut, s-a decontat efectiv suma 295.623 de lei.
Planul Urbanistic General (PUG) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a localităţilor ce compun unitatea teritorial-administrativă de bază. Planurile Urbanistice Generale cuprind analize, reglementări şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unităţii de bază (suprafeţe din intravilan, cât şi din extravilan). În acelaşi timp, PUG-ul stabileşte norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scară mai mică, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) şi apoi Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD).
Prin PUZ se stabilesc obiectivele, acţiunile, priorităţile, reglementările de urbanism (permisiuni şi restricţii) necesar a fi aplicate în utilizarea terenurilor şi conformarea construcţiilor din zona studiată (PUZ-ul reprezintă o fază premergătoare realizării investiţiilor, prevederile acestuia realizându-se etapizat în timp, în funcţie de fondurile disponibile).
PUD reprezintă de fapt documentaţia aferentă Planului Urbanistic General (PUG) și Planului Urbanistic Zonal (PUZ), explicând și detaliind conținutul acestor planuri, sub formă de prescripții și recomandări, corelate cu condiționările din Certificatul de Urbanism, în vederea urmăririi și aplicării lor.
….e ca organigrama pentru primar sau avionul pentru presedinte!
Adica o arma cu care apara clientela si ataca opozantul!
Pentru că tot ai adus vorba despre avionul prezidențial.
România a avut un avion prezidențial imens, poluant si cu costuri imense de operate (A 310) fost in flota Tarom si folosit pt zboruri la New York.
Romavia era compania de stat care opera cu costuri imense, stăteau de geaba si zburau o data la doua săptămâni cu președintele. Bine ca s-a desființat.
Cum trebuie făcut pentru ca avionul prezindențial sa fie folisit tot timpul si pt a reduce risipa.
Ministerul Apsrarii cumpara doua sau trei avioane CL-604 Challenger (BizJeturi) de 20 metri lungime si le transfera la Baza Aeriana Otopeni (Forțele Aeriene Romane)
Ministerul Apărării le folosește in misiuni de supraveghere aeriana, acțiuni de salvare, acțiuni de recunoaștere, acțiuni de supraveghere a tscurgerilor de ulei si petrol un Marea Neagră, pescuit ilegal in Marea Neagră , supravegherea imigrației ilegale pe mare etc.
Și din când in când il duc pe Johannis in vizita oficială.
Avioanele sunt folosite tot timpul de către msi multe instituții, pentru a evita timpii morți.
Sunt folosite către armata, prim ministru, familia regală, daneza etc.
Si au costuri de operare reduse.
Dar ști cum e , romanii sunt fuduli. le trebuie avion mare Boeing 737 si sa fie folosit doar de către președinte, iar restul timpului sa stea si sa ruginească degeaba.
http://flymuseum.dk/fly/21-historie/forsvarets-fly-fra-1945/327-canadair-cl604-challenger