În deschiderea Concertului extraordinar de Bobotează, care a avut loc în Teatrul de vară în organizarea municipalităţii prin Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc”, au vorbit directorul CCM, Dorel Cosma, şi primarul Ovidiu Creţu.
”Ca de fiecare dată, vă oferim de Bobotează o mică Vienă la Bistriţa, în speranţa că la anul pe vremea aceasta vă vom invita la Palatul Culturii, când totul va fi gata. Orchestra Operei din Braşov este pentru prima dată la noi. Am încercat de-a lungul timpului să venim cu orchestre diferite şi vom continua cu această idee, pentru ca Bistriţa să-şi facă o imagine asupra orchestrelor, operelor pe care le avem la nivel naţional. Concertul de Bobotează încheie sărbătorile de iarnă şi deschide în acelaşi timp activităţile culturale din 2015”, a spus Dorel Cosma.
”Spuneam anul trecut că l-am numit Concert de Bobotează ca să nu se confunde cu cel de Anul Nou de la Viena întrucât Bistriţa, într-un top al altitudinii, este superioară Vienei cu 30 şi ceva de metri. Concertul de Bobotează este o încheiere a acţiunilor pe care Primăria le organizează prin Centrul Cultural Municipal cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acest concert este cireaşa de pe tortul pe care am dorit să vi-l oferim cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Începe Anul Nou, care, ne spune calendarul, începe în 1 ianuarie la 00.01. Noul sau noutatea este de fapt în noi, noi suntem cei care ne schimbăm, noi putem determina ca anul să fie unul nou, dacă vom aborda o simţire nouă, o trăire nouă, şi ne vom înnoi prin noi înşine. Faţă de noi şi faţă de cei care sunt în jurul nostru. Vă mulţumesc pentru faptul că în 2014 aţi fost alături de mine şi de echipa pe care o conduc în cadrul Primăriei, pentru ceea ce a însemnat evoluţia Bistriţei spre acel oraş pe care ni-l dorim cu toţii, o Bistriţă europeană. Acest concert face parte din seria manifestărilor care atestă europenizarea municipiului nostru. Să aveţi un an bun, frumos, fericit, cu multe realizări, la sfârşitul căruia să spuneţi: a fost frumos, păcat că a trecut!”, a afirmat Ovidiu Creţu.
În pauză, cei prezenţi au fost invitaţi de primarul Bistriţei să închine un pahar de şampanie ”ca să le meargă bine tot anul”.
La concert au asistat vicepreşedintele CJ Dorin Popescu, viceprimarul George Avram, secretarul municipiului, Floare Gaftone, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Țărmure, şi alţi şefi de instituţii, consilieri municipali.
Cortul a fost neîncăpător, multă lume fiind nevoită să stea în picioare.
Programul concertului a cuprins: Johann Strauss fiul: Liliacul – Uvertură (Orchestra Operei Braşov), Charles Gounod: Romeo şi Julieta, Je veux vivre (Ramona Păun), Gioacchino Rossini: La danza (Florin Ormenişan), Johannes Brahms: Dans ungar nr. 5 (Orchestra Operei Braşov), Gioacchino Rossini: Bărbierul din Sevilla – La calunnia (Dragoljub Bajic), Eduardo di Capua: O sole mio (Florin Ormenişan), Ernesto de Curtis: Non ti scordar di me (Ramona Păun), Georges Bizet: Carmen – preludiu (Orchestra Operei Braşov), Gaetano Donizetti: Don Pasquale – Son rinato (Dragoljub Bajic, Florin Ormenişan), iar după pauză Johann Strauss fiul: Dunărea albastră (Orchestra Operei Braşov), Giuseppe Verdi: Vespri siciliani – O tu Palermo (Dragoljub Bajic), Johann Strauss fiul: Liliacul – Mein herr marquis (Ramona Păun), Giuseppe Verdi: Rigoletto – La donna e mobile (Florin Ormenişan), George Gershwin: Porgy and Bess – I got plenty of nothing (Dragoljub Bajic), Franz Lehar: Văduva veselă – Lippen schweigen (Ramona Păun, Florin Ormenişan), Franz Lehar: Țara surâsului – Dein ist mein ganzes Herz (Florin Ormenişan), Miguel Nieto, Geronimo Gimenez: Me llaman la primorosa (Ramona Păun), Piotr Ilici Ceaikovski: Spărgătorul de nuci – Valsul florilor (Orchestra Operei Braşov).
Mai multe imagini, pe pagina noastră de Facebook!
Adaugă comentariu