Sport

Gloria, învinsă acasă de Krim. ”Scorul nu reflectă realitatea din teren”

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a pierdut meciul de la TeraPlast Arena cu Krim Mercator Ljubljana din Slovenia, în etapa a 3-a din Grupa A a EHF Champions League la handbal feminin, scor 30-35 (19-20).

Krim are punctaj maxim după trei etape, fiind pe locul 2, la egalitate cu liderul Ferencvaros, în timp ce Gloria rămâne cu cele 2 puncte obținute în urma victoriei cu CSM București și e pe locul 5.

Marcatoarele Gloriei: Valeria Kirdiașeva – 9, Danila Delgado – 8, Asuka Fujita – 4, Tamires de Araujo – 3, Seynabou Rodriguez – 2, Gnonsiane Niombla – 1, Natalia Nosek – 1, Dagmara Nocun – 1, Nikolina Vukcevici – 1. Intervențiile portarilor: Ivana Kapitanovici – 10/35 (28,57%), Renata de Arruda – 0/10.

”Un meci foarte greu pentru noi. Am întâlnit o echipă puternică, o echipă care are jucătoare cu mare experiență în Champions League. Echipa noastră a jucat bine, însă am avut și unele momente slabe. În general, jucătoarele au luptat pentru fiecare minge, până la final. După părerea mea, diferența de scor nu reflectă realitatea din teren, dar aceasta este situația, Krim a învins, a fost echipa mai bună, a avut mai ales finalul jocului, portarul a apărat în situații importante, nu au ratat nimic pe final și așa s-a făcut diferența. Am avut și noi șansele noastre în repriza a doua, am revenit în joc. Sper ca toată lumea să învețe din acest meci, apărarea nu a fost la cel mai bun nivel. Sper ca în meciul următor să jucăm mai bine, mai ales în apărare”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

”A fost un meci foarte dificil. Micile detalii au făcut diferența. Am avut multe meciuri grele în ultima perioadă, nu am reușit să menținem intensitatea pe tot parcursul jocului. A fost greu în defensivă, iar portarul lor a scos foarte multe mingi”, a spus Danila Delgado.

Pentru Krim au înscris: Ana Gros – 9, Tamara Horacek – 7, Tjasa Stanko – 6, Deuna Zaadi – 4, Jennifer Gutierrez – 4, Hawa NDiaye – 2, Jovanka Radicevici – 1, Betchaidelle Ngombele – 1, Barbara Arenhart – 1. Intervențiile portarilor: Barbara Arenhart – 15/36 (41,67%), Amra Pandzici – 1/10 (10%).

”Sunt foarte mândru de echipa mea, este o victorie importantă în deplasare în fața unei echipe puternice. Sunt foarte mulțumit că am reușit să obținem a treia victorie în grupă. Atmosfera în sală a fost extraordinară. Am văzut că echipa din Bistrița face o treabă bună, se vede că este pe drumul cel bun și sunt sigur că va obține performanțe, atât în campionat cât și în meciurile internaționale”, a declarat antrenorul Dragan Adzici.

”Felicit Bistrița pentru joc, dar și pentru atmosfera frumoasă din sală. Am pregătit jocul foarte bine pentru că știam ce tip de adversar vom întâlni. A fost un meci foarte intens, așa cum ne așteptam, un meci foarte fizic. Jocul s-a decis la detalii și suntem bucuroase pentru această victorie”, a spus Barbara Arenhart.

Arbitri: Jelena Vujacici și Andjelina Kazanegra, din Muntenegru.

În runda viitoare, a 4-a, Gloria va juca la Budapesta cu liderul FTC-Rail Cargo Hungaria (Ferencvaros), sâmbătă 5 octombrie de la ora 17.00.

Celelalte jocuri din etapa a 3-a a Grupei A: Podravka Vegeta Koprivnica – CSM București 28-29, Storhamar Handball Elite – FTC Budapesta 21-27, Nykobing Falster Handboldklub – Metz Handball 27-28.

Primele două clasate în cele două grupe, A și B, avansează direct în sferturile de finală, în timp ce echipele de pe pozițiile 3-6 din fiecare grupă merg în play-off (dublă manșă A6 vs B3, B6 vs A3, A5 vs B4 și B5 vs A4, iar învingătoarele se califică în sferturi). Aici rezultatele din grupe.

7 comentarii

  • Evolutia echipei dupa meciul cu CSM (in deplasare cu Metz , acasa cu CSM Craiova si acasa cu Krim) nu a mai avut acea scanteie necesara pentru victorie. Daca ne referim la jocul pe compartimente se vede clar ca portaritele Gloriei au aparat mai putine mingi decat cele ale echipei slovene. Daca privim cate goluri s-au marcat de catre interi vom observa foarte clar ca si aici echipa slovena a dominat , marcand prin Gros , Horacek si Stanko , nu mai putin decat 22 de goluri! Ale noastre au marcat doar 11 goluri (Delgado 8 , Rodriguez 2 si Nosek 1). De fapt , dupa parerea mea , aici s-a pierdut meciul. Si s-a pierdut si datorita multelor ratari de pe semicerc ( Tamires de Araujo , Fujita si Nocun). S-au pierdut de asemeni multe mingi datorita nesincronizarii dinte Kapitanovic si extreme (cred ca au fost cel putin 4 asemenea situatii). Daca e sa laud azi pe cineva as lauda-o doar pe Delgado pentru jocul bun facut atata timp cat a jucat pe postul sau , pe Kirdiasheva pentru ca nu a ratat nicio lovitura de penalitate si partial pe Fujita care a dat goluri pe contraatac. Dezamagitor a fost si azi jocul interilor Natalia Nosek si Greta Kacsor care a fost aduse sa dea goluri nu sa paseze (cel putin asa am inteles eu). Am lasat-o la urma pe d-na Niombla care n-a reusit sa mai faca minuni si sa limpezeasca jocul echipei la constructie. Daca nu ma insel Gloria a condus doar de doua ori , cu 1-0 si 7-6 , fiind condusa altfel pe tot parcursul celor doua reprize , diferenta de scor cea mai mare fiind cea de 5 goluri care s-a pastrat si in final. E adevarat ca in doua randuri s-a ajuns la o diferenta de doar un gol (cred ca prin minutul 15 al reprizei secunde si inainte cu 5 sau 6 minute de finalul meciului). A fost poate si o lipsa de sansa cand Kardisheva a lovit bara transversala.A castigat echipa care a stiut sa gestioneze finalul de meci. Gloria a atacat haotic si a pierdut mingea chiar la un atac in 7 contra 6 . Atunci s-a terminat totul pentru ca diferenta de scor a tot crescut , Gloria ne mai reusind nimic. Din pacate echipa bistriteana a fost adusa cu picioarele pe pamant , inclusiv fani , antrenori , sponsori etc. si cred ca va ramane multa vreme cu cele doua puncte pe care le-a obtinut in prima runda. Lotul este cam subtirel si daca se mai accidenteaza o jucatoare e bai mare.

    15
    5
  • Unele echipe joacă în Liga Campionilor an de an, altele sunt invitate sau se califică din când în când .
    Se știa de la început ca le va fi greu, Gloriei, Podravkai , Storhamar, Buducnost (a terminat în coada clasamentului anul trecut, anul ăsta au probleme financiare, Rapid a terminat pe penultimul loc)…,

    Gloria are șanse în continuare, dar trebuie să câștige următoarele două meciuri disputate în TeraplastArena, cu Podravka și cu Nykobing.
    Podravka nu e atât de slabă precum credeam, au pierdut doar cu 1 gol diferența cu Krim și CSM București.
    Echipa asta daneză, Nykobing nu știu ce face de ia bătaie la 10 goluri diferență de fiecare dată, pt ca nu sunt cu nimic mai prejos decât Odense. S-ar putea să nu ia în serios Liga Campionillor, așa cum nici anul trecut nu au luat în serios European League și nu au ieșit din grupa.

    4
    6
  • Mi s-a părut ca nu prea a funcționat atacul pozițional,
    Au funcționat acțiunile INDIVIDUALE
    Gloria a înscris din 7m (Kirdiaseva cu portarul) celelalte se uitau la ea.
    Contraatac Fujita cu portarul (celelalte se uitau la ea)
    Pătrundere 1:1 ( Danila Delgado) face totul de una singură, fără ajutorul echipei, care se uită la ea).

    Atacul pozițional nu a funcționat.
    S-a apărat bine Krim, agresiv, a făcut pasul în fața 6-1 sau 5+2 și au încurcat construcția. Iar când a ajuns la finalizare Gloria, a fost din poziții pt oaste, de asta a și apărat portarul lor atâtea mingi. Pentru ca șuturile au venit de departe, din unghi închis, etc.
    având ai apărare bună, aperi bine (pr ca aruncările nu au forța necesară, jucătoarele sunt stresate, presate, și aruncă la poartă, fără mari șanse de a da gol).

    3
    4
  • Nu-i can politică!Moldovan a făcut pact cu diavolul,aici nai așa ceva…Iară nu se mai vede nimica în oraș,totul în curțile lor!

    4
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.