Coaliția de guvernare a depus amendamentele la proiectul de lege privind pensiile de serviciu aflat în dezbaterea Parlamentului. Apar modificări privind vârsta standard de pensionare, numărul beneficiarilor, impozit suplimentar.
Modificările preconizate:
– Se corelează vârsta standard de pensionare cu sistemul public de pensii pentru a elimina excepţiile. Pentru diplomaţi şi personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti vârsta standard de pensionare va creşte la 65 de ani. Acelaşi principiu se va aplica personalului militar, în mod etapizat, până în 2035. De asemenea, se majorează eşalonat, până în ianuarie 2034, vechimea minimă în specialitate la 25 de ani pentru mai multe categorii de salariaţi – diplomaţi, funcţionari parlamentari, angajaţii Curţii de Conturi.
– Se reduce numărul beneficiarilor pensiilor de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, angajaţilor încadraţi pe funcţii de execuţie specific în cadrul misiunilor diplomatice. Veniturile din pensie trebuie să fie proporţionale contribuţiei la sistemul public şi nicio pensie de serviciu nu va depăşi venitul obţinut în perioada de activitate.
– Se propune Parlamentului modificarea bazei de calcul pentru alinierea la sistemul public, începând cu anul viitor. Dacă în prezent erau avute în vedere veniturile din ultimele 12 luni, această perioadă va creşte eşalonat la 300 de luni.
– Se reajustează procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.
– Pentru pensiile aflate în plată, se are în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi excede aplicării principiului contributivităţii.
– Este eliminat mecanismul de actualizare a pensiilor magistraţilor odată cu creşterea indemnizaţiilor brute lunare ale judecătorilor şi procurorilor aflaţi în activitate.
– Se va iniţia la nivelul Guvernului un proiect de lege privind plafonarea veniturilor din pensie pentru magistraţi, având în vedere că celelalte pensii de serviciu au veniturile plafonate din septembrie 2017. De asemenea, se va reveni cu o iniţiativă privind recalcularea pensiilor magistraţilor, aflate în plată, pentru a elimina inechităţile generate de diferenţele de venituri.
😃😃😃
Reforme??…
Voi sunteți niște gangsteri domnilor…
De ce nu trântiți ușa pe dinafară și aruncați cheile înăuntru pe gaura pisici!!!
Cetățenii nu fac parte din ecuația voastră, voi și doar voi și totul pentru voi.
De abia aștept 2024 să vă trimit la NAIBA!!!
Arată totul parcă am fi la Hollywood.
Solutia reala, care evident ca nu se va implementa in Romania socialista, este aceeasi. Privatizarea pensiilor pe sistemul 401k ai pensie exact cat ai contribuit si poti alege sa modifici contributia . Dar evident nu se va intampla pt ca nu exista sufficient de multi alegatori in Romania, si sincer niciun Partid, care sa inteleaga cu adevarat economia de piata.
anulati urgent cumularea pensiei cu salariul!!!!!! este o poarta de imbogatire ptr unii. La stat vorbim, nu la privati!!!! de ce nu se vrea????????? sau interziceti prelungirea contractelor in alte domenii decat medicina sau invatamant. prelungiti varsta de pensionare celor care ies la 45-48 de ani.Si ce daca pleaca magistratii din sistem de suparare? sunt destui tineri absolventi care nu au sanse sa intre din cauza matusalemilor din institutii!!!!!!!!!!
Imediat dupa lovitura de stat din decembrie s au instalat la putere securistii si comunistii.Nu a fost presedinte,ministru,etc.in tara asta, care sa nu fi avut legaturi cu securitatea!!Acum ne dam seama de importanta proclamatiei de la Timisoara,care inlatura securitatea din functiile de conducere.Acum,cand suntem datori vanduti,incearca sa ia osul din gura dulailor care i au pus in functii!!Vezi sa nu!!
Măcar dacă noua securitate ar servi interesele poporului! Dar ei sunt aserviți intereselor străine ca Soroș, OMV, diferite ambasade etc.
Iar dacă proclamația de la Timișoara s-ar fi respectat, tu și alți naivi, nu l-ați fi putut vota pe TURNĂTORUL PETROV de două ori.
Pensiile SPECIALE de care beneficiază magistrații sunt privilegii de tip feudal, au fost date de regimul Bă$e$cu-Udrea ca să mituiasă justiția pentru a închide ochii la tunurile lor.
Astfel judecătorii au devenit supraoameni cu nenumărate și nemeritate privilegii, salarii astronomice și nesimțitele pensii speciale la 45 de ani; ce să mai zicem de procurori care se cred acum Dumnezei pe pământ, bagă oameni nevinovați la pușcărie numai pentru că-i deranjează și amenință pe toată lumea de la înălțimea funcției (vezi cazul Horodniceanu, caz care e generalizat la toți).
Justiția românească a ajuns exact ca statuia corupției din Belgia:
https://preview.redd.it/a9dm9z8hjuc11.jpg?auto=webp&v=enabled&s=c0c6c43c0ea4f3334f259ac2a726db462b271530
Liderii de sindicat vor trăda, sunt aserviți puterii. Ministrul de finanțe PSD-Câciu a prognozat în decembrie un buget greșit, cu 20 de miliarde de lei peste încasările ulterioare, de aia o ține acum guvernul cu povestea că nu sunt bani. Se pot majora salariile cu 25%, procent rezonabil dacă ne uităm la inflația pe ultimii 2 ani. Este obligatorie o rectificare de buget, să se renunțe la anumite sume prevăzute pentru înarmare, chiar nu avem nevoie acum de submarine second hand de la francezi, de 2 miliarde de euro. Banii ăștia trebuie folosiți pentru investiții, salarii și pensii.