Tradiția aducerii Luminii Sfinte din Ierusalim și a distribuirii ei în toată țara, inițiată de Patriarhul Daniel, împlinește 15 ani. Sfânta Lumină a fost primită la Biserica Sfântului Mormânt sâmbătă la ora 14.13 și adusă de la Ierusalim la București în seara zilei de sâmbătă 4 mai de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.
Aeronava care a adus Lumina Sfântă în țara noastră a aterizat sâmbătă la ora 18.30 pe Aeroportul Otopeni. De acolo, a fost distribuită în toate eparhiile din România și Republica Moldova.
Și în acest an, Lumina Sfântă a fost adusă în Bistrița-Năsăud. Prefectul Teofil Cioarbă și pr. Emanuel Vidican, secretarul Protopiatului Ortodox Bistrița, au mers la Aeroportul din Cluj-Napoca pentru a lua Lumina Sfântă transportată pe calea aerului de la București și pentru a o distribui apoi parohiilor pentru slujba de Înviere.
Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în jurul orei 20.45 pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde a fost primită de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a împărțit Sfânta Lumină delegațiilor din cele nouă protopopiate ale Eparhiei, precum și tuturor celor prezenți.
La miezul nopţii, preoţii ies din altare cu lumânări aprinse şi îi îndeamnă pe credincioşi să şi le aprindă pe ale lor cu îndemnul ”Veniţi de luaţi lumină!”, anunțând cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii. Lumină din lumină, oamenii își transmit unul altuia cu bucurie vestea Învierii. După ce luminile s-au aprins, toată lumea a cântat ”Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Hristos a înviat! Adevărat a înviat!
Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai mărită, îmbucurătoare şi solemnă dintre sărbătorile anului. Învierea guvernează întocmirea întregului ciclu mobil de sărbători al anului bisericesc, amintindu-ne de trecerea noastră de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă. Învierea din morţi a lui Iisus Hristos este semnul biruinţei sale, iar comemorarea Învierii rămâne de milenii cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii.
„Veniți toți credincioșii să ne închinăm ” Sfintei învierii a lui Hristos,” că, iată, a venit prin Cruce bucurie la toată lumea.
Totdeauna binecuvântând pe Domnul, lăudăm învierea Lui!” . ⛪️💐 ❤️🌼 amin.
O fudulie de neam prost, care n-are nicio treaba nici cu credinta nici cu Dumnezeu.
Povești cu pești.
@japo
Bingo! Ai punctat bine, fără să-ți dai seama, căci ..despre o poveste cu
Pește/pești 🐠 …este vorba!!!! Ha!
Peștele este simbol al Creștinilor încă din primele veacuri:
– În primele veacuri creştine,și vremuri de persecuție, imaginea peştelui apare pretutindeni: în picturile murale, pe sarcofage, în inscripţiile funerare, pe diferite obiecte. Creştinii purtau la gât peştişori din metal, din piatră sau din sidef, pe care figura inscripţia: „Fie mântuirea Ta!” sau „Mântuieşte!”.
https://doxologia.ro/pestele-simbol-al-crestinilor-din-primele-veacuri
Smeriti de politicieni cu smeriti de popi si noi masa de prosti ,masa de manevra, inganam vesnic ‘desteaptate romane’ cu lozinca copii copilor a 100 de generati ,vor trai mai bine daca facem cum ne dicteaza cei din poza, cate generati au trecut de la cel ce zicea Moldova nu e a mea e a coopilor copiilor nostri ,cu ce traiesc mai bine moldoveni, vorba lui Ciolacu moldoveni nici nu exista.
O afacere de Partid și de Stat.