După înființarea la Năsăud a sediului local al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud, urmează să fie deschis un punct de lucru și la Beclean, unde vor putea fi preluate dosare de înmatriculare și
”O provocare cu care ne confruntăm este cea legată de sediul local din Năsăud, unde se deplasează un coleg marțea și joia pentru a prelua dosare preiau dosare de înmatriculare. În viitorul apropiat, nu se vor mai lua dosare ca să fie aduse la Bistrița, se vor face direct acolo, la fel și permise de conducere. La fel, urmează să amenajăm un sediu la Beclean pentru același scop astfel încât cei care locuiesc în zonele limitrofe ale județului să se poată adresa serviciului nostru prin punctele locale din Năsăud și Beclean și să nu mai facă drumul până la Bistrița. Cu siguranță, e un pas înspre cetățeni”, a spus comisarul șef Claudiu Prodan, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud.
Potrivit acestuia, și la Beclean vor lucra deocamdată tot angajații din Bistrița care se vor deplasa acolo, însă în viitorul apropiat se vor face angajări.
Au fost înmatriculate în medie zece mașini zilnic în 2023
În Bistriţa-Năsăud, la data de 01.01.2023 erau înmatriculate un numar de 138.390 vehicule, iar la 31.12.2023 figurau înmatriculate 142.290 vehicule, ceea ce reprezintă o creştere a parcului auto cu 3.900 vehicule. Creșterea a fost mai mare decât cea din anul anterior, când numărul de vehicule a fost de 2.368.
Avem 45 de mopede, 2051 de motociclete, 107.338 autoturisme din care 234 electrice, 775 hibride, 73.943 diesel, 32.191 pe benzină și 195 benzină+GPL. Mai sunt înmatriculate 629 de autobuze și microbuze, 18.081 autovehicule de transport marfă, 3021 autotractoare, 529 de autospeciale, 2473 de semiremorci, 7763 de remorci și 360 de tractoare.
Pe parcursul anului 2023 au fost emise un număr de 21.900 certificate de înmatriculare (+373 față de aceeași perioadă a anului anterior), 7.349 autorizatii provizorii (+134) și au fost radiate din circulaţie 3.906 vehicule (-134) .
În cadrul compartimentului şi-au desfăşurat activitatea doi ofiţeri de poliţie şi trei agenţi de poliţie.
Acest serviciu trebuie digitalizat!
Orice reprezentanță a companiilor auto când vinde unui bistrițean o mașină NOUĂ să poată înmatricula mașina ONLINE,
Te loghexi, introduci datele, motor, numărul caroseriei, etc. plătești taxa online, cu cardul sau prin transfer bancar…… și gata, după două zile primești plăcuțele cu numerele de înmatriculare , prin Poștă !
Nu ai nevoie de birou, de angajați, toată munca o face firma care vinde mașina!
Sper ca Domnul ministru Ivan să citească !
Ivan nu știe să care îi diferența între a da „șat daun” și „slip”, la un calculator. O fost dată și la „România Te Iubesc” și, parcă, și într-un material Recorder, cum că la Ministerul Gigitalizarii lu’ Bogdanel (băiețel prins de Voievodu’ Răducu prin cordon ombilical 24 de ore din 24, 7 zile din 7), sunt doar 2 angajați specialiști IT. În rest, purtători de mape, sugători și sugătoare.
Adriane, Danemarca nu e România. Aici, conducerea țării se bazează pe analfabeți, îmbrăcați preponderent în roșu-galben. Trezește-te la realitate!
Mi-am cumpărat o mașină nouă, iar mașină veche i-am dat-o fiului meu.
M-am logat pe registrul automobilelor , ca vânzător,, de acasă din sufragerie.
Fiul meu s-a logat și el pe registrul automobilelor, ca și cumparator. .
A plătit o taxă de reînmatriculare a mașinii de 50 euro și tot procesul a durat 15 minute.
Nu ai de umblat pe la birouri, cu dosare, cu bugetari care să ia salariu, cu sedii scumpe, cu utilități etc.
Tu îți înmatriculezi mașina, singur, de acasă, de pe telefonul mobil.
Da, asta înseamnă civilizație în secolul XXI în Europa. Cum zic primii doi comentatori. Noi însă vom mai angaja 2-3 lipitori de afișe, după alegeri. Ori pe copiii lor. La permise, sau în alte locuri călduțe.
Știri aiurea:De 2 ani se tot înființează!