Actualitate Recomandări

Târgul Mare al Chiochișului, o tradiție veche păstrată pentru oamenii locului

Târgul Mare al Chiochișului, care are loc în mod tradițional în ultima duminică din luna septembrie, s-a ținut și anul acesta în ciuda vremii nefavorabile. Primarul Vasile Silași a dorit să respecte tradiția locului, iar oamenii au venit în număr mare să-i asculte pe artiștii invitați și să își facă mici cumpărături de la comercianți.

Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizări, Bogdan Ivan, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan și inspectorul școlar general Cristian Nicula au venit la rândul lor la Chiochiș să îi salute pe localnici și să își arate sprijinul pentru proiectele primarului Vasile Silași, cel mai important dintre ele fiind asfaltarea drumului de acces în comună. Deja, o parte din el arată altfel, iar oficialii au promis, în discursurile lor, că va fi modernizat în totalitate.

Primarul Vasile Silași le-a cerut celor trei colegi ai săi de partid, Daniel Suciu, Bogdan Ivan și Nicolae Moldovan, să-l sprijine în calitate de viitori parlamentari să redeschidă târgul de animale, o tradiție a locului, unul în care majoritatea familiilor trăiesc din creșterea și comercializarea porcilor.

Artiștii Ansamblului ”Dor Românesc” au întreținut atmosfera de sărbătoare și i-au cântat La mulți ani! distinsei doamne a cântecului popular, Domnica Dologa, cea care astăzi și-a aniversat ziua de naștere chiar la Chiochiș.

Invitată specială a fost Carmen de la Sălciua.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.