Actualitate

Corpuri LED cu panouri fotovoltaice, instalate pe 16 străzi din Bistrița

150 de corpuri LED cu panouri fotovoltaice pentru iluminat public nocturn cu energie verde, ”o soluție rapidă și mai ieftină decât cea clasică”, au fost montate pe 16 străzi din Bistrița.

Aceste corpuri cu LED pot fi alimentate și prin fir, însă atâta timp cât bateria are energie solară stocată, funcționează în acest mod. Iarna, când bateria se încarcă mai puțin, sistemul trece automat pe energie alimentată prin fir.

Pentru municipalitate, costurile se rezumă doar la achiziția corpurilor de iluminat, mai ieftine decât cele clasice, întreținerea fiind destul de ieftină. Energia fiind verde, costurile sunt zero.

Modernizări ale iluminatului public pe metoda clasică sunt prevăzute în perioada următoare pe străzi precum Bela Bartok, Dinu Lipatti, George Enescu, Ioan Căianu, Tiberiu Brediceanu, Compozitorilor, Cimitirului, precum și în cartierul Subcetate. Pe străzile Ion Vidu, Lempeș, Intrarea Turturelelor, Aleea Iasomiei, Intrarea Cireșului, Intrarea Clopoțeilor, Intrarea Toporașului, Intrarea Vișinului, Intrarea Castanului corpurile de iluminat existente se vor înlocui cu altele de tip LED.

3 comentarii

  • Nu te mai filma primare ca timpul a trecut. Ai promis pe strazi vechi din oras ca vei aduce lumina dar am ramas doar cu promisiunea. Ai pus becuri pe strazile unde erau becuri. La revedere!

    13
    1
  • Iluminatul in orasul nostru nu se mai poate numi „iluminat”, ca nu prea mai da lumina! Ajungi sa te temi sa mergi acasa si pe bulevardele mari din oras, ca e intuneric noaptea! Trebuie mai nou sa-ti aprinzi lanterna de la telefon ca sa ai „iluminat”!

    1
    0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.