În urma celor 9 percheziții domiciliare făcute de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistrița-Năsăud, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au fost descoperite și ridicate 68 de autovehicule și autoutilitare, bani și bijuterii. Față de opt persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
Opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, din Năsăud, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, au fost reținute pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor efectuate în Năsăud și Bistrița. Persoanele în cauză vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.
La percheziții au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 88.250 de euro, 77.900 de lei și 190 de zloți polonezi. De asemenea, au mai fost indisponibilizate 68 de autoturisme și autoutilitare, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, precum și cantitatea 1.295,70 de grame de metale prețioase, cu o valoare estimată de 404.258,40 lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
Reamintim că, în 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 9 mandate de percheziție, la locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, din Năsăud și Bistrița, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri.
Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2019 și până în prezent, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, persoanele în cauză au efectuat peste 100 de operațiuni impozabile de achiziții de autoturisme second-hand din Polonia, de la diferite persoane juridice și fizice, pe care ulterior le-au comercializat pe teritoriul României, în scopul realizării de venituri, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, ascunzând sursa impozabilă. Astfel, persoanele vizate ar fi realizat din vânzări venituri de 16.218.295 de lei, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statutului de 3.309.221 de lei.
3,3 milioane impozite la 16 cifra afacere!!!!
In articol sunt doar doua elemente: total vanzari 16 milioane si 3,3 milioane lei prejudiciul!!!
Am raportat ce am avut.
Rectific: nu am intalnit nici o firma in Romania care sa aiba vanzari de 16 milioane de lei pentru care sa plateasca 3,3 milioane impozite la stat….mai desteptule!
Aici sunt banii de spitale, școli și multe altele… dar mai interesant este să aflăm din banii ăștia negrii, căți oameni cu funcții au câștigat…adică au fost mituiti sa închidă ochi din 2019 pana astăzi, asta ar fi interesant sa declare acești „afaceriști”…. nu se putea face asa ceva fără complicitatea unor funcționari și a unor organe de control ale statului…
@Mihai
la intrare în țară și cam atât ..în rest cui să plătească/mituiască?
le confiscă statu` tot ..”studenții” mâine-s liberi și aduc ”barosăneală” pentru alții.
2-8 ani pt. evaziune (+2 ani majorare pt. prejudiciu), 6 luni – 3 ani pt. falsuri .. în țara în care omori 2 oameni (drogat fiind) și-ți ceri dreptul la studii ..viața merge înainte!
Aferim!
Toți acești șmecheri beneficiază de ajutor de la statul român prin volcere de alimente energie căldură etc.
Si evazionistii nu se mai plimba cu BMW,ci cu GLC si sunt liberi o tura din ei.