Actualitate

Vremea căruțelor trase de cai a trecut. Cu ce se circulă pe la țară

E vremea culesului din grădini și a depozitării roadelor pământului, iar cei care vor să își ușureze munca apelează la utilaje de grădină moderne, cum este și cazul unui bărbat din Bistrița Bârgăului care și-a achiziționat un triciclu de care e foarte mândru.

”Astăzi am avut o livrare specială la Bistrița Bârgăului. Acolo domnul Vasile ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și nerăbdător să-și întâlnească triciclul care îi va ușura foarte mult munca de acum încolo”, a scris pe Facebook compania care i-a vândut utilajul cu prețul de 9899 lei.

Potrivit firmei, motorul are puterea de 3000W ~ puterea maximă, 2000W nominală.

În ultimii ani, tot mai puțini oameni de la țară au cai și căruțe.

În 2021, în județ erau peste 2800 de tractoare.

5 comentarii

 • Asa dispare taranimea prin inlocuirea itarilor cu blugii si a cailor si carutelor cu alti cai putere cu bujii si rezervor de benzina.
  Nu este deloc o bucurie ci doar mici avantaje temporare .
  Unde esti copilarie cu caii si carutele pline de recolte, fin si chiote de copii intorsi seara acasa de la ajutatul strangerii recoltelor ?
  Sunt un norocos ca am trait acele vremuri curate si fascinante.

  45
  18
  • Le am trait si eu. Nu vor disparea decat abuzurile animalelor pe care le fac multi la tara. In rest da e nevoie de tehnologie care in alte.tari exista de.peste 70 de ani in zone rurale. In SUA se folosesc mijloace mecanizate de dinainte de al doilea razboi mondial iar caii pt echitatie sau ferme foarte intinse gen cat judetul BN. Iar blugii Nene sunt o salopeta extrem de eficienta pt munca fizica

   21
   2
  • Daa.. adevărat cu idioții care își chinuie animalele, era unul și în unirea la biserica încărcat cât pe un camion, cu un amarat de cal plin de rani pe spate și sange… L am întrebat de lemn ca să aflu că e din Livezile… Oare politia animalelor ce face? Nu merg pe strada ca și ceilalți oameni? Nu vad nereguli care fac obiectul muncii lor? Pentru asta eu mi as dori sa dispară căruțele!!!!

   5
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.