Politică

Conducerea PNL, prezentă la Bistrița, îl menține pe Ioan Turc în fruntea filialei județene

Președintele PNL Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode și europarlamentarul Dan Motreanu – prim-vicepreședinte și coordonator al campaniei prezidențiale – au venit vineri, la Bistrița, pentru o discuție cu liderii organizației județene.

La întrunire au participat primarii și parlamentarii liberali, dar și subprefectul Ioan Zăgrean, secretar general al filialei județene.

În prezența celor trei lideri naționali, s-a discutat despre solicitarea unei grupări din partid care ar vrea să fie înlocuit din funcție Ioan Turc, președintele actual, pe motiv că s-ar face face vinovat de rezultatul obținut de liberali la alegerile locale.

Discuțiile au fost destul de tensionate, dar la finalul acestora s-a decis că primarul în funcție al Bistriței, Ioan Turc, rămâne președintele organizației județene a PNL Bistrița-Năsăud, care a obținut în vară rezultate peste media națională a partidului.

Totuși, pentru a liniști apele, a fost numit și un coordonator județean al Biroului Permanent Județean al PNL Bistrița-Năsăud, în persoana europarlamentarului Daniel Buda – membru al Biroului Permanent Național – care va avea misiunea să supervizeze activitatea din filială.

Alături de colegii din organizația PNL Bistrița-Năsăud, am făcut o analiză a rezultatelor de la alegerile din iunie și am discutat despre obiectivele pentru următoarele alegeri. Scorurile obținute, 44% în municipiul Bistrița și aproape 35% la șefia Consiliului Județean, ne arată că munca depusă începe să dea roade, dar și că avem încă multe de făcut.

Îi mulțumesc europarlamentarului Daniel Buda pentru că a acceptat să fie coordonator și responsabil de întreaga activitate a organizației județene.

Avem încă multe de făcut pentru a continua și finaliza proiectele de dezvoltare și modernizare din municipiu și județ”, a transmis pe Facebook președintele PNL Nicolae Ciucă.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în zilele de 24 noiembrie (turul 1) şi 8 decembrie (turul 2), iar alegerile parlamentare – în data de 1 decembrie.

Etichete

23 comentarii

  • Hahaha! Sfarsitul e clar! How the mighty fall… Exact ca si deca sau rafila, astia nu au onoare, nu stiu cand sa faca un pas in spate, dar cred ca nu prea poate onoarea sa iti plateasca facturi, sa te ajute sa te invarti in cercurile puterii…ne tinem cu dintii de orice pana ne scufundam.

    59
    10
  • Cam palid Sigartau in poze, se vedea presedinte interimar. Ciuca nu-l inghite fiindca stie ce hram poarta. Dupa ce au pus PSD-ul la guvernare liberalii se vad tocati marunt de PSD. La toti ni-i greu, ghinion.

    70
    12
  • Vine oltean, se ocupa el de tot.
    Și va candida in toamna senator sau deputat, mai vad ei, dar nu sunt ei asociați în afaceri Bode cu buda cu oltean .
    De ăștia nu mai scăpăm că de râie.
    Mi se face greata de moaca lui oltean

    71
    11
  • Aiurea!!!! A venit Ciucă scriitorul să-și promoveze cartea cică scrisă de el…. Dacă el, vizionarul, mai era șef de stat major nici nu trebuia să-și facă reclamă la minunatul maculator! Se dădea ordin ca fiecare unitate militară să cumpere în metri cubi prestigioasa lucrare. Oricum este o bătaie de joc pentru cei care poartă ori au purtat haina militară și o gaură imensă financiară pentru noi toți. Aveți impresia că această carte și afișele de promovare de 5 pe 5 metri le plătește Ciucă? Un balast de om care oriunde este pus nu are decât calitatea de a te trage la fund…. Acum și Turc a scăpat că doară ieri a fost la biserică și s-a rugat alături de Preafericitul….eiiiiii, puterea rugăciuni!!!! Fiecare se roagă pentru ceva….. Stați liniștiți că și noi ne rugăm….una deja a fost ascultată, din septembrie,PA!

    57
    8
  • Democratie,nimic de zis la liberali.Si mai vorbim de altii că sunt urmasii comunistilor .Asa credeam si io despre peeeseedeu…Da’ce să vezi la urmasii Brătienilor oamenii sunt menținuți in funcții prin actiuni prin învăluire,presiuni ,un fel de trafic de influènța ,mascat și intimidare tot mascată al celor care miscă in front,acțiuni venite de la nivel central al partidului liberal ,partid care a ajuns un fel de magazia de bocanci și de izmene a plutonului unde plotoneru sef imparte efectele cum vrea mujkiu lui de intelectual scriitor.Poi nu se fac numirile si confirmarile in partid ca rezultat al unor alegeri unde toti membrii sa isi poata exprima optiunea? In alta ordine de idei ,bine că s-a mai lărgit spectrul autorilor de cărti in România si Becali ,Copos și alti oameni de cultură au un coleg nou.No si noi ne bucuram pe aici că de aia a fost primarul la Bucuresti ,sa puba la punct cu Burduja,colegu de pierdere la alegeri ,de un parc cu panouri solare si primaria va renaste cu energie pe da moaka.Când colo e vorba de un parc de panouri cu cartea si mekla lui Ciucă .Poi cum sa i lase curentu gratis lui Lazany.Fraieri mai suntem…

    49
    5
  • S-a mutat sediul pnl? Mai nou la liberali ședințele se țin prin hoteluri și restaurante.Logic…intr-un interviu despre viața din teatrul de operațiuni din Irak domnu general a spus că una din cele mai mari neplăceri pe care le-a avut a fost că primea doar o masă caldă pe zi .No măcar la Bistrița popotarii se descurcă.

    44
    5
  • Broscoiu mai lipsește pentru ca PNL să se ducă la fundde tot, de tot.
    Ciuca Măhăii, ultima glumă politică a Dulapului.
    Batistuta, încă un mandat asigurat, în rest gargară politică a unui biped bine informat.
    PNL:
    – Dulapul,
    – Cuca Măhăii,
    – Batistuta,
    – Alina
    – Un face-lift
    – …. și alții
    – + un broscoi mic care vrea să orăcăie din nou
    P.S. Am uitat-o pe locala Viorica. Merită să fie imaginea, sigla, emblema partidului.

    37
    8
  • Nu înțeleg cum ăștia se erijează a fi de dreapta, eu în poză văd mulți bugetari bogați în frunte cu șeful lor marele scriitor Ăăăăă … ĂĂĂĂĂ..Ăăăăăă Ciucă. Chiar și trântorul ăl mare de la Cotroceni este și a fost bugetar toată viața.

    47
    6
  • Toți se uită înainte, înspre fotograf,
    Numai Rob.Sig, într-o parte, privește în decor…din profil.
    De parcă „io nu-s cu ăștia”!

    34
    4
  • Deci pe Sigartau il vom vedea la Comautosport in fotoliu, unde va face echipa cu frasu pastor care s-a reorientat in cariera si s-a autofacut manajer

    33
    2
  • Ehei, dacă și Ciolacu ar ști scrie, mamă ce monografie a colaborării cu Hassan ar ieși ! Ori niscaiva rețete de covrigi de buzău! Zău !

    15
    5
  • 18 bărbați și o singură femeie!
    Ceva nu e în regulà!!!
    Ce face PNL pt ca numărul femeilor care avansează in funcții de conducere să crească?

    7
    7
    • Să înțeleg ca ți-ai dori mai multe fiice de securiști în politica pnl-lista?

      10
      4
  • Primari PNL sant din
    ce in ce
    cee mai putini ,multi vreau sa decoleze la tatucul Radu, in ce priveste femeia din imagine a vorbit 2 minute in 4 ani in parlament.

    13
    2
  • PNL caută un tap ispășitor pentru rezultatele slabe la alegerile locale din 9 iunie, 2024. Numai că acesta nu este în cadrul organizației PNL Bistrița-Năsăud, care a fost si rămâne un județ roșu, controlat de PSD. De aceea liberalii ar trebui să facă o analiză mai serioasă la nivel central. Astfel, în 9 iunie, 2024 PNL a câștigat numai 12 județe, după ce în urmă cu 4 ani la alegerile locale din 27 septembrie- 2020, a obţinut 17 consilii judeţene, iar în 2016 controla doar 8 consilii jude­­ţene. Pe de altă parte, după votul din 9 iunie PSD a obținut controlul în 25 de județe, câștigând în plus față de 2020 cinci Consilii Județene controlate de liberali si anume: Timiș, Vrancea, Caraș-Severin, Maramureș, Neamț și Suceava. Desi în campania pentru alegerile locale liberalii l-au plimbat ca pe urs pe Nicolae Ciucă prin toate judeţele ţării, acesta nu a reusit să fie o locomotivă pentru PNL, ci mai degrabă să-l tragă in jos.
    Ba mai mult Județul Timis a fost vândut ca la piață PSD-ului, după ce presedintele CJ si liderul liberalilor din Timiș, Alin Nica, a fost demis, deoarece s-a opus alianței cu PSD. In dorința coalitiei PSD-PNL de a-l înlătura pe Dominic Fritz de la primăria Timișoara, Nicolae Ciucă a negociat cu Marcel Ciolacu să sustină candidatura liberalului Nicolae Robu la primărie, la schimb cu candidatura PSD-istului Alfred Simonis la Consiliul Judetean, sacrificându-l pe liberalul Alin Nica.
    (Vezi: https://financialintelligence.ro/alin-nica-demiterea-de-la-sefia-organiz…)
    Numai că socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din târg. Si astfel, Dominic Fritz a fost reales primar la Timișoara iar Alfred Simonis presedinte CJ Timiș. Si astfel Nicolae Ciucă a rămas cu buza umflată după ce i-a făcut cadou PSD-ului presedentia CJ Timiș. Si astfel de analize ar putea continua pentru a vedea cum s-a reusit ca PNL să-și piardă identitatea prin alianta cu PSD.
    Groparul PNL este Klaus Iohannis , cel care a impus lideri slabi și obedienți la conducerea partidului, prin care încearca să-l controleze . În această perioadă, Iohannis un om lipsit de viziune pe termen lung a încheiat alianța „contra naturii”, aducând PSD la guvernare, aceasta în condițiile în care PNL și USR formau o coaliție de guvernare reieșită din alegerile parlamentare din 2020.
    Argumentul invocat atunci pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era „stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare, iar PNL și-a pierdut identitatea liberală.
    Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa chiar din 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
    Numai că , în loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare, cele două partide s-au acuzat reciproc si s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice prin lipsa de coerenţă a deciziilor ceea ce a reprezentat o frână in dezvoltarea economică a ţării. Astfel au mai trecut 4 ani degeaba in care cei doi lideri ai colaltiei au fost mai preocupati de amânarea reformelor atât de necesare economiei si astfel am ajuns in anul 2024 la un nou ciclu de alegeri si cu o ţară înglodată in datorii.
    De altfel unii liberali lucizi precum Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, atragea atentia că alianța cu PSD și “festivalul democrației” au produs daune politice grave partidului.
    El a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
    – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
    – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
    – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
    (Vezi: https://www.afaceri.news/bolojanalianta-cu-psd-si-festivalul-democratiei-au-produs-daune-politice-grave/)
    România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a ţării. Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism este o frână a dezvoltării economice. Prin regionalizare s-ar desfiinţa foarte multe structuri inutile populate cu tot felul de nepotisme. Un alt avantaj este decimentarea reţelelor clientelare construite in timp de peste 50 de ani. Dacă s-ar sparge astfel de strcturi, s-ar crea şansa ca România să renască administrativ ca ţară.
    La noi există un număr de 3.228 UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale) reprezentate de orase si comune dintre care cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi cu atât mai putin să ofere servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor, precum salarii, iluminat public, gospodărire, etc. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.
    În România sunt 2862 de comune din care 2.390 au sub 5.000 de locuitori, iar 891 n-au nici măcar 2.000 de suflete.
    Avem de asemenea 216 orașe din care 117 au sub zece mii de cetățeni. Acestea au însă aparate birocratice stufoase care le conduc, în mai toate cazurile cu ajutor de la stat.
    Astfel, 2.593 de localități au beneficiat în 2022 de fonduri din bugetul statului pentru a putea să funcționeze. Și așa se întâmplă în fiecare an.
    In acest caz, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor vine cu urmatoarea solutie: „Primăriile care sunt gestionate prost ar trebui să fie lăsate să intre insolvență. Ori am avut de fiecare dată în acești ani ai guvernului în care primăriile care au acumulat arierate, au gestionat catastrofal activitatea au primit bani direct prin hotărâre de guvern la propunerea Ministerului de Finanțe pentru a li se șterge aceste datorii. Ori practic mesajul care este? Orice faceți cineva vă salvează”.
    (Vezi si: https://www.profit.ro/perspective/video-eveniment-special-profit-ilie-bolojan-eficient-administratie-lup-singuratic-alocarea-buget-face-criteriul-socialist-politica-guvernului-fata-autoritatile-locale-gresita-20-ani-21552591)

    8
    10
    • @ Iuliu, Greşit dezastru PNL Bistrița se datorează în exclusivitatea tuturor proiectelor aiurea cum ar fi pasajele subterane, pietonalizarea Centrului Vechi, linile de toate culorile, necostruirea centurii votate de Bistrițeni la referendum toate acestea au enervat locuitorii Bistriței şi au eclipsat total dezastru pârtiei de schi.
      Pârtia de schi care oricum este pe un deal unde nu merge nimeni însă de dezastrele produse de PNL în Bistrița locuitorii oraşului se izbesc în fiecare zi.

      9
      2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.