Actualitate

Ministrul Bogdan Ivan, la deschiderea anului academic la Extensia Bistrița a UBB

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, a participat la deschiderea anului universitar la Extensia Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai”. ”Singura variantă este să învățați, să nu vă lăsați conduși de vicii, să nu vă lăsați duși de iluzii și să stabiliți clar ce aveți de gând să faceți cu viața voastră”, le-a spus ministrul studenților.

Bogdan Ivan, care a absolvit Extensia Universitară Bistrița a UBB, a fost șef de promoție și unul dintre cei mai străluciți studenți din generația sa, potrivit prof. univ. dr. Cornelia Macarie, de la Departamentul de Administrație și Management Public.

”Am emoții și pentru că Bogdan Ivan nu a fost până acum la nicio deschidere de an academic și a fost o surpriză extrem de plăcută să îl vedem aici. Ce voiam să spun astăzi avea legătură și cu el. I-am spus că-l voi lăuda fiindcă e un model pentru generațiile noi din extensia noastră, de la Administrație Publică, cel puțin. Nu o voi mai face fiindcă e de față și nu este elegant să-l laud. A fost într-adevăr șeful nostru de promoție. (…) Pentru mine e o deschidere de an academic ca un regal pentru că nu e nimic mai plăcut pentru noi dascălii decât să ne vedem depășiți de discipoli. Asta trăiesc eu astăzi: văd foști studenți ai noștri care ne-au depășit și care au făcut-o atât de frumos”, a spus conf. univ. Cornelia Macarie, enumerând și alte nume de foști studenți ai Extensiei Universitare Bistrița care astăzi sunt cadre didactice.

Invitat la microfon, Bogdan Ivan nu și-a putut ascunde emoțiile.

”Sunt emoționat pentru că aici, în Aula UBB, am trăit unele dintre cele mai frumoase momente din viață. Acum 15 ani, intram în această sală, unde am întâlnit oameni care mi-au rămas în minte și în suflet, oameni care ne-au arătat că, indiferent de unde vii, contează unde vrei să ajungi. Că ne place sau nu, altă cale decât cea de a învăța și a munci nu există. N-am întâlnit profesori universitari, oameni de afaceri de succes, oameni de stat care să nu fi trecut prin băncile unei facultăți importante. E adevărat, Bill Gates sau Steve Jobs au renunțat la un moment dat la studii, la Harvard, dar ca să faci acest lucru trebuie să fii deja puternic, să fii deja undeva”, a spus Bogdan Ivan.

Ministrul Digitalizării le-a transmis un mesaj studenților: ”Am fost în băncile în care vă aflați voi astăzi. Mi-aș dori să mai am 19-20 de ani. Am trăit intens acea perioadă, dar parcă ar mai fi mers puțin. Bucurați-vă de această perioadă, dar construiți-vă viitorul la modul serios. Știu că vă gândiți ce o să faceți în viață, cum o să vă descurcați cu banii, care aproape de fiecare dată nu ajung și vă spune unul care a trăit aceste sentimente: singura variantă este să învățați, să nu vă lăsați conduși de vicii, să nu vă lăsați duși de iluzii și să stabiliți clar ce aveți de gând să faceți cu viața voastră. Aveți șansa de a avea unii dintre cei mai buni dascăli și puteți, chiar și din Bistrița, să reușiți. Succesul individual va fi și succesul nostru ca generație și ca națiune. Cred foarte mult în forța și inteligența acestei generații. Haideți să punem umărul împreună la construcția unei Românii pe care o visăm, unde copiii noștri să fie acasă. Schimbați lumea în bine! Din rândurile voastre, de pe aceste bănci, poate pleca un viitor primar, un viitor prefect sau, de ce nu, un viitor președinte”.

El le-a spus tinerilor să nu facă greșeala de a lua droguri. ”Sunteți tineri, este cea mai frumoasă perioadă a vieții, e normal să vă și distrați, dar niciodată, sub nicio formă, să nu încercați drogurile. Sunt niște nenorociți care fac profituri uriașe pe spatele dramelor unor copii nevinovați. Nu încălcați această linie roșie!”, a avertizat ministrul Digitalizării.

Bogdan Ivan a afirmat că actuala generație are la dispoziție tehnologii inovative aflate pe piața internațională, lucru de neimaginat în urmă nu cu mult timp.

”Fac parte dintr-o generație născută după 1990, generația voastră este una mult mai actualizată decât am fost noi atunci, lumea s-a schimbat foarte mult, aveți acces la mult mai multă informație, suntem pe o piață internațională, vorbim de inteligența artificială, noile tehnologii fac ca lumea să fie din ce în ce mai mică. Eu sunt onorat, în calitate de absolvent al UBB – Facultatea de Administrație Publică, să fiu cel mai tânăr ministru din Guvernul României, la unul dintre cele mai de viitor ministere, unde în trei luni, împreună cu colegii mei, am reușit să deblocăm 520 de milioane de euro pentru digitalizarea serviciilor publice și din primăvara anului viitor vom avea primele rezultate. De asemenea, și aceasta este o veste foarte importantă pentru UBB și celelalte universități din România, să deblocăm o finanțare de 320 de milioane de euro pentru centre de excelență în cercetare. În aceste luni am avut întâlniri cu giganții mondiali în tehnologie și toți vorbeau despre cât de buni sunt românii. A doua limbă vorbită în Silicon Valley în SUA este limba română. Limitele sunt în mintea noastră, nu există limită pe care să nu o putem sparge”, a spus el.

La deschiderea anului academic de la Extensia Bistrița au mai participat prefectul Teofil Cioarbă, vicepreședintele Consiliului Județean Camelia Tabără și viceprimarul Sorin Hangan.

11 comentarii

  • Un mit născut în 2003
    Însă ideea este în realitate un mit. Aflat într-o vizită la sediul din Seattle al Microsoft, jurnalistul Victor Kapra a întâlnit mai mulți români care erau la acea vreme angajați ai companiei. A fost impresionat de numărul mare al acestora și a încercat ”să smulgă” o declarație, așa cum chiar el explică într-o postare pe propriul blog.

    ”Reportajul pe care îl scriam pentru ziarul din București era cam tern. Îmi trebuia o tușă de culoare. L-am întrebat pe Eduard, privind la …
    Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

    9
    2
  • In loc sa aduceti sa le vorbeasca studentilor un model real de urmat, o persoana care s-a remarcat pe bune la nivel national si international in sport, afaceri, turism, etc, (si avem destui), voi pe cine aduceti?
    Pe unu’ care s-a ridicat fiind sluguța unuia mai mare ca el si care, ca rasplata, a primit un post caldut la stat, pentru care nu are nicio competenta. Si acuma vorbeste vorbe ca sa umple timpul.
    Bun exemplu, oricum.
    Spre astfel de cariere ar trebui sa tinteasca si studentii care termina aceasta extensie?
    Extensie de mana a doua, cu profesori de mana a doua, fara niciun rezultat notabil. Spun asta ca fost student la aceasta extensie.
    Asa extensie, asa invitati.

    51
    5
  • Pe vremuri când se făcea o fotografie cu studenții unei facultăți toți erau tineri și frumoși semn ca făceau facultatea la timp.
    Acuma când ma uit la aceste fotografii și văd fețele astea obosite,care sunt trecuți bine de anii facultății,..
    Semn că eu sunt sătuli de viață darămite sa mai și învețe pentru seminarii..
    Si așa termină si ei facultatea pe la 40,sau 50 de ani găsesc un loc la buget că doar nu fac degeaba facultatea și pe urmă avem pretenții ca țara asta sa meargă bine

    35
    4
  • S-au extins pentru că nu mai încap în Cluj. O mai lungesc cumva trei patru ani și tot la șomaj ajung… până găsesc un contract pentru agricultură în UE.

    8
    2
  • „dar niciodată, sub nicio formă, să nu încercați drogurile. Sunt niște nenorociți care fac profituri uriașe pe spatele dramelor unor copii”…”

    Măcar le-a dat și un sfat bun, părintesc!
    In rest, „numai de bine”!

    7
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.