Stelian Dolha a spus că în Biroul Permanent Naţional al PNL s-a discutat iniţiativa legislativă a senatorilor liberali privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere. Iniţiativa prevede că, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole şi forestiere situate în extravilanul localităţilor, onorariile experţilor cadastrali vor fi suportate din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, din fondurile generate de taxele de autorizare pentru persoanele care realizează lucrări de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei în limita sumei de 400 lei/proprietate.
”Colegii noştri social-democraţi n-au votat iniţiativa, n-a fost de acord nici Guvernul, acum s-a hotărât ca ea să fie susţinută în Camera Deputaţilor. Avem câteva argumente: în campania electorală am vorbit despre intabulare gratuită, cadastrare gratuită, apoi suntem consecvenţi cu noi înşine, iar România nu mai poate vorbi de agricultură performantă fără intabulare şi cadastrare gratuită. În Comisia pentru agricultură s-a discutat şi despre o iniţiativă legislativă care ar trebui să ducă România pe o treaptă a unui pionierat, e vorba de cum ar trebui să fie despăgubiţi fermierii în caz de calamităţi, accidente, boli, dăunători, lucru care nu se întâmplă acum cu asigurările clasice. Acum, legea obligă fermierii să se asigure la un fond mutual, dar din 2014 ordonanţa spune că cine nu se asigură la acest fond mutual va fi sancţionat cu 80% din subvenţiile alocate de la stat pe acest domeniu. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva, nu se poate să-i obligi pe fermieri să-ţi adere la acest fond mutual, iar dacă nu să-i sancţionezi. Aceste fonduri mutuale nu sunt supervizate şi e vorba de foarte mulţi bani. Propunerea noastră e ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să controleze aceste fonduri şi să ne spună în permanenţă ce se întâmplă cu banii”, a declarat el.
Ioan Deneş a precizat că în plenul Senatului s-a adoptat un proiect legislativ care se referă la reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane: ”Deciziile de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi luate la nivelul administraţiilor locale vor fi puse în aplicare numai cu avizul obligatoriu al Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului. Edilii nu mai pot tăia copaci sănătoşi din oraş fără avizul APM. Urmează ca proiectul să ajungă la Camera Deputaţilor, probabil îşi vor da OK-ul şi deputaţii şi va intra ca lege în vigoare”.
Dl.Dolha lasati-ne……va rugam mult………
comentariul este facut cu rautate,ceva adversari ,posibil chiar din partid chiar ca dl.deputat DOLHA a venit in teritoriu tot timpul..azi este o zi de sarbatoare macar azi sa nu fim rautaciosi – doamne ajuta
Lasa`ne tu mai postacule , apropo cat iei pe postare? Mai angajati oameni?
ma GHEORGHE ce esti iritat trebuie sa faca lumea ce zici tu..
ale ti-ar placea un post de postac?
cu neamul asta de prosti nu e bine niciodata!Daca umbli prin judet si incerci sa faci si tu ceva ca si ales ,repede se interpreteaza.La inceput si eu am fost sceptic cu privire la persoana lui Dolha dar acum vad ca omul asta chiar vrea sa faca ceva.Nu degeaba se spune ca Gheorghe e nume de ……….