Actualitate

În ce licee au rămas locuri libere după etapa repartizării computerizate

După etapa repartizării computerizate a elevilor care au fost admiși în liceu, în județ au rămas 106 locuri libere în clasa a IX-a inclusiv la licee de top cum ar fi Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, anunță Inspectoratul Școlar Județean.

Astfel, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, sunt 21 de locuri libere la clasa de Științe sociale cui predare în limba maghiară și 11 la cea de Științe ale naturii, iar la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” au rămas trei locuri libere în clasa de Filologie bilingv franceză și un loc în clasa de Științe ale naturii cu predare în limba germană.

Cele mai multe locuri neocupate în județ, 36, sunt la clasa de Agricultură de la Liceul tehnologic Agricol Beclean și la clasa de Protecție a mediului, 19, de la același liceu.

Pe aceste locuri vor fi repartizați cei 22 de candidați din județ respinși în prima etapă cel mai probabil fiindcă nu au bifat suficiente opțiuni. Un elev care a optat pentru un liceu din Cluj a rămas și el nerepartizat, deși avea media de admitere 8.12.

Între 20 și 25 iulie a.c., în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8-16, elevii care au fost admiși în clasa a IX-a sunt așteptați să se înscrie în clasa a IX-a în urma repartizării computerizate.

Au nevoie de: cerere de înscriere, copie a certificatului de naștere, copie a cărții de identitate a elevului, copie a cărților de identitate ale ambilor părinți, copie după hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului, în cazul părinților divorțați, foaia matricolă, adeverință cu notele și media de la Evaluarea Națională, adeverință medicală pentru înscrierea în clasa a IX-a cu fișa de vaccinări pe verso, consimțământ de prelucrare a datelor personale.

A doua etapă de admitere la liceu 2023-2024

28 iulie 2023 – Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidatilor cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștintelor de limba modernă ori maternă

31 iulie 2023 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidatilor pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

1 – 2 august 2023 – Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă

3 – 4 august 2023 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

7 – 9 august 2023 – Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau de limba maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățtile de învățământ de masă.

10 – 11 august 2023 – Repartizarea candidaților din etapa a adoua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București.

11 august 2023 – Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Etichete

2 comentarii

  • Bine ar fi ca instituțiile Statului să fie interconectate între ele în așa fel ca aceste „multe copii” să dispară fisic, părinții și copii au lucruri mai importante de făcut decât să le soluționeze munca acelora cărora li se atribuie această datorie!!!
    Normalitate domnilor.

    6
    18
    • @Vasi

      Prin ușurarea lucrurilor vei câștiga în propia sănătate.

      3
      17
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.