Două echipaje SMURD (terapie intensivă mobilă și prim ajutor), un echipaj de descarcerare de la Secția de Pompieri Năsăud, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud și SVSU Romuli au intervenit la un accident produs pe DN 17C la Romuli, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată.
Trei mașini au fost implicate în evenimentul rutier, alte trei fiind avariate.
În urma accidentului a fost rupt un stâlp de electricitate. Firele au ajuns pe partea carosabilă, fiind alocat un echipaj de la furnizorul de energie electrică, informează ISU Bistrița-Năsăud.
Spre locul accidentului a fost direcționat și elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou (Sălaj).
Victima încarcerată (tânăr de 20 de ani) a fost extrasă de catre pompierii militari și preluată de elicopterul SMURD.
Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor în total pentru șase persoane, dintre care un copil de 6 ani, cu toții fiind transportați la spital.
Un echipaj SAJ BN a preluat o femeie în vârstă de 37 ani, care prezenta un traumatism craniofacial, dusă la UPU-SMURD Bistrița.
Echipajul de prim ajutor SMURD Năsăud a preluat o tânără de 19 ani cu politraumatism, dusă la UPU-SMURD Bistrița.
Echipajul de terapie intensivă mobilă a preluat o femeie în vârstă de 32 de ani si băiețelul în vârstă de 6 ani, cu politraumatisme, transportați la UPU-SMURD Pediatrie Bistrița.
Tânărul în vârstă de 20 de ani cu politraumatism a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat pe heliportul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.
Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean alocat suplimentar a preluat un bărbat în vârstă de 31 de ani cu traumatism toracic și l-a dus la UPU-SMURD Bistrița pentru investigații.
”Din primele date, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din Romuli, care se deplasa pe direcția de mers spre Dealul Ștefăniței, a intrat în coliziune un autoturism care se deplasa din sens opus și care era condus de o femeie de 37 de ani din județul Timiș. Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani din Romuli și care a fost proiectat în gardul unui imobil și un autoturism parcat în curtea acestuia. Ulterior, autoturismul condus de tânărul de 20 de ani a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice și 2 autoturisme parcate în afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor trei conducători auto și a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani din Romuli, toți transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Cei trei conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în toate cazurile. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă. Pentru aproximativ 1 oră, traficul în zonă a fost blocat, după care s-a circulat alternativ, circulația fiind dirijată de polițiștii rutieri”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean.
Luni dimineață, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a precizat: ”la Unitatea de Primire a Urgențelor au ajuns: un minor în vârstă de 6 ani, trei femei cu vârste de 19, 33 și 37 ani și doi bărbați cu vârste de 20, respectiv 31 ani, cu diferite traumatisme, contuzii, excoriații, plăgi. Personalul din linia de gardă le-a acordat îngrijiri medicale clinice și paraclinice, stabilind că se impune internarea, la Secția Ortopedie și traumatologie, a pacientului de 20 de ani, care a suferit o fractură la nivelulul femurului stâng și care a fost supus unei intervenții chirurgicale. Celelalte persoane implicate în accident au fost externate în cursul nopții cu recomandări medicale la domiciliu”.
Foto-Video: ISU BN, SAJ BN
am crezut ca e vorba de vreun pensionar de 90 de ani cu reflexele incetinite.
Statistica arata insa ca noi suntem parfum pe langa unii bizoni tineri, analfabeti functionali care se cred nemuritori pe sosele .
Tembelii astia ar trebui controlati cu simt de raspundere la cap.Unul dintre cele mai importante examene medicale in vederea inscrierii la scoala de soferi ,adica cel psihiatric ,se face superficial sau deloc.Se poate constata foarte usor daca cineva abilitat da o raita pe la centrele de analize medicale ,unde reprezentantii scolilor de soferi predau teancul de fise medicale asistentelor care pun parafele medicilor intr o veselie.
In cazul de față nu au nicio relevanță comentariile despre școală, instructori sau vizite medicale. Toți care semnează ca reprezentanți ai instituțiilor abilitate pentru a accede la mult râvnitul permis de conducere au prezumția de bună credință până la proba contrarie. In rest gargară și propuneri puerile neluate în seamă de politicienii care fac legi în Parlament. Aici, e vorba de educație, cultură, cei șapte ani de acasă și legi foarte slabe, pedepse mici, într-un stat slab, eșuat, cu o democrație de cumetrenie. Până atunci la noi se circulă ca-n India, care pe care, care nu, flit. Să trăim și să vedem, ce putem face la alegerile din 2024. In loc de deșteptă-te române, corul bocitoarelor glăsuiește, descurcă-te române!
A ramas sa plateasca pagubele. Apoi va fi mielul cel bland pe sosea. Tinerilor luati aminte ca nu este o joaca cu soferia. Si uite asa satul meu natal Dealu Stefanitei este in centrul atentiei cu accidente saptamanale, zmei cu braha in cap si colac peste pupaza cu cai in agonie dusi la Mos Martin de jerfa. Deh, suntem urmasii dacilor liberi, mici barbari iar colonistii evrei ne-au lasat si ei jmecheria.