”Sărbătorim 5 ani de Via Transilvanica cum știm mai bine: avem grijă de traseu și facem curățenie. Sâmbătă, 10 iunie!”, anunță Asociația Tășuleasa Social.
Oricine poate participa la acțiunea de ecologizare.
”Au trecut 5 ani de când am început lucrările la Via Transilvanica și a venit momentul să facem o curățenie generală prin ecologizări simultane pe cei 1.400 km. Activitățile fac parte din proiectul Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici pe Via Transilvanica și poate participa oricine: școli, primării, ong-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, părinți adoptivi de kilometri etc.
Facem un apel și vă invităm să arătăm că ne pasă de traseu. Oricine dorește și poate să participe la o ecologizare pe VT sau să organizeze una se poate înscrie cu nume, prenume și număr de telefon la adresa iulian@tasuleasasocial.ro sau prin mesaj direct, iar noi vă vom contacta pentru direcționare și alte detalii. Termen limită de înscriere: 8 iunie!”, este mesajul Asociației Tășuleasa Social.
Via Transilvanica, ”drumul care unește”, proiectul Asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, dar și prin municipiul Bistrița. Scopul proiectului este să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care îl pot străbate la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră.
Adaugă comentariu