Politică

Ioan Deneş: ”Economia, în convalescenţă”. Ce părere are despre activitatea lui Cristian Florian

Senatorul PNL Ioan Deneş a declarat că economia României, ”deşi nu mai este una bolnavă, se află încă în convalescenţă”, fiind nevoie de asistenţa ”echipei de medici” FMI plus Banca Mondială. ”Îi văd pe colegii noştri din opoziţie cum trâmbiţează, după care abordează lucrările Parlamentului ca şi cum ar fi la fără frecvenţă sau ID. Mi se pare un fel de fariseism”.

”Ideal pentru România ar fi fost să-şi facă o proiecţie bugetară pe 2014 fără a mai fi nevoie de negocieri cu FMI. Economia României, deşi nu mai e una bolnavă – ne spun toţi indicatorii macroeconomici: creşterea exporturilor, diminuarea importurilor, scăderea deficitului bugetar, inflaţie mică – e încă în convalescenţă, şi trebuie ca echipa de medici, FMI, Banca Mondială, să o asiste. PNL şi-a asumat în negocieri menţinerea cotei unice de impozitare la 16 %. Unii încearcă să diminueze importanţa menţinerii acestei cote, spunând că e un dat, nu e chiar atât de simplu. FMI au încercat pe anumite scenarii să modifice această cotă, lucru care era inadmisibil, ştim ce efect ar fi avut. Impactul reducerii CAS se simte dacă se reduce cu 5% şi s-a convenit ca de la 1 iulie 2014 să se reducă. E prima reuşită de acest fel a unui Guvern, cu atât mai mult cu cât Guvernele PDL, în toate discuţiile cu FMI, nici n-au ajuns să pună problema unei scăderi de fiscalitate de acest fel”, a afirmat Ioan Deneş într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul PNL s-a referit şi la activitatea depusă de senatorul PDL Cristian Florian: ”Îi văd pe colegii noştri din opoziţie cum trâmbiţează, fac referire şi la colegul nostru senator din Bistriţa-Năsăud, pe care îl respect ca persoană, dar ce vreau să spun e următorul lucru: vii şi faci declaraţii politice, după care abordezi lucrările Parlamentului ca şi cum ar fi la fără frecvenţă sau ID, te mai vede lumea din când în când la lucrările din plen. Mi se pare un fel de fariseism, adică mă doare de problemele cetăţenilor, dar când e vorba de a sta să dezbatem probleme importante pe legi, ori suntem prezenţi doar fizic, ori nu suntem deloc”.

12 comentarii

 • stii cum este problema numai azi este pina miine si o sa trimbitezi si tu ,dupa cum spui de florian,miine psd o sa va dea avrig voua pentru crin antonescu si o sa fii impreuna cu florian la opozitie urit ca spui de el ca trimbiteaza un cuvint greu in vocabularul limbii romine dapoisa-l foloseti tu in societate mai ales ca noi te-am facut senator si sa ne intrebi daca ai voie sa folosestia asemenea expresii in societate….atentionare senatore….

 • dl senator va rugam sa veniti pe la comune impreuna cu seful nostru dl .deputat STELIAN DOLHA va asteptam si in zona d-lui vice BORS

 • domnu Denes , acesti ,,doctori,, sint cu arginti, si inca muulti. pe Argentinieni i-au terminat in 2 ani. Ungurii nu-i mai vor, nu mai vorbim de Islanda si Grecia, Cipru sai Irlanda. dar noi…….ce facem ??

 • A aparut si acest incompetent la rampa ca sa faca pe analistul .
  Dupa cum se poate observa din comentarii nici macar colegiul si oamenii care l-au votat nu ii viziteaza ca sa inteleaga macar astfel de ce si de cine trebuie sa se ocupe in parlament .

 • Deja trece prin judet ca si paralela 45 prin judetul Prahova . Nu se vede nu se simte , fara viziune si inca ceva : Daca ti-ai pus si ochelari nu inseamna ca esti mai istet sau esti un intelectual .
  Sa va fie rusine d-lor care inca mai toraiti ca sunteti de dreapta !
  Politicile PSD de a lua de la cei care muncesc ca sa dati la pensionari si la cei din aparatul bugetar supradimensionat in loc sa fie reformat si taind de la investitii va distruge tara , cultul muncii si pe noi ca si natie . La toate acestea nu reactionati si va raportati doar la nimicuri de acest gen .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS