Coaliția de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, ulterior fiind adoptată Hotărârea de Guvern.
Astfel, în ceea ce priveşte organizarea alegerilor pentru președintele României, primul tur de scrutin va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie.
De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare (Camera Deputaților și Senat) în data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.
Așadar, românii vor fi chemați la urne trei duminici la rând.
Alegerile locale și europarlamentare s-au desfășurat în 9 iunie, comasate.
”În urma discuţiilor pe care premierul le-a avut cu celelalte partide politice a rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen şi să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ţinut cont de toate aceste opţiuni şi, de asemenea, de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem, să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare. Din discuţiile pe care le-am avut, partidele politice au zis că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 decembrie. Este sărbătoarea noastră naţională, poate fi şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp”, a declarat președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, foarte probabil candidat la alegerile prezidențiale.
Preşedintele PNL a comentat şi ideea unui tandem cu PSD la alegerile prezidenţiale și continuarea guvernării în coaliție: ”În acest moment vă vor spune că fiecare dintre partide va avea propriul candidat. Dacă ne uităm şi la rezultatele obţinute la locale şi la consistenţa actuală a valorii politice a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”.
Sa vedem oare ce aduce mosul cu votul nostru?
Ce a adus mos craciun in 24 dec. 89?
O mare silă!!! Recititi:”Daca ne uitam la..consistenta actuala a valorii politice a celor doua partide..”Marionete si slugi, fara gandire, fara coloana, murdari pana la cele mai joase cote! Oare se poate si mai rau de-atat?!
Se poate. Asteapta sa mai prinda un pic de putere.
Problema cea mai mare nu e slugarnicia, e parsivitatea si lipsa de busola morala. Oamenii astia ne-ar vinde pe toti fara sa clipeasca.
Oare o să țină cont de votul nostru?
Ați văzut? Totul sa învârtit în jurul lui Werner, pe când se vedea mare șef la NATO, îi trebuia alegeri în septambrie, acum că americanii nu l-au ales vrea alegeri în decembrie ca să-și termine luxosul și extravagantul mandat.
Eu, de mândru că-s român ce-s, voi vota UDMR – că par niște hoțomani mai cinstiți ca ai noștri !
Motto:
„Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“
(Proverb românesc)
În urma negocierilor, monstruoasa coaliție de guvernare PSD-PNL a ajuns la un acord privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Prin urmare, pe data 9 iunie, au avut loc alegerile europarlamentare comasate cu localele, care au fost devansate din luna septembrie . De asemenea, coaliția PSD-PNL a decis devansarea alegerilor prezidențiale din 2024, care urmează a fi organizate în luna septembrie. În 2019, acestea au avut loc pe 10 și 24 noiembrie. Asadar, pentru anul acesta, s-a stabilit că datele pentru cele două tururi de prezidențiale vor avea loc pe 15 și pe 29 septembrie.
Numai că liberalii s-au răzgândit pe data alegerilor prezidentiale pentru a avea timp spre a-i spăla imaginea lui Ciucă, ceea ce a creat tensiuni in coalitie. Astfel, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, în contextul neînțelegerilor din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. „Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”, a spus liderul PSD, referindu-se la campania președintelui PNL, care are panouri de mari dimensiuni instalate pe drumuri și autostrăzi, cu mesajul „Un ostaș în slujba țării”.
(vezi si: https://www.catavencii.ro/un-impostor-in-slujba-tarii/)
Nicolae Ciuca, avut o replică tăioasă la adresa lui Marcel Ciolacu, dupa ce acesta i-a reprosat că nu are onoare: „Stiu ei ce este onoarea? Onoarea mea este dedicata Romaniei si romanilor. Atacurile politice sunt lipsite de continut, urmaresc doar denigrare. In politica de la noi, am fost singurul care a probat onoarea cand si-a depus mandatul de premier atunci cand s-a angajat că o face. Sa-mi dea ei alt exemplu!”
Nicolae Ciucă a exercitat functia de premier începând cu 25 noiembrie 2021 și până la 12 iunie 2023, timp în care a dormit în cizmele statului iar guvernul in mandatul său nu s-a mobilizat să facă reformele de care România are nevoie. Singurul gest cu care Ciucă se poate lăuda din postura de premier este depunerea mandatului la rotativa guvernamentală.
Ori trebuie să fi dus cu pluta ca să consideri că depunerea mandatului la rotativa guvernamentală este o chestiune de onoare.
Pe de altă parte, în cazul lui Ciucă a face caz de onoare, este ca si cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. El are o mare problemă nerezolvată legată de suspiciunea de plagiat a tezei sale de doctorat.
Iată ce spunea Klaus Iohannis în campania prezidențială din anul 2014, atunci când a candidat pentru prima dată la președinția României, despre plagiatul lui Victor Ponta: ”Oriunde în lume un politician prins că a plagiat și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică”.
In cazul acuzatiilor de plagiat în teza de doctorat a generalului Nicolae Ciucă, președintele Klaus Iohannis a fost mult mai rezervat, in afirmatiile sale din anul 2022 : „Dacă vorbim despre chestiuni legate de plagiat, am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele, în speță Ministerul Educației, și am primit asigurări că toate procedurile sunt respectate și în continuare legislația pe care se lucrează va fi una modernă și care previne astfel de evenimente. În rest, credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician”. In plus, Administrația Prezidențială a dat un comunicat ca până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, Președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect. Evident “o decizie finală a instituțiilor abilitate” pe tema plagiatului lui Ciucă nu are cum să apară, din moment ce Curtea de apel Cluj obligă Ministerul Educaţiei să se abţină de la analiza suspiciunilor de plagiat privind teza sa de doctorat.
(Vezi: https://romania.europalibera.org/a/iohannis-toleranta-plagiat-bode/32229167.html)
Românul are un proverb: „O oaie râioasă strică toată turma.” De aceea ea trebuie izolată si tratată. In cazul lui Ciucă râia se numeste plagiat, iar tratamentul este elucidarea cazului. Până atunci individul trebuie izolat din politică. O chestiune de onoare ar fi ca el însuși să facă un pas in spate.
(Vezi : https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)
Și batistuta Rares sa dispară, un mincinos, unde sunt promisiunile de desființare a pensiilor speciale, a numărului de parlamentari?
PNL=minciuna.
N au bani de pensii și salarii care nu reușesc sa ajungă rata inflației?
Rușine sa va fie. Cum ne mai puteți priviți în ochi, cum mai puteți apărea la TV?
Ordinarilor.