Actualitate

La ce cursuri pot participa profesorii care au primit câte 700 de lei de la Guvern înainte de alegeri

Înainte de alegerile prezidenţiale, peste 4.000 de profesori şi personal auxiliar din judeţ au primit câte 700 de lei de la Guvern, bani care au fost interpretaţi drept „mită electorală” întrucât cheltuirea lor nu trebuia justificată. În realitate însă, cei care au primit banii, trebuie să participe la cursuri de formare.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a publicat, pe site-ul propriu, propunerile de formare profesională pentru cadrele didactice care au primit câte 700 de lei de la Guvern. Este vorba de ateliere de lucru, schimb de bune practici, stagii de informare, mese rotunde, dezbateri şi cursuri de formare susţinute de inspectorul şcolar general Camelia Tabără, de inspectorii de specialitate, şefii Casei Corpului Didactic sau Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistriţa-Năsăud.

Inspectorul general Camelia Tabără are zece propuneri de formare profesională în special pentru directori, directori adjuncţi, secretari, dar şi laboranţi şi tehnicieni. Domnia sa le va vorbi acestora despre arhiva şcolii, va face un schimb de bune practici în privinţa documentelor manageriale, le va spune cum să facă autoevaluarea, controlul intern, cum să elaboreze documentaţia prin google.docs, dar va oferi şi sugestii pentru clasa virtuală. Nu în ultimul rând, le va vorbi participanţilor la cursuri despre oportunităţile de finanţare a şcolii în parteneriat cu autoritatea locală şi despre înfiinţarea cluburilor de debates. Cursurile susţinute de Camelia Tabără vor dura între 4 şi 10 ore fiecare.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a propus tuturor ISJ-urilor din ţară să implementeze proiectul „Personalul didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, promotor al învăţării pe tot parcursul vieţii”.

„Denumirea e complicată ca la toate proiectele europene, dar noi, pentru că vrem să aibă un start bun şi vrem să vibreze corzile sensibile ale fiecărui dascăl, am ales un nume mai prietenos, Un voiaj pedagogic, pentru că asta ne propunem şi asta e în esenţă. Trebuie să înţelegem cu toţii ce e cu acest proiect fiindcă etapa în care era mită electorală am depăşit-o. Proiectul se desfăşoară, noi am auzit despre el de la sindicat, şi cumva e pentru noi şi pentru creşterea calităţii esenţei învăţământului. Noi, în prima etapă în care am identificat grupul ţintă, l-am tot comparat cu alte proiecte, dar în această formă nu a mai fost. E primul proiect al întregului sistem de învăţământ şi ni s-a spus că vom mai avea şi altele. Vă rog să-l percepem ca pe o oportunitate de a acţiona toţi în acelaşi sens pentru că atunci saltul calitativ pe care ni-l dorim va fi mai vizibil şi mai bine coagulat. La nivelul ISJ se strânge un grup ţintă format din 4039 de profesori şi personal auxiliar care e grupul ţintă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, a spus Camelia Tabără la ultima şedinţă cu directorii de şcoli.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.