Actualitate Recomandări

Contract semnat pentru reabilitarea celui mai lung drum județean

A fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare DJ 151 Bistrița – limită județ Mureș” (77 km), a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Sursa de finanțare: Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, valoarea investiției fiind de peste 130 de milioane euro. Finalul proiectului este preconizat pentru noiembrie 2027.

Principalele lucrări: modernizarea drumului județean cu îmbrăcăminte bituminoasă, rigole carosabile și șanțuri ranforsate, canalizare pluvială inclusiv guri de scurgere și cămine de vizitare (5,5 km), lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin și parapet, 7 poduri și 371 de podețe (noi sau reabilitate), 28 de stații pentru transport interjudețean, 7 parcări, 8 stații de încărcare rapidă amenajate în spații verzi, 15 km de trotuare, 31 treceri de pietoni supravegheate video, aproape 11 km de piste de biciclete, amenajarea a 264 de accese la proprietăți, 4 intersecții iluminate cu panouri fotovoltaice, 44,5 km de parapet de siguranță, 8 sisteme de cântărire și monitorizare a traficului.

DJ 151 traversează 16 localităţi din cinci comune şi municipiul Bistriţa: Sigmir – Blăjenii de Sus – Blăjenii de Jos – Şintereag – Şieu Odorhei – Coasta – Şirioara – Chiraleş – Lechinţa – Vermeş – Sângeorzu Nou – Sânmihaiu de Câmpie – Zoreni – Budeşti – Budeşti Fânaţe – Ţagu până la limita cu judeţul Mureş.

Cel mai lung drum județean a fost reabilitat ultima oară în urmă cu 12 ani. Lucrările au început în 2010, au durat doi ani și au costat atunci 126,6 milioane lei. Nu după mult timp, drumul s-a deteriorat, fiind nevoie de reparații aproape în fiecare an.

10 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.