Ioan Oltean despre:
OUG privind migraţia politică a aleşilor locali
”O chestiune care arde. Migraţia e într-un singur sens. Noi criticam că OUG a fost adoptată în pripă, fără toate avizele necesare. Este dată fără avizul ministrului Justiţiei. Domnul Ponta contesta această critică, spunea că are avizul respectiv. Am în faţă OUG, evident contrasemnată de Dragnea şi Oprea, dar lipseşte contrasemnătura ministrului Justiţiei. Domnul Ponta minte cu neruşinare”
Victor Ponta, candidatul PSD la Preşedinţie
”Domnul Ponta a avut câteva ieşiri absolut nepermise, cu un vocabular de maidan. E regretabil că prim-ministrul unei ţări foloseşte vocabular de stradă, referindu-se la acţiunea liderilor ACL de a se adresa liderilor politici europeni în privinţa propunerii pentru comisar european. În scrisoarea către Juncker, din 30 iulie, nominalizează pe cei doi reprezentanţi ai noştri: Dacian Cioloş pentru Departamentul Agriculturii sau Departamentul Dezvoltării Regionale şi în subsidiar, dacă aceste portofolii nu vor fi obţinute, Corina Creţu. Legea spune clar că Parlamentul va fi informat de Guvern în legătură cu nominalizarea şi comisiile parlamentare vor audia persoana nominalizată de Guvern şi ulterior acestei proceduri obligatorii persoana va fi comunicată pentru funcţia respectivă. Aici s-au inversat procedurile, marţi am aflat de existenţa acestei scrisori ţinută în secret, ceea ce dovedeşte interesul ascuns şi meschin al premierului. Suntem ţara care a făcut două nominalizări, ceea ce e nepermis, punând România într-o situaţie ingrată la nivelul UE. A spune că vinovaţi sunt preşedintele ţării şi liderii ACL înseamnă a fi iresponsabil, lipsit de realism, răuvoitor”
Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie
”Am analizat dezbaterile de pe scena politică. Ca unul care a participat la toate campaniile prezidenţiale, am observat că avem un candidat atipic în raport cu ceilalţi candidaţi. Are în spate realizări marcante, 14 ani de administraţie în Sibiu, pe care l-a introdus în UE înainte de a intra România în UE. Este un neamţ care a ales să trăiască alături de români, deşi ar fi putut pleca în Germania. Toată lumea îi impută că vorbeşte puţin. Da, e zgârcit la vorbe, dar e bogat în fapte. Nu vrea să ajungă la Cotroceni ca să vorbească mult, ci să fie un bun mediator. Are relaţii excelente cu lideri politici europeni. A adus zeci, sute de investitori în Sibiu. Nu se angajează în dezbateri sterile, nu agreează cancan-urile. ACL are candidat, Klaus Iohannis, orice fel de discuţie sunt speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri. Nu există niciun motiv pentru ca ACL să-şi schimbe candidatul. Nu suntem sănătoşi dacă nu băgăm în aceeaşi oală toţi candidaţii. Şansa lui IOhannis e mare de tot şi e şi şansa României. Sper că domnul Crin Antonescu se va ataşa echipei de susţinere a lui Klaus Iohannis, acolo se va ajunge, sunt convins. Domnul Boc conduce Clujul, rămân extrem de neplăcut surprins de atitudinea şi comportamentul lui politic din ultima vreme. Se poziţionează în afara PDL. Nu avem preocupări de excluderi din partid, vom face analize serioase după alegeri”
Noua sesiune parlamentară
”Va fi una de scurtă durată, aşa cum se conturează interesele puterii, mai mult vor dori să fie în campanie electorală decât prezenţi în Parlament. ACL susţine necesitatea ca Parlamentul să-şi desfăşoare activitatea pe tot parcursul campaniei. Nu există argumente care să justifice întreruperea activităţii, trei zile pe săptămână Parlamentul trebuie să lucreze”
Moţiunea de cenzură
”Va fi pe această încercare de a frauda alegerile de către putere. În principal se urmăreşte, prin ordonanţele de urgenţă, pregătirea legală a fraudării alegerilor. Vom pregăti o moţiune şi sperăm ca ea să aibă o influenţă pozitivă. Nu avem suficiente voturi ca să treacă, dar va fi o încercare de a trage de mânecă puterea şi de a-i arăta cât de mult greşeşte”
Priorităţile ACL în Parlament
”Sunt iniţiative de maximă necesitate. Eliminarea accizei de 7 eurocenţi pe combustibil şi a taxei pe stâlp, două lovituri date cetăţeanului care se întorc ca un bumerang împotriva puterii pentru că deşi s-a majorat preţul la benzină şi motorină încasările sunt mai mici decât înainte. Taxa pe stâlp e devastatoare pentru agenţii economici. Aceste două impozite sunt dăunătoare pentru populaţie. Putem discuta despre reducerea TVA în două etape: cu două procente de la 1 ianuarie 2015 şi cu trei procente de la 1 ianuarie 2016. Avem un act normativ depus. Intabularea terenurilor agricole şi forestiere e un deziderat încă din 2004 încoace. Vrem să determinăm puterea să accepte această intabulare, prin resurse europene. Pentru a da posibilitatea tuturor românilor să participe la vot, promovăm votul prin corespondenţă”
Adaugă comentariu