Actualitate

Radu Moldovan: E impardonabil ca elevii să primească acele mizerii numite cornuri

”Directorii de școli și cei care au în fișa postului să preia laptele și cornul ar trebui să fie mult mai responsabili decât sunt acum. E impardonabil ca cei mici să primească acele mizerii care se numesc cornuri, biscuiți sau lapte”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan în ședința în care instituția a repartizat bani unor primării care se ocupă singure de achiziția și semnarea contractelor cu furnizori.

”De 4-5 ani de zile, toți primarii care au dorit să preia implementarea acestui proiect au putut să o facă. Pot să o facă și de acum în continuare. Noi dăm banii primăriilor care au preluat această responsabilitate chiar și în ședința de astăzi. Cred că directorii de școli și cei care au în fișa postului să preia laptele și cornul ar trebui să fie mult mai responsabili decât sunt acum pentru ca e impardonabil ca cei mici să primească acele mizerii care se numesc cornuri, biscuiți sau lapte. Acolo e problema: nu la primar și la achiziții, ci la cei care au fost puși să preia aceste produse pe care le-am văzut în presă că arată într-un mod execrabil. Cea mai mare problemă este în școli, la cei responsabili de preluarea acestor produse, și la instituțiile statului care ar trebui să verifice calitatea produselor nu numai acolo, ci și prin supermaketuri și prin alte părți”, a spus președintele CJ, Radu Moldovan.

Din totalul de 62 de primării (58 de comune și 4 de orașe), doar 14 se ocupă singure de implementarea acestui program, adică organizează licitații și încheie contracte cu furnizori.

Dintre acestea, 10 au primit miercuri bani: Bistrița Bârgăului – 12.000 de lei, Căianu Mic – 38.000 de lei, Cetate – 12.000 de lei, Ciceu Giurgești – 7000 de lei, Ciceu Mihăiești – 4000 de lei, Dumitrița – 12.000 de lei, Negrilești – 7000 de lei, Spermezeu – 12.000 de lei, Șieu Măgheruș – 23.000 de lei, Târlișua – 14.000 de lei.

Alte patru primării – Poiana Ilvei, Prundu Bârgului, Zagra și Urmeniș – au alocări zero.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat în unanimitate repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor pe anul 2024 către unitățile administrativ-teritoriale care implementează „Programul pentru școli al României” în județul Bistrița-Năsăud, în perioada septembrie-decembrie a anului școlar 2024- 2025.

În total, la cele 10 primării s-au împărțit 141.000 de lei.

Reamintim că Timp Online a scris despre situația cornurilor date elevilor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” în materialul de mai jos.

13 comentarii

  • E impardonabil ca elevii să primească cornuri împachetate în pungi cu vacuum!
    Wizzair vinde în avion din astea, sandwichuri , cu termen de valabilitate de 3 luni, au o consistență de burete,

    Cornurile trebuie produse local, la brutăria din comuna, noaptea, și livrate elevilor dimineața, (12 ore).
    Neîmpachetate / vidate .

    52
    4
    • Peștele de la CAP
      (Ministere) se împute!
      ––Nu este interes și Respect pt. olimpicii care aduc PREMII și Făima țării, d-apoi pt necăjiți elevii de sat, „elevii de rând” . …😐
      Ex:
      „Olimpicii internaționali la Matematică 🥇
      Incidentul din 2023 (când elevii au revenit victorioși de la olimpiada din Japonia, iulie 2023, iar ministra Educației L. Deca i-ar fi ținut pe aeroport,la miezul nopții , încă o oră ca să vină să îi felicite🌺)”… (…) după care , dânsa S-A RAZGANDIT. La 2am, Olimpicilor li s-a comunicat că Dna ministru. „este Obosită și nu mai poate să treacă” deși copiii au așteptat-o oră jumate la aeroport degeaba,după 23 ore de zbor din Japonia ”
      Concluzie: „Simt că nu există un respect pe care ministerul ni-l oferă”, a declarat elevul medaliat – Pavel Ciurea,sursa(edupedu.ro/)

  • Dacă implementați programul “masă caldă” în toate școlile, nu aveați nevoie de comentarii asupra acestor produse. Uite cine vorbește, onor reprezentantul guvernului!

    37
    3
    • Din pacate unele scoli au masa calda gratuita altele platesc 17 lei pe zi (gen. C.N.L.R.) de ce la unele scoli se poate si la altele nu? Lipsa de interes a celor care administreaza liceul? Sau poate cineva castiga de pe urma cantinei…numa zic.

      28
      5
  • Păi să-i chemăm pe guvernanți să ia măsuri, că la ei îi pâinea și cuțitul. Sau, dacă nu pot, să-i schimbăm, că avem ocazia peste o lună !

    29
    2
  • Eu cred ca vina e a celor care iau in primire aceste cornuri si nu se uita cum arata. E imposibil sa nu vezi mucegaiul aparut pe corn. Restul sunt povesti. Daca sunt livrate, chiar si a doua zi, nu se strica.

    18
    5
  • Ciudat mod de abordare a problemei.
    Primarul alege firma, cei de achizitii ,fac comanda (un mic comision si pt ei) , iar de vina pentru achizitii sunt beneficiari .
    Poate ne explica tovarasul Prim Secretar de judet Radu Moldovan ,cum ar putea refuza un director, cornurile ajunse in scoala. Produsele vin pe baza unui contract de achiztie incheiat cu primaria, contract atribuit in mod normal in urma unei selectii a produselor si nu a comisioanelor .
    Directori de scoli nu cred ca au participat la selectia produselor ,stiu doar ca le vin in scoli si trebuie sa le imparta.
    Probabil directori de scoli refuza sa faca campanie pentru partid si acum sunt urecheati de ,,tatuc „

    42
    5
  • Produsele vidate sunt vechi!!!
    De asta le visează, să ți le poată vinde peste 7, 20, 90 zile.

    Produsele nevidate sunt proaspete, pt ca trebuie vândute repede, înainte să se învechească.

    În aeroportul din Malmo e un EspressoHouse și vând “Muffins cu afine” preț 4 euro.
    Lângă ei e un chioșc de ziare, și vând muffins cu afine cu 2 euro, (vidate).
    🤮.
    Nu cumparati produse de patiserie in vid!

    11
    5
  • La Sc GEN din Viisoara în loc de masa calda la elevi se da un Sandwich împuțit când îl desfac copii sal mănânce miroase foarte urat, ce masa calda e asta ?, și sănătoasă pt copii cu astfel de Sandwich cu parizer de cea mai proasta calitate și urat mirositor ? Câți bani oare se sifoneaza aici ,și de către cine ?

    18
    1
  • Comunicatul ăsta tipic pesedist Radu Moldovan este făcut pentru ăia cu tumoare pe creier să le ia ochii și mintea de la comunicatul cu realizările ” Consiliul Județean ” . Nu ține, suntem după voi, vă ținem minte 🫠

    22
    3
  • Serios? Tare deștept mai sunteți! De vină sunteți voi toți nu școlile! Aceste produse pot să le primească copiii din Bistrița nu aduse de la mama……!

  • cornul și laptele nu are în vedere interesul copiilor. Copii iau coarnele tari, iar cei care le rânduiesc iau laptele și caimacul. Pentru asta s-a înființat. Vindem noi pepeni la grădinari ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.