Actualitate Recomandări

Coduri galbene în Bistrița-Năsăud. Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările de vreme rea, județul Bistrița-Năsăud urmând să fie sub coduri galbene de ploi abundente și vânt puternic.

Cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului: duminică 29 septembrie, orele 08.00 – 20.00

Aversele se vor extinde în cea mai mare parte a țării. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toată țara.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va emite avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului: duminică 29 septembrie, ora 20.00 – luni 30 septembrie, ora 10.00

În cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei și local în Transilvania vor fi averse, iar în intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. La munte, la altitudini în general de peste 1.700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Hidrologii au emis cod galben pe Someșul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, valabil în perioada sâmbătă 28 septembrie, ora 18.00 – duminică 29 septembrie, ora 16.00.

Fenomenele vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.