Sănătate Social

Plantele de leac, la preţuri de nimic în pieţe

Sunătoare, muşeţel, spin albastru sau gălbenele. De toate putem găsi zilele acestea în pieţe la preţuri derizorii dacă nu avem timp să le adunăm singuri din câmp.

Cu 1,5 lei buchetul de gălbenele sau trei lei căniţa de afine vă puteţi asigura porţia de sănătate fără prea multe costuri.

Gălbenelele au fost folosite în culturile Greciei Antice, Imperiului Roman, Arabiei şi Indiei  ca plante medicinale, ca şi colorant în fabrici, mâncare şi cosmetice. Gălbenelele au acţiune antibacteriană, antiinflamatoare şi curativă. Pot fi folosite sub formă de comprese, creme de faţă sau uleiuri de corp, în întreţinerea pielii uscate sau a celei mature. Şi impurităţile pielii, ca şi diverse afecţiuni ale acesteia, pot fi tratate cu gălbenele. A

Acceste flori conţin substanţe capabile să inhibe reproducerea virală în cazul HIV şi să restabilească funcţiile optime ale sistemului imunitar. Ceaiul de gălbenele are capacitatea de a stopa evoluţia nodulilor mamari, generând vindecarea zonei afectate a sânului. Gălbeneaua mai este supranumită şi curăţătorul ochiului, datorită efectelor miraculoase pe care le are în tratarea afecţiunilor oculare.

Infuzia din gălbenele se prepara foarte simplu, turnând o cană de apă  clocotită peste o lingură de flori uscate şi mărunţite sau două pliculeţe de plantă care se pot procura de la plafar ori farmacie. Timp de zece minute, vasul se lasă acoperit, apoi se strecoară şi ceaiul se bea cald, neîndulcit, pe parcursul a 10, 15 minute. Se beau trei căni de ceai pe zi. 

O cură de ceai de gălbenele, de 20 de zile, se recomandă oricui, mai ales la schimbarea de anotimp, sfârşitul verii sau începutul primaverii. Nu trebuie să aşteptăm să ne îmbolnăvim, e mai simplu să prevenim ori să stopăm dacă o boala şi-a început deja evoluţia.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.