Actualitate

Florin Bojor a luat nota 10 la titularizare. Consilierul judeţean PNL Samuel Coman – 6,3

Profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor a luat şi anul acesta nota 10 la titularizare, fiind singurul dintre cei 22 de candidaţi la această disciplină care se va putea titulariza. Consilierul judeţean PNL Samuel Coman nu a obţinut decât 6,3 la proba scrisă, iar această notă nu îi permite să ocupe un post de titular.

Din Bistriţa-Năsăud, doar doi candidaţi au reuşit să obţină zece la titularizare. Este vorba de profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor din Bistriţa şi de Alexandra Ţermure, profesoară de Limba şi literatura română, originară din Beclean.

Contactat telefonic, profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor ne-a declarat că este foarte fericit. „Nu ştiu cum de am luat încă o dată 10 la titularizare. Am mai luat şi anul trecut. A dat Dumnezeu şi am ştiut. Pratic, eu mă prezint de trei ani la acest concurs. Prima oară am luat 7,25, apoi 10 şi acum iar 10. Ştiam că pot folosi mediile anterioare, dar un zece de anul trecut contează mai puţin ca un cinci de anul acesta la repartizarea posturilor. Acesta este motivul pentru care am decis să mai dau încă o dată examenul. Anul acesta este o catedră de religie ortodoxă pentru care am concurat 22 de inşi. Nouă ore sunt la Vermeş şi nouă la Budacu de Jos. Voi face naveta. Sunt bucuros că există catedră. V-am spus că anul trecut, tot cu zece, am fost suplinitor la Liceul Tehnologic de Servicii fiindcă nu am avut pe ce să mă titularizez. E bine că anul acesta situaţia e diferită. Nu mă deranjează să fac naveta”, a declarat Florin Bojor.

Concursul de titularizare l-a susţinut şi consilierul judeţean PNL Samuel Coman. El a obţinut însă doar 6,3 la proba scrisă şi nu se va Samuel Coman CJputea titulariza cu această notă chiar dacă există posturi vacante.

Potrivit preşedintelui comisiei de examen de la nivel judeţean, inspectorul general-adjunct Mihai Mureşan, în total au fost evaluate 619 lucrări. Note sub 5 au luat 21,9% dintre candidaţi, între 5 şi 7 în procent de 31%, iar peste 7 – 47%. La nivelul judeţului sunt disponibile 964 de posturi, din care 529 complete şi 435 incomplete.

“La concursul de titularizare s-au înscris 742 de candidaţi şi s-au prezentat 678. Un număr de 52 de candidaţi s-au retras din examen. Alţii au stat o oră, după care au ieşit şi nu au dorit să predea lucrările pentru a fi corectate. Aşa s-a întâmplat că, în final, s-au corectat 619”, a declarat Mihai Mureşan.

Conform ISJ Bistriţa-Năsăud, nota finală a candidaţilor se va calcula ca medie ponderată între nota obţinută în urma inspecţie la clasă (25%) şi proba scrisă (75%). Nota minimă pentru titularizare pe post este 7, iar pentru suplinire 5.

Cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în zilele de 5 şi 6 august, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 august.

Cristiana Sabău

13 comentarii

  • Din pacate nu se va putea titulariza pt ca nu exista posturi la religie ortodoxa, la fel ca si dl Coman care chiar daca ar fi luat 10 tot nu s-ar fi putut titulariza, neexistand posturi libere la filosofie, dar putin ne intereseaza cat a luat unul sau altul, mai ales arogantul Bojor

  • Se pare ca doamna autoare vrea sa promoveze anumite persoane…Doamna draga,va sfatuiesc sa va interesati si sa cunoasteti mai bine persoanele prezentate ca titlu al acestui articol.Nota nu reflecta omul decat intr-o anumita masura ,iar in domeniul religiei,al credintei,este nevoie de aplicarea in practica a ceea ce ai invatat,fapt ce poate fi sesizat si din exprimarea cu aer de superioritate ,,ca au fost 22 de insi”.Omul este persoana,nu ins ,asa cum se exprima domnul profesor de nota 10.Asadar,subscriu comentariului domnului profesor,putin ne intereseaza articolul acesta(dupa parerea mea,formulat asa ca la Bac ,sa nu va suparati sau sa faceti acuzatii ieftine la adresa cititorilor care isi permit sa va critice).Numai bine!

    • Cata invidie si rautate! Va anunt, domnule fara identitate, ca DEX-ul zice asa: ” INS inși m. Persoană considerată ca unitate distinctă față de toate celelalte persoane; individ. /<lat. ipsus''. Nu vad nimic peiorativ in folosirea cuvantului ins in locul cuv. persoana si,mai ales, nu mi se pare asta o dovada de aroganta. Felicitari domnului profesor, pe care de altfel nu-l cunosc, pentru nota de 10!

    • Stimata doamna sau domnisoara Oana,un profesor de teologie care a luat 10 ar trebui sa stie ca limbajul teologic nu permite folosirea cuvantului ins.Este vorba de o reducere a individului la nivelul biologic,ceea ce Biserica nu doreste.Omul este persoana,celelalte vietuitoare pot fi insi,indivizi.Ideea este putin complicata pentru unii care la nivelul teoretic stiu multe,dar stau prost la partea profunda,filosofic sau spirituala.Nu spun din invidie,ci vreau sa transmit mesajul:prea mult zgomot pentru nimic!

    • Interpretarea referitoare la sensul cuvântului „ins” vă aparţine. E strict personală şi n-are nicio legătură cu realitatea, doar cu percepţia dvs. asupra ei şi cu sentimentele pe care le nutriţi faţă de domnul Bojor. Sunteţi incapabil să vă bucuraţi de reuşita lui.
      Oricum, pentru conformitate, DEX spune aşa: „INS, inși, s. m. Individ, persoană, om. Lat. ipsus (= ipse)”.

  • Adevărat este că profesorul Bujor este foarte bine pregătit în mai multe domenii. Este un om curajos, are studii bune în România, Spania şi salut popor! De ce să fie umil? Trebuie si dintre români, mâcar câte unul mândru, ţâfraş! Nu suntem, totuşi, de mierda!

    • Poti fi pregatit si in acelasi timp sa respecti pe cei din jurul tau,tocmai daca ceea ce crezi este si ceea ce simti.Sa nu uitam ca si altii au avut o inteligenta peste medie,dar ca oameni au lasat de dorit.Avem nevoie de oameni care sa fie modele si exemple pentru cei din jur,nu aroganti si infumurati!Asa sustin eu si niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare in bine!

  • Toti care l-au ascultat vorbind la Societatea Conexiuni au fost incantati. Este carturar, a facut un dictionar. Cine se mai poate lauda cu asa ceva?
    Brava, d-le Bujor! Sa-ti traiasca familia si sa fie mandra de Dumneata.

    • Prea mult zgomot pentru nimic.De ce nu spuneti despre cealalta profesoara care a luat 10,sau unii sunt mai destepti decat toti?

    • Pai…despre cealalta candidata ce a obtinut 10, nu se comenteaza nimic, pentru ca, in articol se promoveaza alte persoane (consilieri judeteni, gineri de preot…). Este o tehnica de crestere a nr/lui de cititori/comentatori!
      Oricum, FELICITARI DOMNULE BOJOR ! FELICITARI DOAMNA/DOMNISOARA TERMURE ! Tara va va fi recunoscatoare cu un salar pana in 10 (sic) milioane lei vechi !

    • Nu stiu care e problema ta Carol,si te rog sa respecti regulile de postare,adica fara atacuri la persoana.Daca ai cunoaste toate detaliile,ai putea judeca,asa cum nu le stii sau esti ceva apropiat de-al domnului de 10 sau vreaun fan.Nu merita sa te luam in seama.Te rog masoara-ti cuvintele!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.