Politică

Ce se ascunde în spatele înlocuirii președinților de organizații locale PNL. Ce vor face demișii

Înlocuirea celor 18 președinți de organizații locale PNL cu interimari nu are ca scop revigorarea activității în organizații, ci asigurarea voturilor necesare lui Robert Sighiartău în Consiliul Director Județean pentru ca să fie primul pe lista PNL pentru Camera Deputaților, a dezvăluit Ioan Rus, președintele ales de liberalii din Târlișua, înlocuit și el din funcție.

Într-o nouă transmisiune live pe Facebook, Ioan Rus a dezvăluit ce se ascunde în spatele degringoladei din PNL Bistrița-Năsăud, regizată de Robert Sighiartău și pusă în practică în tandem cu primarul din Năsăud, Dorin Vlașin.

Cei 18 numiți președinți interimari nu vor face absolut nimic în organizațiile unde au fost trimiși, nu de alta, dar unii nici măcar nu sunt în județ, iar alții nici în țară. Singura lor misiune primită este aceea să se prezinte la ședința Consiliului Director Județean care va aproba listele pentru Parlamentul României și să-l voteze pe Robert Sighiartău primul pe listă la Camera Deputaților, singurul loc eligibil la care pot spera liberalii după tot acest scandal.

După aceea, se va renunța la acest surogat de BPJ și, cel mai probabil, foștii președinți vor fi reevaluați și rechemați să își conducă organizațiile. Ioan Rus spune că nu va fi și cazul lui.

”La Târlișua, nu voi mai reveni (în funcția de președinte al PNL – n.r). Poate să vină nu Robert Sighiartău, Ciucă și Iohannis și cu toți că nu mă interesează. De când a început tot circul ăsta, eu mai pot sta la o masă cu niște borfași să le ascult poveștile lor, dar nici nu pot sta deoparte să văd cum au fost masacrați oameni care au muncit în partidul ăsta pe banii lor, nu ca Robert Sighiartău care încasează lunar câteva mii de euro din partea PNL, că partidul l-a trimis la București. Niciodată nu voi mai sta la o masă cu Robert Sighiartău sau cu Dorin Vlașin”, a spus Ioan Rus.

El s-a arătat revoltat că a fost înlocuit din funcție la Căianu Mic președintele Alexandru Măluțan, un profesor serios, iar în locul lui a fost numit un anume Samuel Moldovan, cumnatul primarului din Spermezeu, Sorin Hognogi.

”Nu cred că face parte din partidul ăsta, nu știu dacă e membru. Cât caracter poți să ai Sami? Te-am știut un om serios, un familist convins, un creștin adevărat. Cum ai putut tu accepta, Samuel? De la tine am avut pretenții, de la Sorin Hognogi nu, că el vrea cu orice preț să-l dea jos pe Ioan Turc. Am rămas cu un gust amar. Nu pot să cred că tu ai crezut într-o mocirlă așa de mare. Să accepți să faci jocul câtorva persoane e urât din partea ta. De ce nu ai preluat interimatul la Spermezeu dacă ai vrut să fii președinte, că domnul Pop și-a dat demisia? Te-ai dus la Căianu Mic fiindcă aveți informații că domnul Măluțan vota cu Ioan Turc. Bandiților, știți ce înseamnă? Un grup de vagabonți care furați la drumul mare. Mă aștept să ne opriți pe drum și să ne luați tot. Asta ați făcut voi”, a spus Ioan Rus.

În ce privește organizația PNL Târlișua, Ioan Rus a spus că îl deranjează că nu au numit un președinte interimar din comună.

”Cum îți permiți tu, Sorin Hognogi, să vii să furi votul unor liberali din Târlișua pe care i-ai blamat cât eram eu președinte? Pentru ce? Ca să-l pui pe Robert Sighiartău primul pe listă? Are bani, are afaceri. Nu se întâmplă nimic cu el dacă nu-i în Camera Depuaților 4 ani. Nu moare de foamne. Cum să preiei tu organizația când sunt consilieri locali PNL în Târlișua? Ați dat dovadă de mârșăvie politică. Pe mine nu m-ați demis. Am știut că urmează execuții luni, la Năsăud, iar pe Facebook mi-am prezentat public demisia. Oricine ar fi făcut așa, la toți le-aș fi spus că sunt borfași politici”, a spus el.

În ce-l privește pe Florin Moldovan, numit președinte interimar la Leșu, Ioan Rus a spus că nu a făcut ”niciun ceas de campanie pentru Robert Sighiartău”, el fiind angajat în București pe filieră liberală: ”Ești președinte interimar la Leșu. Tu le știi oamenilor problemele? Nu. Mergi la CDJ, l-ai votat pe Robert Sighiartău și pleci. Așa se întâmplă la Căian, la Târlișua, la Șieu Odorhei, peste tot. Ai timp acum, Sorin Mititean, nu? În rest erai ocupat”.

Ioan Rus a anunțat că voturile liberalilor din Târlișua pentru Camera Deputaților vor merge la PSD. ”Adică cum? Tu mă păcălești pe mine și eu să nu te păcălesc pe tine? Ba da. Acolo unde te doare mai rău. Puteam să de dăm la AUR. Le dăm PSD, acolo unde doare mai rău. Eu mi-am respectat și iubit alegătorii și simpatizanții. Pe mine m-au ales președinte”.

Etichete

5 comentarii

  • Circul PNL nu se mai termina niciodata. Un liberal adevarat nu voteaza cu PSD-ul in veci, eventual cu AUR( ca sunt de dreapta) sau cu altii. Ioan Rus nu stie nici el ce vrea, a pariat prea patimas pe Turc si a furat-o. Turc e istorie, Sigartau e pe val, dar masluiala asta se va intoarce impotriva lui inzecit, exact cand i-o fi lumea mai draga, Atunci va fi jale, si Sigartau de compatimit, pe termen lung va pierde de 10 ori mai mult decat pare ca a castigat acum.

    27
    10
  • E o partidă de popcorn.
    Aflăm că în decurs de 2 zile de supărare maximă, votanții PNL din Târlișua au devenit suporteri PSD.
    Iar cel mai mare liberal local, a obținut rapid de la contracandidatul politic ..o hârtiuță ce îl aranjează legal , gestul din ziua anterioară să calce în picioare banerul propriului șef de partid, a devenit problema altora.
    Eu zic că dl Ioan Rus, nu merită să fie reprezentatul PNL are o formă de disonanță cognitivă și labilitate psihică.
    De înțeles supărarea lui și legitimă.
    De neînțeles acțiunile lui imediate și ce par a fi premeditate.
    Mai profund spus, primarii locali funcționează după mentalitatea de la cine primesc banii și nu după un sistem de valori.
    Sistemul îi împinge.
    Până la urmă , voturile merg acolo pragmatic unde primarii aduc bani comunității.
    Deci, dl Sighiartău , ar putae suspecta înțelegerile din spatele cortinei între așa zișii PNL-iști locali și PSD…ar putea invoca trădarea , atitudinea de non-combat a primarilor locali în perioada propriei campanii( Radu Moldovan abil a cumpărat local inactivitatea lor) și atunci votanții au fost trădați…adică circul opoziția era doar pe față..
    Și din perspectiva organizației PNL trebuia o reevaluare a rezultatelor și concluzionat unde merg loialitățile.
    Câteodată e mai bine să pornești la bătălie cu un singur soldat ca spartanii, mai ai o șansă de victorie decât cu zece Brutuși care așteaptă să le întorci spatele din greșeală.
    Iar de aici dl Ioan Rus nu poate să fie decât subiectiv pe calitatea lui de PNL-ist.
    Ar fi putut face campanie pentru alt steag, același Iuda ar fi fost la nivel de orgoliu personal.
    Trădătorii strigă trădătorii.

    4
    17
  • Din disputele astea interne, reiese cum conceptualizează reprezentanții politici Puterea.
    Sistemul e făcut să aducă bani local prin redistribuire.
    Mai ales în locurile unde local nu se colectează cantitatea de bani care se cere.
    Obținut mai mult decât se produce.
    O mulțime de primării falimentare mici în care supraviețuirea oamenilor politici locali trece prin aranjamentul primarilor să obțină mai mulți bani pentru cei care îi votează.
    Ăștia vor juca la câte capete li se cere și sar din barcă-n barcă cât se autopercep ca reprezentanți legitimi .
    Nu realizează că problemele reale ar fi legate de
    1. Evoluția demografică locală. Preocuparea lor ar trebui să fie, reziliența și creșterea demografică dacă vor să evolueze. Condiții pentru familii și copii.
    2. Context economic.
    Condiții pentru familii și copii însă stimulând economia locală, aducând investitori
    Investitorii nu merg în văgăuni , unde nu există forță de muncă doar dacă există posibilitatea de câștig, o materie primă undeva, o facilitate gen scutire de taxe etc..

    Toți primarii locali vor juca să aibă un loc la masa unde se împart fondurile, loialitățile sunt trecătoare de moment.
    Logic, cei care ar contribuit mai mult la tort, ar trebui să aibă un cuvânt mai greu de spus.
    Chestiile astea ar putea fi evitate,
    Mai puține primării, mai puține orgolii automat, mai puține bătălii și frământări din astea infantile mai puțin Stat Social.
    Reorganizare administrativă.

    -Pe Facebook mi-am prezentat demisia-

    7
    1
  • Nu pot sa cred ca exista oameni care-l voteaza pe Roberto, in afara de pocaitii lui care e normal, ca doar e de al lor si ei se stie ca doar intre ei se ajuta, nimic de ascuns. Daca la judet nu candida Roberto, castiga Turc primaria fara prea mari probleme, dar lumea nu l-a votat din cauza mentionatului mai sus si probabil s-a si saturat sa fie primaria o culoare si CJ alta. Dar totusi.. sa ajungi sa il votezi pe Robert Sighiartau… 😂😂😂

    19
    4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.