„După congres a existat aşa un freamăt în PNL referitor la câte filiale din ţară sunt conduse de vechiul PNL şi câte de fostul PDL. Eu vă spun că nu contează. Singurul lucru care contează este ca aceste filiale să fie conduse de oameni care se legitimează, care, în 2016, câştigă alegeri locale, oameni care sunt votaţi, sunt lideri. Oamenii aceştia trebuie să conducă filialele. În Bistriţa-Năsăud, procentul pentru Comitetul Executiv Judeţean (al noului PNL -n.r.) este 10-15. Reprezentarea este 10 din partea fostului PNL şi 15 din partea fostului PDL”, a spus Stelian Dolha, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul fostului PDL.
El a explicat şi de ce vechiul PNL are, în Bistriţa-Năsăud, mai puţini reprezentanţi în noul CEJ faţă de fostul PDL.
„În proporţie de 80% (la desemnarea ponderii -n.r.) au contat rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare şi 20% aleşii locali, adică primarii. Dacă la alegerile europarlamentare am stat foarte bine având un scor istoric – de 17%, pe care fostul PNL nu l-a atins niciodată până atunci – la aleşi locali am stat mai prost din cauza OUG 55, a migraţiei politice. Vinovaţii nu mai trebuie căutaţi în PNL de azi, ci în altă parte, şi ştiţi unde”, a spus Stelian Dolha.
În baza prevederilor ordonanţei de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali fără să-şi piardă mandatul, 23 de primari din judeţul Bistriţa-Năsăud au făcut acest pas: 21 au trecut de la PDL (12) şi PNL (9) la PSD şi PLR, iar doi, de la PP-DD şi PDL, au decis să rămână independenţi.
Un număr de 10 primari PDL au semnat adeziuni la PSD: Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului), Florin Simionca (Budacu de Jos), Aurel Horea (Ilva Mică), Valer Avram (Măgura Ilvei), Ioan Strugari (Parva), Doru Crişan (Prundu Bârgăului), Ioan Sabo (Şanţ), Ioan Bob (Şintereag), Vlăduţ Purja (Târlişua), Dumitru Buşcoiu (Zagra).
Nouă primari au trecut de la PNL la Partidul Naţional al Mediului (în curs de schimbare a numelui în Partidul Liberal Reformator): Traian Simionca (Livezile), Ioan Moniţa (Romuli), Eugen Benţa (Poiana Ilvei), Dumitru Bendean (Miceştii de Câmpie), Ioan Mate (Sânmihaiu de Câmpie), Ioan Cămărăşan (Silivaşu de Câmpie), Ioan Dedean (Şieuţ), Vasile Dologa (Tiha Bârgăului), Dumitru Tomşa (Urmeniş).
PNL a suferit cea mai mare pierdere, toţi cei nouă primari trecând la PLR, PDL a pierdut cei mai mulţi edili, 13, adică jumătate din câţi avea în 2012, iar PLR a adunat cei mai mulţi primari pe baza ordonanţei de urgenţă, 11.
Parlamentul încă se mai ceartă pe marginea OUG 55, declarată neconstituţională.
Lasa mai putura sau popescu sub acoperire ca sunteti voi lideri cu 3.5 % voturi pt tariceanu, cat marja de eroare la sondaje
Cucule, bata-te pozna ca mult venit ai in tine. Sigur esti cuc? Sau papagal vopsit ca partidul ala a lui Tariceanu
Pentru evitarea, pe viitor, a confuziilor legate de identitate, vă rugăm să comentaţi utilizând conturile dvs. de facebook. Ştim că aveţi 🙂
Așa am să fac. Cu atât mai mult cu cât eventuale greșeli de ortografie pot fi corectate, astfel cititori atenți la forma comentariilor nu la fondul articolului vor fi satisfăcuți cu o limbă mai curată.
Vinovatii sunt cei care au condus Pnl BN pina astazi! Toti au vindut partidul ba la psd ba la pd pentru a-si a tinge scopul lor si al familiei lor,in traducere mafioti.
De-ar fi numai vanzatorii de care vorbesti corupti dar toti sunt mafioti din pnl si psd si pc si udmr s.a.
„Singurul lucru care contează este ca aceste filiale să fie conduse de oameni care se legitimează, care, în 2016, câştigă alegeri locale, oameni care sunt votaţi, sunt lideri. Oamenii aceştia trebuie să conducă filialele.” – poate fi unul dintre ei Olteanu?
Olteanul cu toate bubele lui e mai bun, sau mai putin rau decat oricare din psd care e cancer curat si chiar din pnl.Desigur as vrea si eu sa candideze numai oameni super si bine pregatiti. Dar iliescu cu gasca lui i-a contaminat pe toti oamenii politici din toate partidele.Tinerii se pare ca-s educati tot de corupti, si cel mai bun exemplu ponta educat de nastase.
D-le cocor, am intrebat eu ceva legat de psd??
Intrebarea mea e legitima, tinand cont de vremurile pe care le traim : daca sub auspiciile statului de drept, initiem o anumita conduita, nu ar trebui sa ne-o asumam pana la capat?
Sunt trasi de urechi oameni care banuim ca au votat intr-un fel, desi votul e secret si ar trebui sa vina doar din mintea si sufletul celui ce voteaza.
Altii, care au bube mult mai mari, conduc filiale.
Foarte interesantă explicația domnului deputat. PDL-ul susținător al limitării numărului de parlamentari la 300 și desființarea Senatului, votează o lege ce le asigură locuri în Parlamentul României fără să câștige nici un colegiu, dar prin redistribuiri se crește fără precedent numărul de parlamentari. Acest lucru nu s-a luat în calcul.
Doar sluga nu are percepția umilinței.