Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, organizează săptămânal deplasări în teritoriu, ”din dorinţa de a facilita accesul populaţiei din mediul rural la informaţii din diverse domenii de activitate ale instituţiilor statului şi pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a avea un dialog direct cu administraţia publică judeţeană”. Acum a fost rândul comunelor Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna şi Şanţ, informează CJ.
Din delegaţie au mai făcut parte senatorul Ioan Deneş, deputatul Daniel Suciu, Romeo Florian – preşedintele Asociaţiei Comunelor din Bistriţa-Năsăud şi primar al comunei Lechinţa, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenţ, directorii APIA, DADR, Casei Judeţene de Pensii şi ADI Apă-Canal, Florin Căpraru, Nuţu Tabără, Ioan Fechete respectiv Răzvan Grec, şeful ITRSV Cluj Istrate Şteţco, Anton Varga – director adjunct DSVSA.
”Unul dintre cele mai importante subiecte discutate la întâlnirile publice este cel referitor la evitarea corecţiilor pentru subvenţiile de teren, gestionate de APIA. Până acum, datorită lipsei documentaţiilor cadastrale, a declarării unor suprafeţe mai mari decât cele deţinute sau chiar a unor erori umane, unii fermieri au fost nevoiţi să returneze o parte din subvenţiile de suprafaţă primite în exerciţiul financiar trecut. Oamenii din localităţile în care s-au organizat întâlnirile publice au fost informaţi că, pentru a evita această situaţie, APIA vine în întâmpinarea beneficiarilor şi pe bază de programare (publicată la fiecare primărie), fermierii sunt invitaţi la centrul zonal la care sunt arondaţi (Bistriţa, Năsăud, Beclean, Rodna, Teaca sau Lechinţa), pentru clarificarea fiecărei situaţii în parte. Aici, specialiştii APIA ajută la identificarea, localizarea şi digitalizarea parcelelor agricole ale fiecărui benefiar. Astfel, vor fi evitate erorile apărute anterior, iar fiecare fermier va primi o subvenţie clară pentru suprafaţa de teren pe care o foloseşte. Completarea dosarelor pentru subvenţia de suprafaţă pe anul 2014 se face până în 15 mai. Depunerea dosarelor după această dată, presupune penalităţi de 1%/zi. Pentru orice nelămurire, poate fi obţinută asistenţă din partea funcţionarilor APIA Bistriţa-Năsăud la numărul de telefon 0263/218.033”, se arată în comunicatul CJ.
Duminica viitoare, delegaţia se va întâlni cu locuitorii comunelor Zagra, Nimigea, Nuşeni, Chiochiş (în satul Bozieş) şi Şintereag. Până acum, caravana a ajuns la Lunca Ilvei, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Târlişua, Spermezeu, Căianu Mic, Coşbuc, Telciu, Bistriţa Bârgăului, Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna şi Şanţ.
Foto: Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. AICI mai multe imagini!
Moldovan si satra lui – plagiatorii satului. Din cate am vazut in presa exista de o jumatate de an o caravana facuta de liberali. Oare o idee originala nu iese din mintile acestor socialisti?
Moldovan a uitat pe cineva din satra! Ghiciti ???
Cand a fost de Craciun? Ori raducu incepe de pe acum a transmite mesajele de craciun :)) Poza 3
A adus raducu craciunul :))))))