Evenimentul, organizat la iniţiativa Consiliului local al Tinerilor, face parte din calendarul manifestărilor care vizează conservarea tradiţiei naţionale.
Pe lângă târgul care va ţine o săptămână, până după Mărţişor, de Dragobete va avea loc un program artistic susţinut de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc”, iar tinerii îndrăzneţi se vor putea căsători pentru o zi. Iubitorii de folclor vor putea participa la ateliere de dansuri populare, vor fi organizate diverse concursuri şi se vor distribui câteva sute de baloane inscripţionate, albe şi roşii. Nu vor lipsi din peisaj alaiul de nuntă şi o şezătoare.
”Primăria Bistriţa şi Consiliul Local al Tinerilor te invită luni, 24 februarie, să sărbătoreşti Dragobetele. Ia-ţi costumul popular, iubita, prietenii şi vino, de la ora 14.30, pe pietonal. Te poţi căsători pentru o zi, poţi cumpăra mărţişoare şi alte produse handmade de la Târgul de mărţişor, poţi urmări un bogat program folcloric şi poţi participa la atelierul de dansuri populare organizat cu sprijinul Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”. Vei avea parte de multe surprize. Merită distracţia!”, este invitaţia municipalităţii.
Înscrierile pentru căsătorii de o zi se fac la Serviciul Educaţie Turism, pe str. Nicolae Titulescu nr. 3, până joi 20 februarie, ora 14.00.
Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, în 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii, fiind identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romană, şi cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.
Adaugă comentariu