Actualitate

Incendiu la Bistrița Bârgăului. O tânără și un copil au ajuns la spital

Pompierii militari de la Stația Prundu Bârgăului au intervenit la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Bistrița Bârgăului.

O tânără în vârstă de aproximativ 20 de ani, găsită la o locuință învecinată, a suferit arsuri la nivelul mâinilor, fiindu-i administrat oxigen de către echipajul de paramedici.

În sprijin a fost solicitat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a preluat femeia și un copil în vârstă de aproximativ 1 an (acesta nu prezenta arsuri) în vederea transportării la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite.

Incendiul a fost provocat de o explozie (acumulare de gaz) la o butelie montată aseară la un aparat de gătit (aragaz).

Întreaga casă, pe o suprafață de aproximativ 120 mp a fost afectată de incendiul care se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a precizat: ”În urma incendiului izbucnit la o casă din localitatea Bistrița Bârgăului, la SCJU au fost aduse două victime, un copil în vârstă de un an și mama acestuia, în vârstă de 20 de ani. Băiețelul a suferit o arsură minoră de gradul I pe obrazul stâng și, după ce a primit îngrijirile specifice în UPU Pediatrie, a fost externat cu recomandări medicale. Mama copilului, care a fost adusă intubată de echipajul de terapie intensivă mobilă, a suferit arsuri prin explozie de gradul I și gradul II pe aproximativ 16% din suprafața corpului (la nivelul feței, antebrațelor, mâinilor, feselor și genunchilor). Pacienta a beneficiat, la UPU-SMURD, de investigații clinice și paraclinice în urma cărora medicii au decis transferarea acesteia la Centrul de arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași”.

Foto: ISU BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.