Actualitate

Doar 53% dintre angajații din învățământul județean sunt în grevă

Doar 53% dintre angajații din învățământul bistrițean – profesori, personal didactic auxiliar și nedidactic – sunt în grevă, a informat inspectorul școlar general Cristian Nicula, potrivit căruia cifrele sunt mai mici decât cele pe care le anunță sindicatele care își fac aceste calculele raportându-se doar la membrii lor.

”Acum avem în grevă 53% din personal, nu doar profesori, ci și personal didactic auxiliar și nedidatic, inclusiv cei care nu fac parte din sindicat. Sindicatul probabil are niște procente mai mari fiindcă se raportează doar la membri de sindicat, însă din totalul personalului din învățământ avem 53% în grevă, mai precis 2587 dintr-un total de 4868”, a spus Cristian Nicula.

Potrivit Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ (UJSLI), dar și Federației ”Spiru Haret”, undeva la 80% dintre membrii de sindicat se află în grevă.

Potrivit inspectorului general, greva profesorilor afectează nu doar examenele elevilor, ci și pe cele ale lor.

”Pentru examenul de Titularizare, avem un număr de 633 de dosare depuse de studenți, profesori care au activat în învățământ. Aici avem o mică o problemă fiindcă toți trebuie să aibă inspecții la clasă. Deja s-au efectuat 84, dar cu greutate fiindcă sunt multe unități în grevă și este greu să găsim clase unde să se desfășoare inspecția și cadre didactice care să o efectueze. Doamna inspector Smaranda Florean s-a dus undeva după-amiază și a găsit disponibilitate în cazul elevilor ca să efectueze o inspecție pentru un cadru didactic. Eu cred că vom reuși să definitivăm toate inspecțiile și va fi bine”, a explicat el.

Potrivit sursei citate, la Definitivat s-au înscris 147 de candidați care vor susține examenul în 19 iunie la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Bistrița.

În ce-i privește pe elevi, deja Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a suferit o amânare din 24 mai pentru 31 mai, după care s-a mai amânat cu două săptămâni.

Etichete

12 comentarii

  • Daca Consideram ca procentul 53 este la suta si nu la mie, 5+3 face 8, 8 este un numar norocos cu ascendent in 9 in casa banilor le recomand tuturor sa tina haturile in directia varsatorului spre poteca din fata prefecturii!

    21
    12
  • Invatamantul are nevoie de finantare si reforma,presupun ca cei absenti de la greva sunt beneficiarii actualului sistem,rusine lor.

    51
    27
  • A pus și directorii la număr?…ei nu au dreptul legal de a face grevă, așadar nu se numără la negrevisti

    21
    3
  • De la 1 iunie cresc salariile militzienilor,sekuristilor si trantorilor din administratia publica ,adica la mushkiu’ statului,conform cu nu stiu ce lege. Adica astora care va rup kokoashele cu taxe si cu pulane daca faceti cioku mare ca nu va convine regimul.Profesorilor si invatatorilor de ce nu le ar creste veniturile?Ca astia macar va alfabetizeaza ca sa puteti sa va cititi declaratiile de impunere,amenzile si notele de constatare si sa cititi orarul de la caseriile unde mergeti cu banii.

    37
    7
  • Da 53 % sunt a cei profesori la care le vin elevi acasă la meditați , tot 53 % sunt profesori la care au venit elevi și pe perioada pandemiei la ei acasă pentru meditați. Daca s-ar impozita meditațiile ar fi bani pentru mărire !!!!!!!

    12
    23
    • Ghinion, ca tatikii unora au baut banii cu care ar fi putut plati ,,meditați” .Dar nu e totul pierdut…vorba lui nenea de la ANAF care tocmai si a dat demisia…cand tocmai se pregatea sa impoziteze cele 400.000 de videochatiste care activeaza in,, industria” de profil,care sigur nu au avut nevoie de ,,meditați” pentru calificare si care,dupa atatia ani de investitii ale guvernelor ,in educatie ,a ajuns in sfarsit sa faca economia sa duduie taman in mandatul lui dottore .Asa ca stati linistiti ca s au gasit bani si de submarine si de salarii si de excursii in care merge si doamna ministru de la invatamant cu avion mao ceva ca alui 50 Cent…Mai trebuie doar sa faca guvernul un departament in cadrul ANAF care sa puna contoare la ,,profesioniste”.Nu va mai luati de ,,meditati” ca uite …din ,,meditați” v a pricopsit soarta cu primul meditator al patriei .

      11
  • Gestionarea grevei din educatie aminteste de caretea lui Andre Santini intitulată „Aceşti imbecili care ne guvernează”. Căci cum ar putea fi mai bine caracterizată decizia guvernului Ciucă de a aproba într-o ședință extraordinară de guvern convocată în 1 iunie într-o zi liberă, prin Ordonanță de Urgență, majorările salariale etapizate pe 3 ani deși acestea fusese respinse deja în seara zilei precedente. Profesorii care sunt de 9 zile în cea mai mare grevă din ultimii 18 ani, au anuntat continuarea grevei și după ziua de marți, 6 iunie, când se încheie mini-vacanța de Rusalii, invocând un precedent din anul 2018, când domeniul sănătate a fost declarat prioritar iar medicilor li s-a acordat integral mărirea salarială, nu în tranșe. Au trecut 5 ani de zile, oamenii doresc ca și pentru educație să se facă acest efort din partea statului român, să poată să ajungă la salarii civilizate. Cererea profesorilor este de 2.000 de lei brut pe lună. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ.
    Cu toate că guvernul a oferit doar jumătate din solicitări, respectiv 1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic predare si auxiliar si 400 lei brut sumă fixă pentru nedidactic, presedintele Klaus Iohannis face pe prostul întrebându-se retoric: „După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum in ce temei mai continuă greva?”. Ba mai mult, Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii grevisti , supărat- nevoie-mare că greva a durat „un pic mult”: „„Cum îndrăznește cineva să puna în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care dă BAC și trebuie să meargă la facultăți. E o generație intreaga care da Evaluare Nationala”.

    16
    5
  • Nu aveți coloană vertebrală,dle Inspector Nicula!Ordin de la partid : „Dă-le niște cifre mincinoase !!!”

    3
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.