Actualitate

”Transformers” la ștrand: robot de curățare cu sisteme de scanare și cățărare

Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița cumpără cu 28.000 de lei un robot de curățare a bazinelor Ștrandului Codrișor, aflat în curs de modernizare.

Iată caracteristicile tehnice ale robotului automat, cu capacitatea de a curăța atât pavimentul cât și pereții și treptele unui bazin olimpic, cu dimensiunile de 50 m x 22 m și o adâncime variabilă de la 1,30 m la 2,10 m: capacitate dublă de aspirare Dual brush; perii Wonder Brush, pentru cățărare pe pereți și trepte; sistem giroscopic Clever Clean, pentru scanarea întregii suprafețe a bazinului; filtrare în două faze, atât pentru impurități de dimensiuni mari, cât și pentru cele de dimensiuni microscopice; control cu ajutorul unei telecomenzi în radiofrecvență, pentru operarea în două moduri: total automat și manual (modul manual dă posibilitatea curățării precise în locuri greu accesibile); utilizare simplă (plug & play), dar și posibilitatea de fi setați parametri opționali; microprocesor pentru detectarea mărimii bazinului și auto-programare (calcularea timpului de mișcare), pentru acoperirea într-un mod omogen a întregii suprafețe; posibilitate de setare a ciclului de operare: 4, 6, 8 ore; pompă cu rata de flux de minimum 30 m3/h; viteza de curățare de minimum 700 m2/h; cablu de minimum 40 m, cu mecanism Swivel care previne torsiunea; alimentare cu indicator filtru pentru indicarea înfundărilor.

Firma care realizează lucrările de modernizare a Ștrandului Municipal, în valoare totală de 4.177.360 lei, este SC Record SRL. De la bugetul local pe 2016 a fost alocată suma de 3.067.000 lei. Anul trecut s-au realizat lucrări în valoare de 1.266.000 lei.

”Termenul de finalizare este septembrie. Firma Record se mobilizează, poate vor încerca să finalizeze mai repede, să prindem o lună, august sau poate ceva din iulie”, spunea primarul Ovidiu Crețu. 

6 comentarii

  • In timp ce la Bistrita primarul Cretu se screme de ani buni sa mai carpeasca Strandul Codrisor, in orasul Beclean, a fost inaugurat inca din 2015 un bazin de inot acoperit. Ba mai mult, orasul Beclean se apropie de statutul de statiune turistica si balneara, datorita unui primar cu viziune si vointa care a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Cu toate ca si orasul Bistriţa dispune în apropiere de locaţii cu izvoare sărate (Saratel, Sărata şi Slătiniţa) nu s-a facut nimic pentru atragerea de fonduri europene in vederea valorificarii acestor facilităţi prin amenajarea unor staţiuni balneare locale. Si nici acum nu se intreprinde nimic, din cauza ca la Bistrita este un primar mediocru, lipsit de orizont care a ramas incremenit in tampenia numita pompos si neromaneste Wonderland, un proiect fara perspectiva situat pe pasunea din Unirea pentru care nici un investitor nu se incumeta sa dezvolte aici o afacere.
    In concluzie, la Bistrita se vorbeste mult si se face putin. Toate sunt planificate aiurea, pana si finalizarea lucrarilor de reabilitare de la strandul Codrisor a fost stabilita pentru luna septembrie, la sfarsitul verii.

  • Pe panoul din imagine scrie:MODERNIZARE STRAND MUNICIPAL CODRISOR NR.2. O fi existand oare si un strand CODRISOR Nr.1 de care nu stim noi? Sau poate singurul strand CODRISOR din Bistrita poarta numarul 2, la fel cum la Caracal singura scoala din oras se numeste numarul 2.

  • Mă amărâţilor, voi aţi învăţat întâi limba engleză şi amu vă chinuiţi să învăţaţi româneşte, ca Gregory Tade ? Ori ce vă fandosiţi atâta,? „Transformer” în româneşte mai curând, că nu şade bine !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.