Actualitate

Tânăr de 19 ani, arestat după ce a cumpărat un laptop cu bani falși

Un tânăr de 19 ani din Bistriţa-Năsăud, care a cumpărat un laptop cu bancnote false de euro, a fost arestat preventiv.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în judeţul Bistriţa-Năsăud, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

În 3/4 decembrie, un tânăr de 19 ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a indus în eroare un bărbat, cu ocazia achiziţionării unui laptop în valoare de 1.800 de euro.

Ulterior, s-a constatat că bancnotele cu care tânărul a achitat contravaloarea laptopului erau contrafăcute. În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că acesta, în cursul lunii decembrie 2023, a introdus în România bancnote contrafăcute de 50 şi 100 de euro, care ulterior au fost plasate în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, în scopul achiziţionării unor bunuri.

Poliţiştii au găsit la percheziţii 3 telefoane mobile, un laptop, dar şi suma de 1.750 de euro, bancnote care în urma verificărilor au rezultat a fi contrafăcute.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.